fredag, februar 20, 2009

Hinduer i Nairobi nås med evangeliet



I Nairobi i Kenya bor det 200.000 asiatere, som representerer mer enn 40 ulike folkegrupper. Omkring 80 prosent av dem er hinduer, men det finnes også muslimer og sikher blant dem. Nå har misjonærer fra Sørstatsbaptistene begynt å be målbevisst om at 20 prosent av de asiatiske hjemmene skal åpne seg for bibelstudiegrupper og at disse gruppene skal utvikle seg til nye menigheter. Nå begynner bønnesvarene å skje!

Dr. Ramesh har en desillusjonert lege på leting etter mening i livet. Han hadde ingen lykke eller fred i livet. Religion hadde han avvist. En dag kom han i kontakt med en kristen lege som tilhører Sørstatsbaptistene. De begynte å snakke sammen om Bibelen. Dr Ramesh møtte også Phillip Penn, som arbeider som misjonær i Kenya og gjennom Penn fikk han høre om Guds kjærlighet gjennom Jesus.

En dag fant dr Ramesh en bibel i en skuffe han åpnet. Han ante ikke hvilken bok dette var. Når han leste den talte Gud til ham på en kraftig måte. Han fryktet familiens reaksjon, særlig farens, om det skulle bli kjent at han leste Bibelen. Det ble derfor til at han smugleste i den på kontoret sitt. Selv trodde han at han var den eneste som drev på med dette.

Etter hvert som vennskapet med Phillip Penn utviklet seg, møtte dr Ramesh andre fra Asia som hadde bestemt seg for å følge Jesus. Nå var han selv en av dem.

Men det har ikke vært enkelt. Du betaler en høy pris i det hinduistiske samfunnet når du blir en kristen. Hans far ble rasende. Han mistet pasienter som var hinduer. Det tok dr Ramesh to år før han fant et nytt kontor, etter at han mistet det forrige på grunn av sin tro. Men han er så glad for å ha blitt født på ny. Nå deler han evangeliet med sine pasienter, og ser hele tiden etter muligheter som Gud åpner for ham til å gjøre det.

Også kona til dr Ramesh er blitt frelst. Nå opprettes det stadig nye bibelstudiegrupper i hjemmene. Veteranmisjonærer fra Sørstatsbaptistene er ivrig med i dette arbeidet. De har arbeidet en mannsalder i Afrika, og ser nå hvordan Herren åpner nye dører for dem i deres pensjonisttilværelse. Det er som kjent ingen pensjonsalder i Guds rike. Vær med å be for dette viktige evangeliseringarbeidet, slik at mange hinduer, muslimer og sikher finner frelsen i Jesus!

Navnene er for sikkerhets skyld endret for personenes egen sikkerhet.

Ingen kommentarer: