mandag, oktober 03, 2022

Estland: Bønnevandring for fred og vekkelse


"De siste månedene her i Estland har det vært mye bekymring og kvaler siden russiske tropper invaderte Ukraina. Folk lurer på hvordan Baltikum vil bli påvirket i fremtiden. Hvordan vil misjonsinnsatsen blant de beslektede folkene bli påvirket? Vil kirker kunne fortsette arbeidet blant unådde folkegrupper i Russland?"

Det skriver den svensk-finske misjonslederen Rauli Lehtonen i en oppdatering for Jesus4Eurasia og fortsetter: 

"På slutten av sommeren mottok menighetene på Ösel et tjuetalls forbedere fra baptist- og pinsemenigheter, samt lutherske, katolske og ortodokse kirker i ulike deler av Estland. I løpet av tre dager gikk aktive bønnevandrere nesten 30 kilometer, med start fra den lutherske kirken i Püha og til en avsluttende felleskristen gudstjeneste i Pinsekirken i Kuressaare.

Forbederne stoppet blant annet i Piirimets, Pihtla, Tehumardi og Salme. Blant gamle kirkeruiner, kapeller og kirker kunne man høre lyden av bønner. Dette er steder hvor vekkelsens vinder har blåst i flere tiår.

Ved kysten i Salme husket vi alle de som flyktet fra Estland med båtene sine da Sovjetunionen angrep på 1940-tallet. Alt ble plutselig så levende. Det ble så lett å komme inn i livene til menneskene som nå forlater hjemmene sine i Ukraina på grunn av krig og elendighet.

Det var en herlig følelse å kunne samles som kristne fra ulike trossamfunn til en avslutningsgudstjeneste for bønnehelgen og bønnevandringen. Vi måtte be for de kristne som blir forfulgt og lider på grunn av sin tro i Øst-Ukraina og Russland, men også for fred og et åndelig gjennombrudd.

Vi tror at dette vil bane vei for vekkelse, ikke bare i Baltikum og Øst-Europa, men også i Skandinavia."

Rauli Lehtonen

Jesus4Eurasia

Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: