fredag, oktober 07, 2022

Et liv i enkelhet og radikal etterfølgelse av Kristus


I forbindelse med gudstjenesten i Kristi himmelfartskapellet i går kveld leste vi om kvekeren John Woolman (1720-1772) fra Synaxariet vårt. Det slo meg hvor tidsaktuell Woolman er! Hans radikale oppbrudd fra et liv som fremgangsrik forretningsmann, med en voksende formue, til et radikalt liv i Kristi etterfølgelse står det ikke bare djup respekt av, men utfordrer oss til å gjøre likedanne valg i 2022. 

Dt handler ikke bare om et oppbrudd fra et materialistisk liv og tankesett, men om et valg til å leve enklere og en mer fokusert tidsbruk. 

John Woolman skulle sette djupe spor etter seg. Han levde et liv i bønn, og forankringen i en djup erfaring av Guds kjærlighet la grunnen til det sterke sosiale engasjementet han er så kjent for. John Woolman ble an av de fremste forkjemperne mot slaveriet. Han engasjerte seg også sterkt i fredsarbeid og i kampen for en mer rettferdig fordeling av samfunnets ressurser. 

Å leve enkelt, følge sin samvittighet og tjene sin neste var viktige veivisere i hans liv. Måtte det bli slik for oss også!

Ingen kommentarer: