mandag, februar 09, 2009

Vi bør se mot lyset i denne mørke endetid



Den internasjonalt anerkjente bibellæreren og profetigranskeren Lance Lambert, talte på den internasjonale bønnekonferansen på Kibbutz Ma'ale Hahamisha utenfor Jerusalem nå i janaur. Der sa han blant annet:

"Vi har gått inn i en mørkets tid over verden. Men vi bør konsentrere oss om Bibelens ord: 'Stå opp, bli lys! For ditt lys kommer og Herrens herlighet går opp over deg." (Jes 60,1)"

I sin tale understreket Lambert at dette lyset som det tales om hos profeten Jesaja er verken Israel eller menigheten, men Herren Jesus, Han som er Messias som kommer. Han er Guds herlighet og skal, som det står i Jes 42,6 være et lys for hedningene og samle Israel slik det står i Jes 49,5. Lambert sa det er Messias som skal gjenopprette Isarel og føre sin frelse til verdens ender:

"Jesus er lyset. Dette er en profeti om Hans komme," sa Lance Lambert i sin tale, og kom inn på den gudfryktige Simeon vi leser om i Lukas evangeliet. Når han holder Jesusbarnet i sine armer, sier han:

"Herre, nå kan du la din tjener fare herfra i fred, etter ditt ord, for mine øyne har sett din frelse, som du har beredt for alle folks åsyn, et lys til åpenbaring for hedningene, og en herlighet for ditt folk Israel." (Luk 1,29-32)

"I dag er ikke Jesus Messias herligheten for sitt jødiske folk," sa Lambert og la til: "men det kommer en dag når lyset vil skinne inn i hjertet. Forløseren kommer til Sion."

Lambert viste til Rom 11,26 hvor det står at hele Israel skal bli frelst. Fra Sion kommer denne befrieren, og Han skal utrydde ugudelighet fra Jakob.

Lance Lambert er selv jøde, og kom i sin tale inn på den radikale omvendelsen til Saulus. Han som var full av hat, men Gud grep inn i hans liv og vendte ham vekk fra ugudeligheten og da spurte Saulus:

"Hvem er du, Herre? Og fikk til svar at det var Jesus, han som Saulus forfulgte. Er dette en indikasjon på hva Jesus vil gjøre med det jødiske folk? Jakob vil være alene, så skal Herren komme."

Lambert mente at det kommer en dag når Messias vil åpenbare seg for det jødiske folk i yeshivot (bibelhøyskoler) og for haredi (fromme) jøder. Lambert sa det slik:

"Det blir et paradis når Han endelig når deres hjerter."

Ingen kommentarer: