lørdag, juli 12, 2008

Fire baptister dømt til 10 dagers fengsel i Usbekistan





Fire baptister i Tashkent-regionen i Usbekistan - Natalia Ogai, Filipp Kim, Dmiti Kim og Nurlan Tolebaev er nylig blitt dømt til 10 dagers fengsel for religisøs aktivitet. 14. juni ble også et medlem av en evangelisk menighet i Karakalpakstan regionen i den nordvestlige delen av landet arrestert. Aimurat Khayburahmanov befant seg i hjemmet til Jandos Kuandikov, hvor det ble gjort forberedelser til et bryllup. Aimurat hjalp til med disse forberedelsene, men familien Kuandikov var ikke hjemme da åtte politimenn stormet huset. De hevdet de kom for å foreta en identitetskontroll. Da familien Kudandikov kom hjem, ba de politiet om å vise dem dokumentasjon på at de hadde autorisasjon til å storme huset deres. Som et svar på dette krevde politiet at de underskrev på noen papirer som sa at det ikke ble holdt religiøse møter i deres hjem, men dette nektet familien. Politiet truet da med å ransake hele huset, og bryte opp døren hvor Kuandikovs kone og mesteparten av familien hadde gjemt seg. Dette skjedde samtidig med at politiet truet med å arrestere naboene som kom til familiens hus.

Etter en stund klarte politiet å få en ransakingsordre, hvor det fremgikk at de lette etter Makset Jabbarbergenov, som er ettersøkt på grunn av religiøs aktivitet. Dette enda politiet vet at Makset, som er pinsevenn, ikke befinner seg i Usbekistan, men i Kasakstan, hvor han oppholder seg som flyktning. Denne Makset Jabbarbergenov hevder usbekiske myndigheter er en terrorist, mens han i realiteten er et aktivt medlem av en pinsemenighet.

I hjemmet til Kudandikov ble det konfiskert bøker, notatbøker, bryllupsvideoer og en datamaskin. Det ble også gjort beslag i Kudandikov familiens pass. Etter avhør på politistasjonen ble alle med unntak av Makset Jabbarbergenov løslatt. Han anklages for kriminell virksomhet.

De fire baptistene tilhører Vennskapets Baptistmenighet (hvilket flott navn!) ble i tillegg til fengselsstaffen idømt bøter.

La oss be for de kristne i Usbekistan, og nevn gjerne alle disse med navns nevnelse innfor Gud i dag. Klikker du på kartet får du opp en større versjon.

2 kommentarer:

Johannes sa...

10 dagar - anmärkningsvärt lite. Men ändå. Guds frid

Bjørn Olav sa...

10 dagers fengsel i Usbekistan er nok ganske annerledes enn 10 dagers fengsel i Norge. Om forholdene er like dårlige som i Aserbajdsjan hvor mange av de innsatte har resistent turberkulose, så kan 10 dager skade dem for livet.