søndag, oktober 02, 2022

En overraskende telefonsamtale på fødselsdagen min


I forgårs, på fødselsdagen min, mens jeg overveldet av følelser og takknemlighet for de mange hundre fødselsdagshilsener jeg hadde fått på Facebook leste dem en etter en, fikk jeg en overraskende telefon. I den andre enden var min gode venn Canon Andrew White, som sang 'Happy birthday' for meg! Andrew White, som var en av hovedtalerne på Den nasjonale bønnekonferansen på Grimerud i 2019, er kanskje best kjent som 'Presten fra Baghdad'. Med stor fare for sitt eget liv arbeidet han som anglikansk prest midt i krigens redsler i den irakiske hovedstadenn. Hit kom han etter å ha fått beskjed fra sin biskop at de ikke  hadde bruk for ham lenger. Da hadde Andrew fått beskjed om at han hadde fått MS. Men Gud hadde bruk for ham! Herren sendte ham til et av de farligste stedene på jorda: Irak.

Nå ville han gratulere meg med dagen! Vi har hatt jevnlig kontakt i flere år. Gud ledet Andrew til å ringe meg når jeg for noen år siden skulle gjennom en stor by-pass operasjon av hjertet, og var så redd for det jeg måtte igjennom. Dagen før operasjonen, som reddet livet mitt, ringte Andrew og ba for meg. Rolig gikk jeg operasjonen i møte. Jeg kommer aldri til å glemme den omsorgen han viste den gangen, og så mange andre ganger.

Som i går. Andrew White, som på grunn av sin helsetilstand - han sitter i rullestol nå pga MS - holdt på å dø av Covid-19, har vært igjennom en ny sykdomsfase hvor han har vært nær ved å dø flere ganger. Han er en virkelig fighter og reiser seg igjen hver gang. Canon Andrew White er mitt stoe forbilde. Når jeg har dårlige dager på grunn av Parkinson tenker jeg på Andrew og hva han går igjennom, og på den måten kommr jeg meg igjennom mine vanskelige dager.

Etter planen er Andrew nå snart underveis til Bethel Church i Reddig i California hvor han skal være frem til januar neste år. I 2023 håper jeg inderlig vi ser ham i Norge. Er det menigheter som kunne tenke seg å ha ham på besøk som taler, så ta gjerne kontakt med meg. 

Stor og inderlig takk for alle fødselsdagshilsener! Alle er lest, og alle er verdsatt høyt. 

Billedtekst: Canon Andrew White og meg på bønnekonferansen på Grimerud i 2019. Foto: May Sissel Hansen

Ingen kommentarer: