tirsdag, februar 03, 2009

FN skole i Gaza ble IKKE truffet av israelske bomber!



FN bekrefter nå at FN-skolen i Gaza likevel ikke ble truffet av israelske bomber 6. januar!!!

Opplysningene om bombingen av FN skolen var altså ren krigspropaganda. Det er utrolig at det har tatt så lang tid før FN går ut med de korrekte opplysningene.

Hvor mye mer av det som har kommet frem i media er løgn?

Meldingene om angrepet på en FN-skole der mange hadde søkt vern, var en av de episodane som Israel fikk aller mest kritikk for under krigen mot Hamas. Hendelsen ble over alt omtalt som en skolemassakre. Angrepet skulle ha skjedd 6. januar og førte til at fordømmingen av Israel skjøt ny fart.

Det var Maxwell Gaylord, FNs humanitære koordinator i Jerusalem, som i dag sier at bombenedslaga likevel ikke rammet skolen, men ei av gatene utenfor. Bombene ramma ikke skolen. De som ble drept oppholdt seg altså utenfor skolen.

Hva sier Mads Gilbert nå?

Foto: FN skolen i Gaza/Telegraph

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/irak/artikkel.php?artid=557748

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=557779


16 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig avslørende må jeg si.

Lars

Anonym sa...

Det viser at sannheten seirer tilslutt.
Israelvennene er ikke dumme!

Bjørn Olav sa...

Jeg er spent på om nettutgavene til VG, Dagbladet og Aftenposten bringer denne nyheten. Foreløpig er det musestille. Men enig med deg, sannheten seirer til slutt.

Anonym sa...

Er det sant??? Var det ikke krig der allikevel? Var det ikke hundrevis med døde uskyldige?? Hurra Israel!

Huff,..At dere klarer..

Bare så det er sagt - jeg er fortsatt imot kriger uansett hvem det er mellom.

Bjørn Olav sa...

Men Kjellemann, nå må du gi deg! Påstår du at skolen ble bombet likevel? Så du vet bedre enn FN's egen talsmann?

Bjørn Olav sa...

Poenget, Kjellemann, er at det har vært hevdet at Israel bombet en FN skole. Det vakte stor oppmerksomhet, og førte til store demonstrasjoner. Nå viser det seg at skolen ikke ble bombet.

Jeg snakker ikke om de sivile tapene, nå. De har jeg skrevet mye om før. Jeg snakker om krigspropaganda og løgn. Er du ikke opptatt av at sannheten skal fram?

Anonym sa...

Poenget til kjelleman var at det spiller fint liten rolle om bomben traff på gaten, innenfor gjerdet, eller på taket.

Det at noen her inne ser ut til å føle at Israels framferd er rettferdiggjort pga en detalj som dette sier litt om hvor godt dere leter og hvor store skylapper dere har tredd over hodet.

Tviler på Mads Gilbert føler han må revurdere for å si det sånn..
Bakgrunnen til bloggforfatter er vel heller ikke helt irrelevant når vi først spikker på flisene.

Religiøst motivert politikk bør man være ekstremt forsiktig med om det er i Norge eller Iran.

Anonym sa...

YES, skolen ble ikke bombet...da er alt vel. Ikke sant?

Eller som du selv skrev i bloggen din: " De som ble drept oppholdt seg altså utenfor skolen."
Dette er vel ok? siden de ikke døde i skolen men utenfor?

Herregud.

Anonym sa...

Her sliter folk litt med å stokke kortene ser jeg. Det er faktisk mulig å være kritisk til 41 drepte, samtidig som man retter et søkelys mot Hamas sitt propagandaapparat.

Det er betimelig å stille spørsmål ved hva som er sant og ikke sant av det som har kommet ut i media. Det betyr naturligvis ikke at en jubler over antall drepte.

Men hvor mange ble drept av Hamas selv? Det spørsmålet stilles sjelden i Norge. De stengte folk inne i egne hjem, minela dem, og håpet at de på den måten kunne ramme soldater som gikk inn på Gaza. Det klarte de kun i liten grad, fordi soldatene var forberedt på det, og de sivile ble berget, til tross for Hamas.

Sykehuset Gilbert og Fosse arbeidet på, ble brukt som base av Hamas-ledelsen. Hvor var deres kritikk av Hamas og deres bruk av sivile skjold?

I går gikk en britisk militærekspert som hadde analysert krigen ut og bekreftet det mange allerede var klar over, at få andre militære styrker kunne gjennomført en slik operasjon med så få sivile tap. Innsatsen på Gaza blir derfor trolig militært lærebokeksempel på urban krigføring.

Dette kommer sjelden fram i norske medier, og jeg er faktisk positivt overrasket over at denne saken faktisk får såpass fokus.

Anonym sa...

Poenget, Bjørn Olav, er at uansett hvor bomben havna, enten det er rett ved skolen eller inni skolen, så ble 40 uskyldige drept og minst 12 skadet!

Anonym sa...

"Poenget, Bjørn Olav, er at uansett hvor bomben havna, enten det er rett ved skolen eller inni skolen, så ble 40 uskyldige drept og minst 12 skadet!"

- nei, akkurat nå er ikke det poenget. Alle er vi enige om at enhver sivil som blir drept i krig, er en for mye, men om du skal kneble all annen debatt om konflikten, om virkelighetsoppfatningen, om propagandaen med et slikt argument, ja da er det i et større perspektiv like ille som over 40 drepte. Tar vi nemlig ikke den debatten, hvem vet da hvor mange som senere blir ofret på likegyldighetes alter, fordi ingen stilte de rette spørsmålene?

Bjørn Olav sa...

Jeg har skrevet mange ganger, og ved ulike anledninger på denne bloggen, at jeg er imot krig, jeg lider med de som lider på begge sider - enten det er palestina-arabere eller israelere, jeg har venner på begge sider. Det er grusomt og forferdelig med de som ble drept utenfor denne skolen. Jeg tenker på deres familier.

MEN - for det er et men her. Vi ble utsatt for krigspropaganda, hvor vi ble fortalt at Israel hadde bombet en skole drevet av FN. DET er altså IKKE sant. Vi må tåle at sannheten kommer fram. I denne krigen har det vært særdeles mange påstander, fremmet av ulike parter - men vi hører ikke noe om de var sanne, eller ikke. Nå kommer det altså for dagen at denne skolen likevel ikke ble bombet. Den påståtte bombingen av denne skolen var en av årsakene til de voldsomme demonstrasjonene mot Israel, og til jødehat her i Norge.

Er det ikke på tide at vi ser at det er en PR-krig, og at løgner fortelles i en bestemt hensikt. Det er poenget med mitt engasjement i denne saken.

Anonym sa...

Har ikke Israel også blitt tatt for løgnpropaganda, Bjørn Olav? Det sies at sannheten er den store/første taperen i kriger...

Bjørn Olav sa...

Leif Erik

Det hadde vært fint om du konkretiserte, og ikke bare fremsatte en påstand.

Men når det er sagt: Jeg er ingen forsvarer av den nåværende israelske regjeringen eller dens politikk. Jeg har heller ikke forsvart krigen mot Hamas. Jeg er sagt at jeg forstår at de reagerer på åtte års terrorisme mot sivilbefolkningen i Israel.

Jeg ser heller ikke noe poeng i å forsvare alt det Israel gjør, uansett regjering. Mitt engasjement ligger ikke der.

Anonym sa...

Du verden så ting kan misforstås i skriftlig kommunikasjon, Bjørn Olav! Jeg påstår ingenting, jeg bare lurer på om noen som følger godt med vet om Israel er blitt avslørt ang. feilaktige påstander i forbindelse med kriger / militære aksjoner - la oss si f.o.m. 80-tallet. (Det var vel f.o.m. krigen mot PLO i Libanon i starten av 80-tallet at Israel virkelig fikk verdensopinionen mot seg.)

Mitt inntrykk er iallfall at Israel er LANGT mer kultiverte i sin måte å krige på enn Hisbollah, Hamas og Fatah.

Bjørn Olav sa...

Det er ordet "ikke" og "også" i setningen din som gjør at den kan misforstås. Hadde du skrevet: Har Israel blitt tatt i løgnpropaganda og med et spørsmålstegn bak, så hadde du fått frem det som er ute etter.