mandag, september 26, 2016

SISTE: Ny lov innebærer intensivert forfølgelse av kristne i Kina - vokser med mer enn 10 millioner kristne i året!

Det verserer rykter om at situasjonen for de kristne i Kina skal ha blitt så mye bedre. Ikke tro på disse ryktene. Det er heller tvert om. Kina introduserer i disse dager en ny lov som innebærer forfølgelse av kristne kinesere som tilhører undergrunnskirken.

For det er de uregistrerte kristne, husmenighetene, som kinesiske myndigheter hele veien har hatt store problemer med å kontrollere. Og veksten er så kolossal at det synes å være en umulig oppgave. Derfor kommer det nå en ny lov som skal gjøre det mulig for kinesiske myndigheter å intensivere kampen mot undergrunnskirken.

Som jeg tidligere har skrevet her på bloggen møtte den kinesiske presidenten lederne for undergrunnskirken i Kina. Det skjedde i juni 2015. Kilden til disse opplysningene var "Tilbake til Jerusalem' bevegelsen. De var de eneste som kjente til dette møtet, og kunne rapportere fra møtet mens det ennå pågikk. De kinesiske myndighetene gjorde det da svært tydelig at deres ønske var at alle landets husmenigheter skulle la seg registrere. Møtet fant sted i Beijing.

I november 2015 var de samme lederne som hadde vært sammen med landets president i Beijing samlet til et til møte i Henan provinsen. Iløpet av den samlingen ytret mange av lederne et sterkt ønske om å gå med på myndighetenes krav. Dette var en skjebnetime for Guds rike i Kina. Flere av lederne, slitne av mange års hard forfølgelse og fengselsopphold, var i ferd med å gi etter for den ondes planer.

Men på grunn av en stadig økende forfølgelse i Shanghai og Wenzhou har disse lederne nå trykket på pauseknappen.

"Vi er ganske enkelt ikke i stand til å la oss registrere hos myndighetene," sier pastor Shen. Han er en av hovedlederne i Evangeliefellesskapet i Kina, et av nettverkene i den kinesiske husmenighetsbevegelsen. Dette nettverket alene teller 10 millioner medlemmer.

Det er Eugene Bach som forteller dette. Han er en av lederne innen "Tilbake-til-Jerusalem' bevegelsen, som ledes av broder Yun, eller Den himmelske mannen.

Kinesiske myndigheter har merket seg at lederne for undergrunnskirken i landet har trukket fra et samarbeide med myndighetene, og innfører derfor den nye loven. De slår spesielt til mot møter i hjemmene. De nye bøtesatsene kan føre til at man kan bøtelegges for opptil 243.000 norske kroner for å ha snakket om Jesus i sitt hjem.

Den kinesiske undergrunnskirken vokser med mer enn 10 millioner nye medlemmer i året! Den tiden det tok for deg å lese denne artikkelen så har 23 nye kinesere bestemt seg for å følge Jesus.

La oss fortsette å be for Kina.

Ingen kommentarer: