onsdag, februar 25, 2009

Min egen Bibel



Det finnes ingenting som din egen personlige Bibel. Nå har jeg slitt ut noen gjennom årenes løp, og jeg har litt forskjellige utgaver til forskjellig bruk. Men det er en Bibel som alltid følger med meg. Der har jeg gjort mine personlige notater, der finnes spesielle vers understreket, og innimellom bladene finnes det noen dikt, sanger og spesielle hilsener.

I går fikk jeg en slik hilsen i posten. Den var skrevet på et lysegrønt ark. På fremsiden var det skrevet et personlig dikt, og på baksiden en personlig hilsen. For meg var det ord i rette tid, så jeg la det lysegrønne arket inn i Bibelen min, slik at jeg kan ta vare på det. Takk til deg som sendte diktet du skrev!

Av og til skriver jeg noen datoer inn i margen på Bibelen min. Det handler om spesielle dager, hvor et vers eller et avsnitt er blitt spesielt levende. Enkelte dager blir det til at jeg sitter og blar meg igjennom Bibelen min, og da dukker disse spesielle datoene opp med sine løfter eller formaninger. Ord blir levende for meg igjen.

Nå begynner den Bibelen jeg har å bli vel slitt. Jeg har tapet enkelte av bladene, og forsøkt å forsterke selve innbindingen. Det lysebrune skinnet har fått sine flekker og merker. Men det er veldig vanskelig å bytte den ut. Den er blitt en del av meg, så den blir nok med noen år til. Tenk hvor priviligerte vi er, som har en egen personlig Bibel.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Og om Asjer sa han: Velsignet fremfor sønner være Asjer! Må han være den kjæreste blant sine brødre og dyppe sin fot i olje!
Din lås skal være av jern og kobber. Som dine dager er, skal din styrke være".

5Mos.33,25-26

Gled deg i Herren og vær velsignet, kjære bror.

Hilsen
"dikteren" med håpets farge.