mandag, oktober 10, 2022

Storstilt aksjon for å redde jødene ut av Russland - arbeidet intensiveres


Arbeidet med å redde jødene ut av Russland intensiveres. Tidligere har jeg skrevet om at israelsle myndigheter planlegger å opprette flyktningeleire for russiske jøder i Finland og Aserbajdsjan. Denne oppsiktsvekkende nyheten er så langt oversett i norske medier, også av den kristelige dagspressen. Kun Karmel Israels Nytt har omtalt saken i sin utgave for oktober, som utkom i dag. Nå skriver den israelske avisen Haaretz at Jewish Agency har satt opp stasjoner nær grensen til Ukrainas grense med Polen, Moldova, Romania og Ungarn for å hjelpe jødiske flyktninger som vil gjøre Aliyah til Israel.

Ifølge Karmel Israels Nytt er det i dag 55.000 jøder som har rett til å emigrere til Israel og disse venter på grønt lys. 40.000 har fått immigrasjonsvisum og rundt 15.000 er inne i prosessen. The Jerusalem Post skriver at ca 70.000 russiske jøder og russere som er kvalifiseert til å immigrere, har ikke tart kontakt med israelske myndigheter. Så det er et stort arbeid som ligger foran. 

Ifølge Karmel Israels-Nytt ønsker Israel å sende inn flere fly fra El Al for å hente ut jøder, men Russland har kvoter på hvor mange fly de vil slippe inn. 

Finland er dermed et viktig rransittland fra Russland på veien til Israel. Finland har en grense på 1240 kilometer med Russland. Grensestasjonen Storskog i Sør-Varanger er fortsatt åpen, men det er vel et tidsspørsmål for når den stenges. Den er også forholdsvis langt unna den jødiske befolkningen i Russland. Mange russiske jøder er fattige og har ikke råd til den lange reisen til Storskog.

La oss intensivere arbeidet med å be for de russiske og de ukrainske jødene, o at Gud hjelper dem med å komme seg rrygt ut av disse landene på vei til Israel.

Vi er tidsvitner på at de profetiske ordene fra Jeremia om 'landet i nord' går i oppfyllelse. 

Ingen kommentarer: