torsdag, august 11, 2016

Ver hos meg

I noen uker har jeg levd med sangene på den siste CD'en til Hilde Svela (bildet). Egentlig skulle jeg ha lyttet til den før, men dagene mine har vært så utfordrende at jeg har ikke orket å lytte til musikk.

Men alt har sin tid. Og nå har det vært tid for å lytte.

Til slitesterke ord, blendende vakre melodier, til en, ja, jeg vil kalle Hilde Svela for salmist. Det hun formidler er i likhet med de bibelske salmene rotekte, sant, troverdig, ekte liv. Her er ingen overfladisk lovsang, dette er ordentlig 'sjelemusikk', som berører de djupe lagene i vår sjel.

Jeg, og mange med meg, har etterlyst et troverdig lovsangsspråk. Sanger og salmer det er mulig å synge når dagene er mørke, når fortvilelsen og gråten tar det menneske. Slike sanger og salmer formidler denne salmisten. Det er tydelig at hun har erfart det hun synger om. Her er ingen lettvinte klisjeer.

Det er slik at disse 12 sangene griper meg på forskjellig måte hver dag. Akkurat nå lever jeg med i spor 7: Syng om Jesus, med tekst og melodi av Fernando Ortega og Rich Nibbe i norsk oversettelse ved Hilde Svela:

"Kom og sjå dette mysteriet
skapningens Herre, hengd på ein kross
Jesus Krist ofrar sitt eige blod,
nedtyngd av redsel, smerte og kval.

Kor: Syng til Jesus, han tok vår skam
Tok all vår synd på seg
Ja Han har frigjort oss
Syng til Jesus, ære til han
Syng om hans truskap,
Han ga sitt liv og lei for oss.

Kom du svake, her får du kvila deg
Kom du som sørger, han gjev deg trøyst
Kristus døydde, for opp til himmelen,
gjev av si nåde, gjev av sitt liv

Dette er bare de to første versene. Dette er ren evangelieformidling, kledd i Hilde Svela's vakre, vare stemme.

Jeg skulle ønske det var mange, mange som oppdaget rikdommen i denne CD'en. Den heter: Ver hos meg. Kjøp en til deg selv, og en til en du virkelig vil velsigne.

Takk, Hilde Svela, må Gud velsigne deg, du som velsigner så mange!

Gjennom sin sang har Hilde Svela vært med på å trøste, gi mot til meg i mange bratte bakker. Jeg kjenner på en djup takknemlighet for at Gud har gitt denne gaven, denne salmisten.

Her er en liten video som presenterer CD'en:

https://www.youtube.com/watch?v=TWiQBvKYSew

Ingen kommentarer: