lørdag, juni 27, 2020

I Tyrkia blir de kristne beskyldt for Korona-pandemien

Tyrkiske kristne får unngjelde for korona-krisen i Tyrkia. Angrep på kirker i landet har hatt en særdeles bratt kurve under denne pandemien i det mange anklager de kristne for å stå bak krisen.

Det er det kristne satelitt-nettverket SAT-7 som melder dette. SAT-7 kringkaster kristne program til Midt-Østen og det nordlige Afrika. De kan fortelle at sinte mennesker har gått til angrep på kirker. Det har vær tilfeller av ildspåsettelser og kors er blitt fjernet fra enkelte kirkebygg.

Tidlig i mai ble det gjort forsøk på å tenne på hovedinngangen til den armenske kirken Dznunt Surp Asdvadzadzin i Istanbul. Ingen ble skadet. Politiet skal ha arrestert en person for denne hendelsen.

Denne uken ble en tyrkisk borger ved navn Mazlum Serin dømt til fire år og fire måneder i fengsel etter at han hadde blitt fanget opp av et overvåkningskamera idet han ødela et kors, tilhørende den armenske kirken Surp Krikor Lusavoric i Istanbul, 23.mai.

Tyrkiske medier fortier det som skjer, samtidig som tyrkiske medier angriper de kristne i landet.

ICC, en amerikansk advokatgruppe, kan fortelle at i mai i år publiserte det tyrkiske magasinet Gercek Hayat en spessialutgave på 176 sider hvor de angriper nøkkelpersoner innen den tyrkiske kristenheten. Blant annet den økumeniske patriarken i Konstantinopel, Bartholomeus, og anser han for å være en del av en terrororganisasjon. Her anklages patriarken for å lede ann i statskuppet mot Erdogan. Slike beskyldninger kan på sikt vise seg på være svært farlige for den kristne befolkningen i Tyrkia.

Tyrkia ser nemlig etter en syndebukk for, ikke bare COVID-19 krisen, men for alt det andre negative som skjer i landet, og da kan de kristne peke seg ut. Tyrkia har minst 191.000 tilfeller av koronaviruset og 5000 døde som en følge av det. Selv før pandemien opplevde Tyrkia betydelige økonomidke problemer og ikke minst økende arbeidsledighet.

Ingen kommentarer: