søndag, august 07, 2016

Viktig bønneoppdrag: Fare for ny fullskala krig i det østlige Ukraina

Juli var den dødeligste måneden i Donbass-regionen i det østlige Ukraina, og en fullskala krig kan når som helst bryte ut igjen.

Det er journalistene Ola Cichowias og Matthew Bodner som hevder dette i en artikkel i The Moscow Times, som ble publisert 4. august.

Konflikten i det østlige Ukraina har ikke lenger medias oppmerksomhet.

Siden april 2014 har den tatt livet av 10.000 mennesker. Det har vært stille en stund, men i følge FN har åtte mennesker blitt drept og 65 skadet i juli. Volden er i ferd med å eskalere, og i følge The Moscow Times er det vanskelig for internasjonale organisasjoner å få oversikt over det som skjer. Humanitære organisasjoner blir hindret i sitt arbeid både av militære mannskaper fra Ukraina såvel som av separatister fra Luhansk og Donetsk.

I forrige uke ble representanter fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeide i Europa, OSCE, holdt tilbake på en vaktpost kontrollert av separatistene.

Og separatistene i det østlige Ukraina har høynet deres retorikk. Denne uken uttalte den selvutnevnte for Folkerepublikken Donetsk, Denis Pushilin, seg til avisen Izvestia, som er kjent for å være tro mot Kreml og Putin, at det var en risiko for fullskala militære operasjoner og at disse ville føre til at man vendte tilbake til konflikten. I følge Pushilin sto Folkerepublikken klare til å gjengjelde.

Lederen for den nasjonale sikkerhets- og forsvarstjenesten i Ukraina, Oleksandr Turchynov, snakker nå om å gjeninnføre unntakstilstand ved frontlinjene. Dette har det ikke vært snakk om siden 2014.

Ukrainske kristne er opptatt av bønn, og mange menigheter og bedere mobiliserer nå til bønn. La oss stå sammen med våre venner i forbønn for Ukraina og spesielt for det som skjer i den østlige delen av landet.

Ingen kommentarer: