torsdag, august 04, 2016

La oss glede oss over alt det Gud gjør i dag

Det er mye dystert som skjer, men jammen er det også mange lyspunkter! Guds rike går fram. Det perspektivet er det viktig å ha i en tid som vår. Jeg tenker ofte på ordene fra Ord 5,18: "De rettferdiges sti er som et strålende lys, som blir klarere og klarere til det er høylys dag."

I dag blir jeg oppmuntret over å lese om Naira (bildet), en hjertespesialist fra Armenia, som inspirert av baptistenes arbeid kalt, "School without borders", har startet opp et arbeid blant syke i Jerevan.

"Det er slik en velsignelse å nå mine personlige mål, samtidig som jeg også kan tjene andre gjennom Kristus", sier Naira og legger til: "Jeg er så takknemlig for måten Gud bruker meg på."

Og det finnes studenter fra "School without borders" som planter nye menigheter i svært vanskelige og krevende områder fra Sentral-Asia til Nord-Kaukasus til det krigstrette øst-Ukraina.

Nylig var Øivind Augland, fra Norge som representant fra organisasjonen M4-Europe i Bryansk i Russland, for å presentere nytt studiemateriale som kan bli til stor hjelp for de som driver med menighetsplanting i Øst-Europa. Han deltok på kongressen til Den russiske baptistunionen, og fikk presentert materialet der.


Billedtekst: Øivind Augland presenterer studiematerialet på kongressen til Den russiske baptistunionen.

Så det er mye å glede seg over. La oss takke Gud for at det gode som skjer i Hans rike. For alt som blir sådd, gjennom Bibelspredning og Ordets forkynnelse, for alle som nås gjennom barmhjertighetsarbeid og gode gjerninger. For alle som kommer til tro, lar seg døpe og blir medlem av Guds menighet. For alle sommerleirene for barn- og ungdom som holdes hundrevis av steder i Øst-Europa denne sommeren. Mange av disse barna kommer fra ikke-kristne hjem, og får kanskje høre om Jesus for aller første gang.

Ingen kommentarer: