lørdag, oktober 08, 2022

Hellige rytmer

Da Gud fødte skaperverket ved hans hjertes og sinns ord, gikk en knapt merkbar flagren foran livsrytmen vi så ofte tar for gitt.

Skapelsen avhenger helt av Herrens hjerteslag og tempoet til hans ånde, Den Hellige Ånd.

Guds blod pulserer gjennom hele skaperverket, opprettholder og ordner det med kosmisk harmoni. Som babyen i en mors mage, vugger hele skapelsen forsiktig i Herrens dypeste vesen.

Han er skaperen og opprettholderen i hvem vi lever og beveger oss og er til (se Salme 104; Apg 17:28).

Omfavn rytmen mens du søker harmoni med Gud og hverandre, og du vil legge merke til hans hjerteslag overalt.

Tenk på det fantastiske forholdet vi alle har til musikk, spesielt perkusjon.

Se hvordan vi ikke kan motstå trangen til å holde tid med fingre, tær og vippende hoder.

Er det ikke utrolig hvordan Herrens rytmer påvirker stammetrommene til gamle og moderne hedninger? Selv de som ikke kjenner den sanne Skaperen, føler hans dundrende puls.

De mest primitive folkene følte takten til Guds skaperverk og etterlignet ved å slå tømmerstokker og strukket dyreskinn mens de svaiet og nynnet i resonans med Guds utallige frekvenser.

Storslåtte orkesterverk bruker vibrerende strenger, summende lepper og intrikate tempoer omgitt av trommer, symboler, tre.

Et støyende punkband eller metalrockband er avhengig av elektriske impulser, vibrerende strenger, dunkende trommeslag og varierende vokalomfang.

Den himmelske flokken slutter seg til selv den som synger eller plystrer i ensomhet mens alt gjengir Skaperens hjerte og pust.

Guds majestetiske nåde og opprettholdende rytmer bryter ut av Hans vesen, slik at selv de som avviser Ham reflekterer Ham.

Rytmene deres er ekko av Gud som gjenlyder fra utenfor rom og tid.

Hvor mye bedre blir det når vi slutter oss til dansens HERRE? Han som ga alt som bare han kunne gi for å bringe deg tilbake i harmoni med ham, er han «som la [jordens] hjørnestein mens morgenstjernene sang sammen og alle englene ropte av glede» (Job 38:7).

- Dan Sinkhorn/Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: