mandag, juni 29, 2020

Pastor ber om presidentskifte

Pastor Jose Chicas (bildet) både ber om og håper på presidentskifte i USA. Han og familien flyktet i sin tid fra borgerkrigen i El Salvador. Om Trump skulle bli gjenvalgt frykter både han og kona og de deres fire barn å bli tvangssendt tilbake til hjemlandet.

For tre år siden flyttet pastor Chicas fra Raleigh til Philadephia for å ta del i The School of Conversion, et tverrkirkelig fellesskap som har en egen bygning, et lite lysegult hus i Onslow Street i Durham. En av de hovedansvarlige for denne skolen er fredaktivisten og baptistpastoren Jonathan Wilson-Hartgrove.

Det var egentlig meningen at han skulle være i Durham i tre måneder, men det er blitt tre år. Lørdag var omlag 30 mennesker samlet til en bønnevake for å markere at de har sittet tre år i det vi vil kalle et kirkeasyl.

55 årige Chicas er pastor for Iglesia Evangelica i Raleigh. De tre årene han har vært borte fra menigheten og familien, har vært veldig vanskelige. Det vanskeligste av alt har vært å være borte fra kona og barna, og ikke kunne preke på søndagens gudstjenester.

Han har fått brev fra amerikanske myndigheter om at han og familien er uønsket i USA, og vil bli tvangssendt tilbake til El Salvador, et mest voldelige og farligste land å leve i.

Nå håper og ber han om andre tider.

Ingen kommentarer: