torsdag, oktober 06, 2022

Russiske okkupasjonsmyndigheter raider kirkebygg og pastorer blir fengslet


Russiske okkupasjonsmyndigheter stengte Grace Baptist Church i Melitopol søndag 11. september under kirkens gudstjeneste. Ifølge Voice of the Martyrs Korea har okkupasjonsmyndighetene nå stengt byens tre største evangeliske protestantiske kirker de siste to månedene.

I mellomtiden har Voice of the Martyrs Korea fått vite at i den nærliggende landsbyen Chkalovo i Melitopol-distriktet kom russiske føderasjonssoldater til kirkens kveldsgudstjeneste onsdag 21. september og forbød samlingen og sa: "Dine føtter vil ikke være her etter kl. folkeavstemning. Vi har bare én tro: Ortodoksi.» Kirken hadde holdt gudstjenester hver dag siden krigen begynte.

Voice of the Martyrs Korea har også bekreftet at i Mariupol stengte okkupasjonsmyndighetene Kurchatov-kirken denne måneden og holder for tiden kirkelederen og hans kone på et ukjent sted, etter først å ha gitt etter for medlemmenes appeller om å løslate lederen og tillate kirken. å forbli åpen.

"Ved Grace Church i Melitopol søndag 11. september gikk væpnede menn inn i kirken mens forsamlingen sang en salme," sier Voice of the Martyrs Korea-representant Hyun Sook Foley. "De stanset gudstjenesten, registrerte navnene på alle de tilstedeværende og arresterte flere menighetstjenere." Foley sier at Grace Churchs pastor, Mikhail Britsyn, ble beordret til å forlate byen innen 48 timer.

Ifølge Foley ble gudstjenesten sendt direkte, så  de som fulgte gudstjenesten på nett ble vitne til hendelsene. Videoen av gudstjenesten har siden blitt tatt ned, selv om Voice of the Martyrs Korea har fått tak i flere skjermbilder.

Voice of the Martyrs Korea driver «Голос Мучеников – Корея», en russiskspråklig utgave av sin populære Facebook-side om kristenforfølgelse. Representant Foley sier at organisasjonen fortsatt er i kontakt med kristne og kirker som for tiden er i deler av Ukraina nå under kontroll av pro-russiske styrker, inkludert Melitopol-distriktet og Mariupol.

Grace Church, Word of Life Church og Melitopol Church er de tre største protestantiske menighetene i Melitopol, ifølge representanten Foley.

Hun sier at Voice of the Martyrs Korea har bekreftet rapporter om at bygningen til Word of Life Church ble beslaglagt av okkupasjonsmyndighetene i august. Kirkens pastor, Dmitrij Bodiu, ble arrestert og internert i flere dager i mars før han ble løslatt og deretter forlatt byen. Representanten Foley forteller at gudstjenestene fortsatte i kirken til august, da de offisielt ble stanset.

Representant Foley sier at Voice of the Martyrs Korea også har bekreftet rapporter om at bygningen til Melitopol Christian Church ble beslaglagt av okkupasjonsmyndighetene i august, etter at trakassering av kirken og dens pastor Viktor Sergeev begynte i mars. "MCC var den største kirken i byen," sier representanten Foley. "Det var en karismatisk kirke, kjent for sin store campus med et auditorium med tusen seter, en fontene, palmer og et treningsstudio." Hun sier øyenvitner bekreftet overfor Voice of the Martyrs Korea at kirkens kors er fjernet og kirken forvandlet til et "kulturelt-sports-underholdningskompleks".

Konfiskering av kirkebygninger og internering av pastorer forekommer også i andre Russland-okkuperte byer som Mauripol, sier Foley.

"I Mariupol denne måneden ba militære tjenestemenn Kurchatov-kirken om å åpne bedehuset deres for å organisere en folkeavstemning, men kirkemedlemmene avslo," sier representanten Foley. Hun forteller at myndighetene kom i løpet av uken og forseglet bedehuset. Men kirkemedlemmer gjenåpnet bedehuset for sitt vanlige søndagsmøte.

«Da kirken holdt på å feire gudstjeneste, kom militæret og fjernetkirkeleder Leonid Ponomarev, som presiderte,» sier Foley. «Så etter at gudstjenesten var avsluttet, dro brødrene til militærkontoret med dokumenter som beviste at huset var privat eiendom. Selv i henhold til deres forskrifter, bør folkeavstemningen holdes i en administrativ bygning, ikke i et privat hjem.»

Ifølge Foley endret holdningen til myndighetene i utgangspunktet. "De begynte til og med å snakke høflig med kirkens medlemmer," sier hun. Myndighetene så gjennom dokumentene og løslot menighetslederen.

Men så snudde myndighetene kursen.

– De har nå konfiskert bygningen med den hensikt å holde folkeavstemningen der, og Leonid Ponomarev og hans kone Tatyana Nikolaevna blir arrestert på et ukjent sted, sier Foley. «Vi følger nøye meldinger om at han er siktet for å ha deltatt i ekstremistiske aktiviteter. På dette grunnlaget utstedte myndighetene en arrestordre om å ransake bedehuset i Kurchatov-gaten for ekstremistisk litteratur.»

Foley sier at selv om kirkebygningene er blitt beslaglagt og kirkeledere har blitt arrestert i Melitopol-distriktet og Mariupol, fortsetter menighetene å operere. "Ukraina har en tradisjon med underjordiske kirker, som strekker seg tilbake til sovjettiden," sier Foley. «Den nåværende situasjonen kan ikke stoppe Kristi verk. Menighetene der fortsetter trofast å vitne om Kristus. De stoler ikke på pastorer eller bygninger, men på Herren Jesus alene.»



Billedtekst: Kurchatov-kirken i Mariupol. Okkupasjonsmyndighetene stengte Kurchatov-kirken denne måneden og holder for tiden kirkelederen og hans kone på et ukjent sted

Ingen kommentarer: