søndag, juni 14, 2020

Vil du lese noe veldig oppmuntrende - les denne!

Etter at bibelskolen var ferdig kan evangelisten Aziz ikke slutte å snakke om Jesus. På bare noen få år har forsamlingen so m han og kona hans har startet i sitt hjem vokst til 180 personer.

Aziz er evangelist helt ut til fingerspissene. Han og ona bestemte seg for å starte en menighet i sitt hjem i 2017. I fornindese med dette kom han til en bibelskole som blir støttet av Ljus i Ôster, tidligere Svaviska Missionen, i en region av Sentralasia. Landet og stedet må av sikkerhetshensyn forbli hemmelig. På bibelskolen fikk han tilbake sin frimodighet etter en tids motgang. I 2018 hadde husmenigheten vokst til 30 personer. På slutten av 2019 var de 180 medlemmer, som møtes på ni forskjellige steder.

Aziz og kona tror på å begynne med de relasjonene man allerede har. De oppmuntrer alle nykristne til å vitne for slekt og venner. Aziz benytter seg av innholdet i 'Messias-boken', som Aziz har oversatt selv til sitt morsmål når han lærer dem opp i evangelisering.  De nyfrelste trenes og begynner snart å lede andre og slik vokser forsamlingene. På en underjordisk bibelskole får de lære å kjenne den kristne troens ABC.

Derfor håper Aziz at de skal få samme mulighet som han fikk, og få gå på bibelskolen som Ljus i Öster støtter. Det er viktig at kristne i muslimske områder har tilgang på en kulturelltilpasset og sunn bibelundervisning. Derfor har Ljus i Öster valgt å støtte akkrat denne skole.

Visjonen er å plante husmenigheter i hver by i dette landet, forteller Aziz. Hver husmenighet bygges rundt en familie slik at både mann og kvinne er lerdere. Når en familie har kommet til tro på et nytt sted er målet å starte en menighet der, med denne familien som base. Som en del av dette arbeidet reiser de på evangeliseringsreiser til avsidesliggende steder hver måned. Nylig fikk de oppmuntre 40 troende på en slik reise. Dessuten vitnet de for 50 personer, hvorav 23 på en djupere måte. Åtte personer fikik de be med til frelse. Temaet holder kontakten med alle som tar imot Jesus og fortsetter med å trene dem.

Aziz beskriver noen av de stedene de har stanset opp under en slik reise:

De stanser opp ved et telt langs veien, deler evangeliet og gir bort en Bibel. På en kafe forteller de en gjest om Jesus og han blir frelst. De treffer på en animistisk gjeter som tar imot Jesus. I en by er det noen som tror de er journalister og de får dele sin tro med en nysgjerrig gruppe mennesker. En familie innbød dem hjem til seg og rundt et bål deler Aziz evangeliet med tårer med dem. Senere går bilen deres i stykker, og iløpet av den tiden den repareres treffer de en troende familie som har mistet motivasjonen, og en menighet startes i deres hjem.

Fra begynnelsen av var det Aziz og en til som reiste hver gang. Nå finnes det tre team med fire personer i hver. En av de nye heter Husan og han har vært troende i åtte måneder. Han får lov å være med for å se og lære og iblant så deler han sitt vitnesbyrd.

Når de evangeliserer forsøker de å gjøre dette på en måte som bevarer den nasjonale kulture. De sitter på tradisjonelle madrassser og ber på samme måte som muslimer - med åpne håndflater, åpne øyne og etter bønnen fører man hendene mot annsiktet for å symbolisere at man har fått bønnesvar eller en velsignelse fra Gud.

Aziz forteller at han kan bli sliten iblant. Ikke så merkelig. For en tid siden innså han at han hadde undervist 22 dager i strekk. Men nå har han dannet en ledergruppe og fordelt ansvaret på flere.

Aziz utfordrer på alle områder. Fordi han har viet sitt lib til å utvide Guds rike har han samtidig gjort en krigserklæring mot fiendens makter og herredømmer. Mye av arbeidet de gjør er dessuten direkte ulovlig - som å preke for dette folkeslaget og å samles i husmenigheter.

Han forteller at han hittils er blitt politianmeldt fyre ganger og er blitt truet med fengselsstraff, men Herren har hjulpet ham til å være et frimodig vitne om Jesus. Ved ett tilfelle hadde en nabo anmeldt familien får å ha ulovlige møter i deres hjem. Tre politimenn kom for å hente Aziz, men en av dem viste seg å være en gammel venn av ham. Aziz klarte seg den gangen.  

Ved et annet tilfelle ble det holdt er rettsmøte hvor Aziz var innklaget og aktor i saken mente han burde dømmes til tre år i fengsel, etter som det var fjerde gangen han var blitt anmeldt. Aziz så seg rundt i salen - det var hele 70 troende der som med stort mot viste ham sin støtte. Et vitnesbyrd om at det risikofylte evangeliseringarbeidet bar frukt. Aziz slapp unna med en bot.

Hver person som kommer til tro usetter seg for risiko når de begynner å tjene Jesus. Aziz forteller om en troende kvinne som ble anmeldt av sine slektninger. Under rettssaken vitnet hun om hvordan hennes liv var blitt forvandlet og hvordan ektefellen var blitt befridd framisbruk. Retten lot henne velge mellom fengsel eller røter. Hun sjokkerte ved å velge fengsel, og ble senere frikjent. De samme slektningene som anmeldte henne, er i dag en del av hennes husmenighet.

Fra Ljus i Öster.
Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: