søndag, august 28, 2016

Anglikansk prest i Jerusalem mottar fredspris i dag

Det er ikke veldig mye positivt som skjer i Midt-Østen, men i dag finner det sted en begivenhet i Jerusalem som det er verd å skrive om:

Rector for Christ Church i Jerusalem, David Pileggi (bildet) mottar fredsprisen som Canon Andrew White har opprettet. Det skjer i det jeg skriver disse linjene søndag formiddag.

De gangene jeg har besøkt Jerusalem har jeg også benyttet anledningen til å besøke den vakre Christ Church, den anglikanske kirken beliggende rett innenfor Jaffa-porten. Det var i denne kirken Derek Prince feiret gudstjeneste mot slutten av sitt liv. Christ Church er den eldste protestantiske kirken i hele Midt-Østen. Den ble fullført i 1849 og ble raskt kjent som den 'jødisk protestantiske kiken."

David Pileggi, og kona Carol, har bodd og arbeidet i 33 år i Jerusalem. En av hans hjertesaker har vært å fortelle om jødenes lidelseshistorie, og han har ledet mange reiser til Polen, Østerrike og Den tsjekkiske republikk. Han har også arbeidet mye for å gi palestinsk-arabiske barn medisinsk hjelp i Israel og stanse menneskehandel.

Prisen Pileggi mottar i dag er svært fortjent.

Ingen kommentarer: