onsdag, juli 02, 2008

Ny pastor for Baptistkirken i Nasaret





På vår nasjonaldag, 17. mai i år, fikk Baptistkirken i Nasaret ny pastor. Over 200 mennesker var til stede da Azar Ajaj ble innsatt i en høytidelig seremoni. Tilstede var representanter for Nasaret senter for kristne studier og Sammenslutningen av Baptistkirker i Israel. Pastorer fra ulike baptistkirker i Israel medvirket. Hovedtalen ble holdt av pastor Hanna Katanacho (det store bildet) som talte over 1.Tim 3,1: "Dette er et troverdig ord: Hvis noen ønsker seg en tilsynstjeneste, er det en god gjerning han har lyst til." I sin tale pekte pastor Katanacho på fire ting en kristen leder må huske på:

1. "Dette er et troverdig ord og verd full mottakelse, at Kristus Jesus kom inn i verden for å frelse syndere, og blant dem er jeg den største." (1.Tim 1,15) Dette er den første tingen en Ordets tjener må huske. 2. Ordets tjenere må være et eksempel på god tro i ord og gjerning og vise Guds kraft gjennom liv og tjeneste. 3. En tjener vil gjennomgå vanskeligheter i sitt liv, men må holde ut uansett omstendigheter og ved sin utholdenhet være et godt eksempel for andre. 4. Den som ønsker et tilsynsembete søker en god gjerning, men det må ikke være noe å utsette på ham, og han må ha et sterkt fellesskap med Herren og Guds folk.

Innsettelsen av den nye pastoren for Baptistkirken i Nasaret ble foretatt av pastorer for Sammenslutningen av Baptistkirker i Israel, eldste fra messianske forsamlinger i Galilea, en pastor fra Sørstatsbaptistene, to baptistpastorer fra England, og lokale pastorer for Nasareene Church, Assemblies of God og fra Den anglikanske kirke!

Den lokale baptistkirken i Nasaret - som de kaller sin forsamling - er en levende menighet som er vel verd et besøk neste gang du er i Israel. La oss huske pastoren og forsamlingen i bønn.

Ingen kommentarer: