mandag, oktober 03, 2022

SISTE: Israel åpner flyktningeleirer i Finland og Aserbajdsjan for russiske jøder


Jewish Agency skal være vertskap for russiske immigrasjonsleirer i Finland og Aserbajdsjan. Den israelske regjeringen godkjente NIS 90 millioner i finansiering for absorpsjon. Det er The Jerusalem Post som melder dette mandag kveld.

Den israelske regjeringen godkjente søndag et forslag om å fremskynde immigrasjonen av russere som kvalifiserer under returloven.

Forslaget fra Aliyah- og integreringsdepartementet, i samarbeid med finansdepartementet, om en ny nødplan for absorpsjon av russiske olimer, ble utarbeidet av finansminister Avigdor Liberman og aliyah- og integreringsminister Pnina Tamano-Shata.

På grunn av den siste utviklingen i Russland, forventes titusenvis av aliyah-kandidater å ankomme Israel i løpet av de kommende månedene. I følge avgjørelsen vil de få rettighetene som alle innvandrere gis, inntil en persons rettigheter etter returloven er avklart, inkludert en absorpsjonspakke og kostpenger. Denne avgjørelsen er basert på de tidligere bølgene av aliyah fra Ukraina, der det ble bevist at over 90 % ble funnet å være kvalifisert.

I tillegg forventes det å gi en helhetlig respons på en rekke områder, inkludert bolig, sysselsetting, helse, utdanning og mer. Finansdepartementet vil umiddelbart bevilge 90 millioner shekel vil følge utviklingen og bevilge ytterligere ressurser etter behov.

Ukraina-Russland-krigen utløser en massiv aliyah-bølge til Israel

I følge anslagene fra Aliyah- og integreringsdepartementet forventes en svært betydelig økning i innvandringen på grunn av den russisk-ukrainske krigen. Ifølge departementet har det kommet over 40 000 nye immigranter siden invasjonen av Ukraina i februar, omtrent 24 000 av dem fra Russland. Dette er den viktigste bølgen på to tiår.

I tillegg ga regjeringen det jødiske byrået tillatelse til å etablere midlertidige leirer i Finland og Aserbajdsjan for russiske jøder som søker å immigrere til Israel. Disse leirene vil fungere som leirene i Romania og Polen for ukrainske flyktninger. Det jødiske byrået sa til The Jerusalem Post at det vil etablere en mekanisme for å hjelpe jødiske russiske olimer.

Byråleder Doron Almog sa på møtet at siden det er mangel på hotellrom i Israel, er han villig til å gjenåpne absorpsjonssentre etter behov. Tanken ville være å investere i å renovere disse gamle bygningene og la russiske olimer bo der for en bestemt tid. Almogs idé er å lage programmer for sysselsetting, jobbplassering og sosial absorpsjon av olim som vil bli drevet av israelske frivillige.

Ingen kommentarer: