søndag, september 25, 2016

Død mann vekket til live i landsby i Sørøst-Asia

David Platt (bildet) - kjent for sin bok Radikal - som her i Norge er utgitt av Lunde forlag - fortalte medlemmene av eksekutivkomiteen til Sørstatsbaptistene om en mann som ble vekket opp igjen fra de døde i Sørøst-Asia nylig.

Underet fant sted i en svært avsidesliggende landsby i Sørøst-Asia. Høvdingen i denne landsbyen døde. Så ble han vekket til live igjen, noe som førte til en vekkelse i denne landsbyen.

David Platt, som er president for Sørstatsbaptistenes misjonsstyre, delte historien da eksekutivkomiteen til Sørstatsbaptistene møttes i Nashville 19. september. Han hadde fått høre den via en av misjonærene til dette kirkesamfunnet.

En kristen fra Sørøst-Asia, trenet av misjonærer fra Sørstatsbaptistene, tok med seg noen venner og begynte å dele evangeliet i en landsby. Dette var en såkalt unådd landsby hvor evangeliet aldri tidligere er blitt forkynt før. Landsbyens innbyggere responderte med stor åpenhet. Det ble startet opp med bibelstudier, og mange av dem kom til tro.

I det de kom til tro kom de også med avguder, kjeder og amuletter som er blitt brukt i hedenske seremonier, og brakte det til sentrum av landsbyen for å brenne dem. Men plutselig begynte noen av dem å hente noen av disse okkulte gjenstandene. Det viste seg nemlig at landsbyens høvding var død, og noen av dem som fortsatt holdt seg til denne overtroen mente at hans død var forårsaket av onde ånder som var rasende fordi disse okkulte gjenstandene var blitt ødelagt.

Mismodige over dette tilbakeslaget gikk de kristne til høvdingens hjem for å kondolere. Det var likvake over høvdingen i dette hjemmet. Mens de sto ved den døde kroppen begynte de å be om at Gud skulle vise sin nåde mot folket i landsbyen, og at Gud skulle vise sin herlighet og kjærlighet til dette folket som hadde vært så nær ham.

Da skjedde det noe forunderlig! Mannen som lå død på senga hostet! Da ble alle som var i rommet helt stille. Mannen hostet enda en gang!

De som var i rommet styret bort til senga i det mannen begynte å puste igjen. Folk hjalp ham og så over på de kristne. Hva i all verden var det som skjedde?

De kristne på sin side fant at dette var en glimrende anledning til å dele evangeliet, og flere kom til en levende tro og de brente sine avguder i dagene som kom.

Ingen kommentarer: