tirsdag, februar 03, 2009

Like før kristenforfølgelsen? I Norge?



Det er skremmende å følge utviklingen som skjer i vårt kjære Norge for tiden, ikke minst når det gjelder de tydelige forsøkene på å kneble trosfriheten. I en egen artikkel, publisert tidligere i dag, viser jeg til det brevet som 13 kristne ungdomsorganisasjoner fikk fredag, hvor det i klartekst sies at om de ikke ansetter homofile ledere når nye stillinger utlyses, så vil de miste økonomisk støtte. Samtidig sørger den rødgrønne regjeringen for å pøse inn 73 millioner kroner til en demokratiseringsprosess i Den norske kirke. En kirke den samme regjeringen har forsynt med liberale biskoper, som er nyttige redskaper for den samme regjerningen til å undergrave bibelsk kristendom. Regjeringen Stoltenberg er sannsynlig den mest antikristne regjering vi har hatt. Den har sørget for å radbrekke ekteskapsloven, innføre statlig inseminasjon av lesbiske, svekke den kristne formålsparagrafen og fjerne kristendomsfaget fra skolen.

Jeg har lest sendebrevene i Åpenbaringsboken på nytt i dag. I disse brevene, til de tidlige kristne frie forsamlingene i Lille-Asia, spørres det etter om de har ører til å høre hva Ånden sier til menighetene? Det er kanskje grunn til å spørre om det samme i dag? Hva sier Ånden til den kristne forsamling i Norge? Til de som vil gå troens vei, og forbli tro mot Guds ord?

Om jeg skal våge meg på et svar, tror jeg det er dette:

1. "Jeg vet bare at Den Hellige Ånd i by etter by vitner for meg og sier at lenker og trengsler venter meg." (Apgj 20,23) Til sin unge medarbeider Timoteus, sier apostelen Paulus: "Og alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, SKAL BLI FORFULGT." (2.Tim 3,12) Forfølgelse av de troende vil komme. Det er ikke et alternativ.

2. "Kom ut av henne, mitt folk! for at dere ikke skal ha del i hennes synde, og for at dere ikke skal få del i hennes plager." (Åp 18,4)

Vi står allerede nå ved en skillevei, og det kommer til å bli alt mer tydelig i tiden framover. De menigheter som velger å kompromisse med Guds ord, og dermed sannheten, og ta imot økonomisk støtte fra staten og ansette homofile i ledende stillinger, de vil få del i Skjøgens synder og plager. De vil miste Guds velsignelse. Vel vil de kunne fortsette sin virksomhet, sikkert også med synlig ytre framgang, men de vil ikke lenger stå under Guds velsignelse og salvelse. De har vist at de tjener to herrer: Gud og Mammon. Jesus sa at det var umulig.

Sanne kristne kommer til å latterliggjøres, hånes, sjikaneres og plages. Noen vil måtte gå i fengsel. Ja, også her i Norge. Er du forberedt for dette?

Vil du følge Jesus selv om det nå i nær fremtid vil koste?

Hvilken vei velger du? Kompromisset eller Jesu lidelsesvei?

Den sanne kristne forsamling er en fri forsamling. Den har intet med stat og regjering å gjøre. Den har ett hode: Kristus.

For en del år siden sa Richard Wurmbrand, som selv satt 14 år i fengsler og enecelle og utholdt store lidelser for Jesus: Det kommer en tid da vi alle må gå under jorden.

Jeg tror vi etter hvert vil se nettopp dette. De sanne troende må forlate sine sammenhenger, der menigheten går på kompromiss, og slutte seg sammen med andre troende, som vil lide for Jesus.

Jeg er også sikker på at denne artikkelen vil bli gjenstand for hoderysting hos enkelte, og vil bli ivrig kommentert av de som spotter og håner de som vil stå for Guds ord. La dem så gjøre. Det viktigste for oss er ikke å høre på dem, men å høre hva Ånden sier til menighetene. Den lidende kirke i Norge vil bli en undergrunnskirke, lik den vi ser i andre land. For forfølgelsen kommer til hele Europa. Vi kommer ikke til å unnslippe den.

79 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bara känner att jag vill skriva ett inlägg om detta!
Må vi verkligen bedja om detta att vi verkligen är redo att i ALLT följa vår Käre Jesus!
Vad vi än möter och måste gä igenom!
Tårarna kommer när jag läser detta BjornOlav!
Så mycket som Jesus gjort för oss,
Hur mycket är vi beredda att gå igenom för Honom?
Karin

Anonym sa...

Når sant skal sies var det vel ikke bare regjeringen Stoltenberg som stemte for den nye ekteskapsloven - var det vel? Og det var vel også et stort flertall blant folket FOR den nye ekteskapsloven?
Og ekteskapsloven kom vel ikke i stand for å forfølge kristne?

Bjørn Olav sa...

Ja, la oss be om å være beredt til alt for Jesus. Han fortjener det.

Bjørn Olav sa...

Kjellemann
Det er riktig at det var flere som stemte for denne loven, men den ble likevel fremmet av den rødgrønne regjeringen. Dessuten ser du vel også konsekvensene av den og de andre kristendomsfiendtlige tiltakene, når kristne organisasjoner ikke lenger får lov til å utøve sin tro uten å bli fratatt økonomisk støtte fordi de ikke vil ansette homofile. De skal altså straffes fordi de tror på Bibelen. Vi skal nå altså tvinges til gjøre noe som strider i mot vår tro og overbevisning. Hva er det for noe da, Kjellemann?

Anonym sa...

Kristendomsfiendtlige? Staten Norge består jo av flere enn bare kristne.

Det er jo noe som heter diskriminering da. Jeg kan ikke søke kristne barnehagejobber jeg - fordi jeg er homofil. De vil jo ikke ha meg. Det står i stillingsannonser at spørsmål om legning kan bli spurt om. Kanskje jeg burde lyve? Hva jeg gjør i sengen natterstid er jo ikke så relevant for barna uansett. (litt sett med skråblikk...)

Jeg er også usikker på def av homofil praksis. No sex - eller begjære en av samme kjønn. I følge kristen tro er alt like galt.
Ja, noen ganger tror og tenker jeg at det er kjærligheten som er gal.

Det er ikke så rart om jeg tror det. Det ville være fint om mennesker så HELE meg og ikke bare at jeg er homofil.

Og dere - nå må jeg få lov å nevne at jeg er homofil..

Anonym sa...

Kjellemann.

Er du villig til å bli løst fra homofili, gjerne ved forbønn?

Eller har du valgt å være homofil, for en hver pris?

Stener

Anonym sa...

Nå handler denne artikkelen om kristenforfølgelse og ikke homofili.....

Jeg lar det være med dette angående homofili.

Stener

Morten Tobias sa...

Vanskelige tider kommer. Det er sikkert. det beste vi kan gjøre er å søke ly i den høyestes skjul. Dernest sørge for at vi ikke pådrar oss for mye gjeld og sparer i stedet.

Bjørn Olav sa...

Det bør kunne respekteres at menigheter bør kunne drive sin virksomhet ut fra den tro og overbevisning de har, uten at staten skal kreve at de gjør annerledes. En barnehage med en kristen formålsparagraf bør også kunne respekteres. Man bør ikke kunne kreve av den at de skal ansette personer, som ikke kan arbeide etter dens grunnlag og formål. Det er ikke så veldig naturlig at en muslim søker en stilling i en slik barnehage, like lite som det er naturlig at en bekjennende kristen søker jobb i en muslimsk barnehage. Du har jo muligheten til å søke jobb i mange offentlige barnehager, Kjellemann, så jeg synes ikke sammenligningen din er særlig revevant.

Og ja: Bibelen anerkjenner ikke homofil praksis. Uansett hvor mye du snur og vender på den.

Bjørn Olav sa...

