søndag, september 04, 2016

Fem pinsevenner arrestert i Teheran

SISTE: Fem iranske kristne menn ble arrestert fredag 26. august. Arrestasjonen er først blitt kjent nå. De fem ble arrestert i forbindelse med en reise til Alborz-fjellene i den nord-østlige delen av Teheran. Deres koner og familier er bekymret for dem.

En av dem fem, Afshar Naderi, har vært arrestert tidligere. Det skjedde 26. desember 2014. Samme dag ble også pastor Victor Bet-Tamraz arrestert. Nå er hans sønn, Ramil, en av de fem som ble arrestert 26. august.

Victor Bet-Tamraz er pastor for Den assyriske pinsemenigheten i Teheran. Denne menigheten ble stengt av det iranske innenriksministeriet i mars 2009. Sammen med Naderi ble Victor Bet-Tamraz arrestert i forbindelse med at de feiret jul i pastorens hjem. Også en annen kristen iraner ble arrestert i denne forbindelse. De ble anklaget for illegal evangelisering og tilbrakte mesteparten av tiden de satt i fengsel i total isolasjon i det beryktede Evin-fengselet. Der satt de til de ble satt fri mot kausjon i februar og mars 2015.

Pastor Bet-Tamraz har forsøkt å finne ut hvor de fem sitter fengslet, uten å lykkes. Navnene på de tre andre er:

Hadi Asgari
Mohammad Dehnavi
Amir Dashti

Jeg oppfordrer bloggens lesere til å ta de fem med i deres forbønner. De også for ektefellene, deres familier og menigheten de tilhører i Iran.


Billedtekst: Pinsepastor Victor Bet-Tamraz leter nå etter sin sønn.

Ingen kommentarer: