fredag, september 23, 2016

Frimodige kristne ungdommer i muslimske Tadsjikistan

Det er ikke ofte vi hører fra kristne i Tadsjikistan. Det er et land hvor det på ingen måte er lett å være en kristen. Mange blir forfulgt på grunn av sin tro, og da i særlig grad evangeliske kristne, og i særdeleshet baptister.                                                                      

I februar hadde studenter i Tadsjikistan muligheten til å delta på et seminar som handlet om nådegavene. Det ble arrangert av "Skolen uten vegger". Studentene var glade for å dele egne erfaringer og lære mer om Åndens gaver. Etter seminaret har lærerne arbeidet med studentene for å hjelpe dem til å utvikle sine lederevner og ta i bruk sine nådegaver.

Her skal du få høre fra to av dem:

Ahmed (15), er sønn av en pastor, men han var redd for å dele troen sin med andre. Men etter å ha deltatt på seminaret, sier han: "Gud åpenbarte for meg at Han og Hans ord skulle være det aller viktigste i livet mitt." Bare uker etter at seminaret var over kunne man legge merke til en tydelig endring i Ahmed's liv. Han kunne fortelle at han hadde vært i stand til å dele evangeliet med flere av sine venner, og til og med tatt med en av dem til gudstjeneste. På den neste oppfølgingssamlingen ba han om forbønn. Han ønsket at Gud skulle ta bort hans stolthet. Uken etter kunne Ahmed fortelle at Gud hadde gitt ham mange anledninger til å dele troen med andre.

Viktor (16), forteller: "Før vi begynte å studere Guds Ord sammen, hadde mange av oss problemer med å gjøre skolearbeid og vi var ikke veldig motiverte for å lese Bibelen." I dag er Viktor en av studentene ved skolen som gjør det veldig godt. Selv om lærerne hans ikke er glad for hans kristne tro, benytter han anledningen til å dele troen med sine medstudenter. Han lærer seg også å spille gitar og tar sangtimer, og hjelper med lovsangen i kirken. Nylig ble Viktor spurt om han kunne synge for klassen sin, og da sang han flere kristne sanger.

La oss be for de kristne ungdommene i Tadsjikistan.

Ingen kommentarer: