torsdag, juli 10, 2008

Det er Herrens velsignelse som gjør rik



Watchman Nee, var en av Kinas fremste kristne ledere. I nærmere 20 år satt han fengslet i Shanghai på grunn av sin tro. Nee har betydd mye for mitt kristenliv helt tilbake på 1970-tallet, ikke minst på grunn av hans bok "Det normale kristenliv", som nå er kommet i nytt opplag på norsk. Har du ikke lest den, så er den absolutt verd å spandere noen uker nå i sommer! Men her kommer noe Watchman Nee skrev i en andaktsbok som heter: "Brød i ørkenen":

"men hva er det til så mange?" (Joh 6,9)

Det er så altfor mange som fremdeles har sitt håp festet, ikke på Herrens velsignelse, men på min egen skattkistes innhold, de få skrøpelige brødene de holder i sin hånd. Det er så forsvinnende lite det vi holder i vår hånd, og allikevel slutter vi ikke å regne med det, til tross for jo mer vi regner med det, jo mørkere blir fremtidsutsiktende.

Kjære venner, undere har sitt utspring i Herrens velsignelse! Der velsignelsen hviler, blir tusener mettet, hvor den mangler, der er ikke to hundre penninger nok til å kjøpe for.

Bli klar over dette, og vi skal oppdage at vårt arbeid blir forvandlet. Det blir ikke lenger nødvendig å foreta visse manøvrer, å benytte seg av knep og krumspring, det vil ikke lenger finnes noe behov for menneskelige metoder eller for lange, tomme prekener, for da skal vi ganske enkelt sette vår lit til Herren og forvente et under fra Ham. Og på de områder hvor vi allerede har greid å skape floker, selv der kan vi få oppleve at alt på et underfullt vis har rettet seg. Et lite grann velsignelse kan hjelpe oss til å overkomme store velsignelser.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg lurte på hvor bildet er hentet fra. Er det hentet fra en bok? Det var ikke lett å leste teksten.

Stener

Bjørn Olav sa...

Ja, det er coveret på Angus Kinnears biografi om Watchman Nee. Jeg synes dette bildet var så flott at jeg ville bruke det som illustrasjon på denne artikkelen.