fredag, oktober 28, 2022

Finlands president oppfordrer til forbønn

Finlands president, Sauli Niinistö (bildet), oppfordrer  det finske folket til å be for landet sitt. Sauli Niinistö har ved tidligere anledninger fremhevet sin kristne tro og tro på bønnens makt. Nylig siterte den finske presidenten fra Bibelen og minnet om Jesu kall om å elske sin neste.

Det er den kristne avisen Världen idag som skriver dette i sin nettutgave. Journalist Ola Karlman skriver:

Nylig signerte Sauli Niinistö en plakat for to økumeniske bønnekampanjer. Niinistö innledet sin tekst med å sitere bibelverset Jesaja 1:17: "Gjør det gode, jag etter rettferdighet".

"Hvert menneske er en verdifull og unik skapelse. Når det er likhet, rettferdig behandling og fred mellom mennesker, sikrer det trivsel både for samfunnet og skaperverket», skriver den finske presidenten.

Bønnedagene i forbindelse med den økumeniske bønneuken i januar og ansvarsuken i oktober minner befolkningen på viktigheten av å se sin neste i menneskene som er sårbare, understreker Niinistö. 

"Jesus ga oss budet om å elske vår neste som oss selv. Hver person er vår neste, alle menneskene vi møter er våre brødre og søstre», skriver presidenten.

Ansvarsuken, som pågår i skrivende stund, har vært en økumenisk årlig begivenhet i Finland siden 1979. Kristne menigheter har en sentral rolle og har gjennom årene arrangert bønnestunder, demonstrasjoner og panelsamtaler. Ansvarsuken koordineres av de finske kirkenes felles samarbeidsorganisasjon, Det Økumeniske Råd.

Billedtekt: Den finske presidenten. Foto: Wikipedia

Ingen kommentarer: