fredag, oktober 21, 2022

Russland angriper Ukrainas sivile energi-infrastruktur - baptister advarer mot ny flyktningekrise


Ukraina (MNN) – Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy sier russiske angrep har ødelagt 30 prosent av landets kraftstasjoner. Droner fra Iran har spilt en stor rolle i angrepene.

I løpet av helgen drepte angrepene minst 62 ukrainske sivile. Ukrainas regjering har bedt USA og andre allierte om avanserte luftvernsystemer.

Eric Mock som representerer Slavic Gospel Association sier: «Nå setter vinteren inn, og vi må regne med at ødeleggelsen av den elektriske varmeinfrastrukturen, vil føre til at vi ser en ny bølge av flyktninger på flukt. For det er ingen måte å holde seg varm om vinteren.»

Russlands strategi har endret seg mot å bombe sivile mål. Mock sier: "Områdene som blir rammet er fra elektriske anlegg til oppvarmingsinfrastruktur til leilighetsbygg. De ser ikke ut til å være militære mål.»

Putin utnevnte nylig en mann ofte kjent som "General Harmageddon" til å lede Ukraina-invasjonen. Han er kjent for sin brutale taktikk mot sivile.

Han ble utnevnt like etter sabotasjen av Krim-broen 8. oktober. Broen fungerte som en viktig militær forsyningsvei for russiske styrker.

Mock ber leserne om å be for mennesker som er skadet av angrepene. «Tenk deg å stå i en av disse landsbyene og se tapet av sivile liv. Jeg mottok et bilde i dag fra en liten landsby i Donetsk og Zaporizhzhia-regionen. Vi har tjent der. Jeg har vært der selv mange ganger. Det var eksplosjoner på den sentrale markedsplassen som drepte mange mennesker.»

Lokale kirker betjener de som lider og trenger. Mock sier: "Guds kjærlighet, barmhjertighet, medfølelse og nåde har blitt vist gjennom disse menneskene."

Slavic Gospel Association ble etablert av russisk-amerikanske baptister i 1934.

Kilde: Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: