søndag, februar 01, 2009

Hovedsynagogen i Caracas vandalisert





Jødenes situasjon i Venezuela er blitt vanskeligere og vanskeligere under det diktatoriske styret til Hugo Chavez. Etter hans famøse reise til en annen diktator, til Irans president, er situasjonen for landets jøder blitt kritisk. Så har da også mange jøder valgt å forlate Venezuela. Lørdag ble hovedsynagogen i Caracas vandalisert. Et 15-talls personer brøt seg inn i synagogen og ødela toraruller, bønnebøker og andre hellige skrifter. Antisemittiske og antiisraelske slagord er malt på veggene. Lederen for det jødiske forbundet i landet, Elias Farache, sier at de antisemittiske strømningene har øket i intensitet etter at regjerningen i Caracas brøt forbindelsene med Israel og utviste den israelske ambassadøren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skremmende, men vi ser jo det samme skje også i Europa. Det har vært personer som har skrevet på denne bloggen, som har hyllet Chaves. Han som skrev så vakkert om ham er jo også så glad i Blitz. De er vel ikke så glede i jødene.

Anonym sa...

N-sosialisme, anyone? Dette er skremmende. Attentatet mot synagogen i Caracas ser ikke ut til å være en tilfeldig handling av opphissede Chávez-tilhengere. Angrepet skjedde over fem timer, videotapene fra kameraene ble ødelagte og vaktene ble satt ut av spill. Dette kommer fra høyeste hold i Venezuela, der Chávez er en nær alliert med Iran, som jo er sterkt anti-jødisk.