lørdag, juni 27, 2020

Proklamer Guds ord

I går, i forbindelse med artikkelserien om forbønnens tjeneste, siterte jeg den anerkjente bibellæreren Derek Prince,  her sammen med sin jødiske kone Ruth. Selv hadde jeg den store gleden av møte Derek Prince i Jerusalem i 2002. En av de tingene som gjorde et så sterkt inntrykk med ekteparet Prince, var deres store kjærlighet til Guds ord og til hverandre.

Vi så dem gjerne hånd i hånd, og før Derek skulle preke kom Ruth gjerne frem til talerstolen og så proklmerte de Guds ord høyt.

'Gud lærte oss å starte på denne måten, og vi oppdaget at proklamasjon av Ordet i tro ved begynnelsen av et møte, utgjør en enprm forskjell på den åndelige atmosfæren i møtet og på salvelsen av talen.' (Derek Pince: Guds kraft gjennom proklamasjon, side 7).

En av disse proklamasjonene de ofte benyttet er hentet fra Jes 55,10-11:

'For som regnet kommer ned og snøen kommer fra himmelen og ikke vender tilbake dit, men vanner jorden og får den til å spire og skyte knopp, så den gir såkorn til såmannen og brød til den som spiser. Så skal Mitt ord være, det som går ut fra Min munn. Det vender ikke tomt tilbake til Meg, men utfører det Jeg har velbehag i, og det skal lykkes i det Jeg sendte det til.'

'Ordet 'proklamere' kommer fra et latinsk ord som betyr å kope ut,' skriver Derek Prince, og legger til:
'Det er et kraftig ord. I det nytestamentlige språket som er beslektet med, det er 'bekjenne'. Bekjennelse betyr 'å si det samme som'. For oss som tror på Bibelen, betyr bekjennelse at vi sier det samme med vår munn som Gud allerede har sagt i sitt ord. Vi lar ordene fra vår munn stemme overems med Guds ord.' (side 8).

Ingen kommentarer: