tirsdag, juni 09, 2020

Dette undrer jeg meg over


Det er noe jeg undrer meg over. President Donald Trump har en fortid med særdeles nedsettende karakteristikker av kvinner, hvor han beskriver ganske malerisk hvordan en mann skal behandle dem. Nevner du dette, blir du øyeblikkelig arrestert av kristne Trump-tilhengere, som vet at dette er et tilbakelagt stadium i Trumps liv, at det er tilgitt og at vi som kristne ikke skal grave i fortiden.

Men de samme kristne som tat presidenten i forvar har ingen som helst netenkeligheter med å spre informasjon om fortiden til den drepte George Floyd. De vet å kunne fortelle både det ene og det andre om kriminelle handlinger. Det er liksom helt greit, men nevner du noe ufordelaktig om TRump, kaster de seg over deg og kaller deg en fariseer som graver i andres fortid. De nevner ikke et ord om at Floyd strevde med livet, at han var aktivt med i en bibelstudiegruppe, eller i Frelsesarmeen, kun det som har med fortiden å gjøre. De vet også at drapet på Floyd ikke vbar rasemessig motivert, enda det ikke har vært noen referat fra noen avhør av drapsmannen eller avholdt noen rettsak. Disse kristne bare vet det.

Men de sprer selvsagt ikke fake news. De videreformidler bare sannheten om George Floyd, nesten som om hans fortid skulle legitimere drapet på ham. Han var jo bare en tilbakevendede kriminell og narkis.

Donald Trump derimot må du ikke finne på å si noe negativt om! Grav ikke i hans fortid. George Floyd derimot, kan vi si hva som helst om. Han er død og kan ikke forsvare seg.

Har du hørt historien om Kong Salomo og Jørgen hattemaker?
Tro om ikke dette er en moderne variant av dem.

Ingen kommentarer: