tirsdag, juni 30, 2020

Spør Jesus: hva ligger på ditt hjerte?

En kveld, for mange år siden, var jeg alene på soverommet mitt da jeg plutselig forsto hvor selvsentrert bønnene mine hadde blitt. Jeg hadde brukt mange timer på å kaste bekymringene mine over Jesus, og det er ingenting galt med det, for han ber oss om å  komme og har alltid trofast tørket tårene og beroliget oss midt oppe i bekymringene våre. Uansett hvilken tid på dagen eller natten, står han der med armene åpne og venter på å høre de djupeste lengselene våre hjerter rommer. Hans kjærlige berøring bringer oss fred og glede.

Det gir stor trøst og glede å vite at vi har noen å henvende seg til når verden vender ryggen til oss. På denne sommerkvelden på begynnelsen av 90-tallet visste jeg imidlertid at jeg hadde mistet en flott mulighet. Jeg tenkte med meg selv, når var sist jeg spurte Jesus hva som lå på hans hjerte? Samfunn er foreningen av venner som deler lignende interesser eller problemer. Å lide er å føle smerte eller nød fra en annen. Kan jeg spørre min Herre hva som berører hans hjerte? Hvorfor ikke prøve?

Jeg hvisket: "Hva ligger på hjertet ditt  i natt, Jesus? Hva belaster deg mest? La meg føle hva du føler ..." Jeg ble overveldet av en enorm byrde med det samme. Jeg begynte å gråte ukontrollert da Herren sa: "Mishandling av barn gjør vondt i hjertet mitt. Barneporno gjør meg vondt, og abort gjør meg vondt." Plutselig ble hjertet mitt overveldet av hans byrde, og forbønnens ånd grep meg. Jeg sto på stedet til en annen slik at jeg kjempet og stred i bønn i mer enn to timer. Hikstende lå på gulvet til den plutselige byrden løftet seg, og jeg følte ubeskrivelig glede og full av herlighet.

Jeg visste øyeblikkelig at jeg hadde bedt gjennom en byrde som lå tung på hjertet hans. Mange glemmer den hellige treenighet kan bli fylt av sorg, Ånden kan slukne og bli såret. Vil vi slutte å snakke lenge nok til å høre vår fars hjerte? Jeg er sikker på at ingen mennesker fullt ut kan forstå alle hans lidelser, og faktisk er de svake forsøkene våre svært begrensede, men Gud gleder seg stort over dem som bryr seg nok til å spørre ham, "Hvordan har du det? Hva har du i hjertet akkurat nå? " Hvilken nær intimitet denne typen kjærlighetsutveksling kan tilby.

Bønnelivet mitt har endret seg enormt siden jeg begynte å spørre Herren om hva som ligger på hans hjerte. Jeg tar fortsatt tid til å bringe mine behov og bekymringer til Gud, men jeg stopper også opp og spør ham om hva som ligger i hans hjerte. Mange stiller ham aldri det spørsmålet, men de som gjør det gir ham stor glede og trøst.

- Steve Porter
Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: