fredag, februar 06, 2009

La oss lære av sjelevinneren Jesus



Om Jesus heter det at "han er kommet for å søke og frelse det som var fortapt." (Luk 19,10) Så når det gjelder å vinne sjeler, så må vi også i dette henseende ha Jesus som vårt forbilde. Jeg har funnet seks kjennetegn ved Jesu sjelevinnertjeneste. Det er mulig det er flere, så kom gjerne med ting jeg ikke har tatt med:

1. Jesus var alltid tilgjengelig. Jesus avvise aldri et rop fra en vakt synder eller en av de utslåtte.

2. Jesus favoriserte ingen. Verken datteren til synagogeforstanderen Jairus eller den romerske høvedsmannen hadde fortrinn fremfor kvinnen ved Sykars brønn eller kvinnen som ble grepet i hor.

3. Jesus var oppmerksom på behovene rundt seg. Han visste hvem som hadde et åpent og lengtende hjerte etter Ham. Selv om folkemengden presset seg på Ham fra alle kanter, la Han merke til den ene kvinnen som rørte ved duskene på kappen hans.

4. Jesus sørget for at mennesker avla en offentlig bekjennelse av Ham. Et eksempel på dette finner vi i Mark 5,19: "Han lot ham ikke få lov til det, men sa til ham: Gå hjem til dine egne og fortell alt det Herren har gjort for deg, og at han har vist barmhjertighet mot deg."

5. Jesus viste ømhet og kjærlighet til de Han vitnet for. Den samaritanske kvinnen ved Sykars brønn er et godt eksempel på det. Han starter ikke med å snakke om hennes moralsk utsvevende liv, men om livets vann. Hun var i tillegg en religiøs pariakaste. Varsomt leder Han henne til frelsende tro.

6. Jesus hadde alltid tid for andre. Selv om Han var på vei til å helbrede datteren til Jairus, stanset Han opp for å ta seg av og helbrede kvinnen som hadde hatt blødninger i 12 år.

Stans litt opp nå og tenk på hva du kan lære av disse seks punktene. Hvordan kan du anvende dem i ditt liv?

Bildet viser biskop MacRae som forkynner evangeliet i Afrika. MacRae er biskop blant mennonitene.

Ingen kommentarer: