lørdag, oktober 08, 2022

Norsk evangelist og pastor hyller Vladimir Putin på hans 70 års dag

Det er nesten så man ikke tror det, men det er når ser gratulasjonshilsningene til Putin på 70 års dagen hans på nettsidene til evangelist Gjermund Kvamme og pastor Melvind Børresen, at man ser hvillken stor forførelse det norske kristne konspirasjonsmiljøet representerer. Ukritisk hylles Russlands president. De som forsøker å stille spørsmålstegn blir effektivt sletttet og blokkert, akkurat på samme måten som russiske myndigheter kontrollerer sine egne innbyggere. Der arresteres man og fengsles for i det hele tatt å si at det er noen krig som foregår i Ukraina.

Gjermund Kvamme, som tidlig i det blodige angrepet på Ukraina, til og med publiserte russiske soldatsanger, gjengir russisk krigspropaganda med største selvfølgelighet. Det samme gjør pastoren fra Austertana. Flere hundre av deres likesinnede trykker 'liker'.  Pastor Malvind Børresen fikk 428 likerklikk på sin hyllest av Putin på diktatorens 70 års dag, og innlegget fikk 127 kommentarer og ble delt 27 ganger.

Har ikke evangelist Kvamme og pastor Børresen fått med seg trakasseringen, forfølgelsen og fengslingen av deres medsøsken i troen i Russland og de russisk okkuperte områdene av Ukraina? En ting er at de hevder at drapene på sivilitster, voldtekter av ukrainske kvinner, massegraver av mennesker som har blitt skutt og fått hendene bakbundet, bombing av sivile mål bare er propaganda og løgn. Men hva md deres trossøsken i Russland? Har de noen gang snakket med dem? Hva med de to bapistpastorene som nylig ble fengslet i Belarus fordi de hadde bedt offentlig på en gudstjeneste om fred i Ukraina? De fikk henholdsvis fem og seks års fengsel! Er dette også bare propaganda.

Her er et eksempel fra Facebook-siden til Gjer Mund Kvamme:


Det er skremmende å se hvor forført man kan bli. Både Kvamme og Børresen er ihuga Trump tilhengere og vaksinemotstandere.

Bildet av Putin med hunden er pastor Melvind Børresens hyllest av Putin på dennes 70 års dag.

Ingen kommentarer: