tirsdag, februar 17, 2009

Et liv i Ånden innebærer også flo og fjære, del 2





Her fortsetter andre delen av Graham Cooke (bildet) sin artikkel om de åndelige årstidene. Jeg vil tro flere enn meg har glede av den djupe innsikt han her øser av:

"Kristne trenger å omfavne det konstante i Guds årstider. Hvis Han ikke taler til å begynne med, gjør Han det alltid etter hvert. Inntil det Ordet kommer, må vi lære oss å hvile i Ham. Det er absolutt umulig å være etablert, og utforske på samme tidspunkt. Gud har ikke gitt oss den kapasiteten at vi kan balansere et slikt paradoks. I stedet svinger vi mellom disse ut ytterpunktene, avhengig av det Gud gjør i nettopp denne årstiden. Til tider vil vi være absolutt etablert og forankret i Guds ord. Til andre tider vil vi ha lagt ut på en djup reise, i det vi utforsker Åndens mysterier. Hvis vi bare blir stående i en konstant strøm fra Ordet så reduseres Gud til en intelektuell tanke - vi vil bare elske Ham med vårt sinn. Men når vi utforsker, så begynner vi å elske Ham med all vår styrke, vi blir avhengig av Ham. Våre liv må gjennomgå både vidunderlige vintersessonger med Ordet, og Åndens susende sommersessonger.

Tenk deg en menighet som forstår Åndens flo og fjære. Når Ånden beveget seg, ville mennesker bli forløst til å utforske og tilbe og bruke de høyeste former for lovprisning. Nettene ville bli brukt til bare det å tilbe Gud. Å bli ikledd kraft ville være en daglig foreteelse.

Og den samme menigheten ville ha modenhet til forstå når Gud kalte dem tilbake til Ordet. En slik menighet ville bli et dynamisk sted for undervisning og sannhet. Den ville stole på at Guds Ord, plassert i Hans barns hjerter, ville følge dem i deres djupe utforsking av Ånden. Medlemmene ville flokke seg rundt sine lærere og pastorer, vel vitenede om at de ble forberedt for den neste store bevegelsen av Ånden.

Ånden og Ordet har et forunderlig fellesskap. De er aldri i konflikt. De vet nøyaktig når de skal underordne hverandre. De vet når det er høyvann og når det er lavvann.

Bildet er hentet fra den hellige øya Lindisfarne, og viser lavvannet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

BjornOlav,gå ner till din blogg om den profetiska tjänsten,jag har ett intressant inlägg där till dej.
Karin

Anonym sa...

Graham Cooke er sikkert en fin fyr, men han er i meget dårlig selskap. Når han omgir seg med folk som patricia king, Rick joyner, Larry Randolph og randy clark, så ringer det varselbjeller hos meg.

Så et intervju med ham hos Steve Schultz. Fikk et godt inntrykk av ham der, så jeg skal ikke si at han ikke er ekta vare. skjønner bare ikke hvordan han kan dele talerstol, med feks patricia king..

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Jeg kjenner ikke noe til Patrica King. Hva er galt med henne,og Joyner, Randolph og Clark? Bøker av Randolph og Joyner er jo blitt lest av mange også her til lands.Og jeg tror at de er blitt godt mottatt. Kristkirken i Bergen går tydeligvis god for Clarks undervisning.

Hvorfor advarer anonym mot disse profetene?

Stener

Anonym sa...

Hello from England! We have seen your blog and noticed Graham Cooke! We're two intercessors and we have seen you on Aletheia and glandberger.net, and it seems we have a common link through Lars Enarson - we are members of TWI.
Then we found your blog and it is very interesting. We notice a lot of familiar names although we use google translate for the rest! It's a small world.
We had Graham Cookes teaching when he was still in the UK in the 1990s. We were impressed and found it very helpful. And Daniel Tzion - we had recently looked at his story elsewhere - yes what a man and we are very encouraged by his life and testimony.
We write this comment here because there there is something we'd like to ask. Is it possible to email you?
Barbara & Liz