Svært gode og nyttige råd, Morten Tobias. Vi bør være forberedt på vanskelige tider som ligger foran. Ikke minst bør vi bruke mye tid i bønn og lese vår Bibel.

Anonym sa...

Ja, måtte vi lytte til Åndens stemme, og måtte vi leve helt for Jesus. Herren kommer snart igjen, og Skriften sier at tiden frem til det skjer skal være vanskelige tider. Ikke tider hvor mange mennesker kommer til tro, som enkelte profeterer, men tider hvor folk mister troen. Det skal skje et STORT frafall. Det er vi midt inne i.

Jan Roger

Anonym sa...

Mener du for alvor at kristne i Norge kan bli satt i fengsel?

Bjørn Olav sa...

Ja. Jeg antar at vi etter hvert får lover hvor det f.eks ikke blir lov å si at homofili er synd. Det vil bli karakterisert som diskriminerende. Da kan man til og med få problemer med å lese enkelte bibeltekster høyt i en gudstjeneste.

Morten Tobias sa...

Bjørn,

det du nevner faller under betegnelsen hatkriminalitet, og er allerede innført med lov i Canada. Der har folk blitt stilt for retten og sendt i fengsel for å ytre seg hatefult mot feks homofile.

Dette er farlige saker. Ytringsfriheten spises opp. Si nei til Blasfemi paragrafen. Det vil være en døråpner for å ytterligere innskrenke ytringsfriheten. Kristne må ikke se seg blinde på dette. det handler ikke om å ønske spotting og krenkelse av krsitendommen, men det handler om å bevare ytringsfriheten.

Krenkelsessamfunnet som regjeringen vil skape, er et skummelt samfunn. Det er et ufritt samfunn, og det er en spe begynnelse til hva vi idag definerer som et diktatur.

Jeg ser derfor med stor bekymring på denne paragrafen, og jeg håper våre politikere tar til forstanden.

Jeg vil si med Voltaire. Jeg er dypt uenig med deg, men jeg vil dø for din rett til å mene det.

Anonym sa...

Jeg vil gjerne svare deg Stener allikevel;

Hvorfor skulle jeg ville bli fra å være homofil? Forutenom at det er mennesker som blant annet dere som ikke godtar meg for den jeg er, så har jeg da ingen problemer med å være homofil. Jeg lever som alle andre - med unntak at jeg i mye større grad må sitte å forsvare mitt vanlige liv.

Så nei jeg vil ikke bli fri. Og tro meg - Det er veldig mange som har bedt til sin Gud om at jeg må bli fri og jeg føler meg ikke det grann annerledes. Jo kanskje litt stoltere faktisk.
Jeg ville sette mye større pris på at dere ba for meg for at jeg skulle ha det bra og ønske meg alt godt enn å sette som krav at jeg skal bli som dere først.

I Sfo som jeg jobber er det flere muslimer som jobber - og vi synger kristne bordvers for det. Ingen har noe som helst problem med det - eller at den muslimske ansatte vil være i fred på personalrommet så hun kan be til Allah. De jobber jo for barna slik alle vi andre gjør. Det er det viktige - ikke hva de tror på.

Morten Tobias: Du mener det er helt ok at man skal kunne uttale seg hatefullt om homofile og at det ikke skal ha konsekvenser???
Var du kristen sa du??

Så var det denne ytringsfriheten igjen.. Er det ok med ytringsfrihet så lenge det ikke rammer dere selv? Jeg synes det er naturlig å spørre om det.

Det er ikke et krenkelsessamfunn som skapes - det er stikk motsatt. Norge består som sagt av ikke bare kristne. Og vi har fått mange innvandrere med andre troer og syn enn det vi er vant til. Men de er mennesker og mennesker skal ha respekt - uansett tro. Er det ikke det dere selv krever?

Så lenge vi ikke viser respekt for hverandre vil krigene fortsette og hevnene råde. Vi lever på en jord alle sammen og vi er alle mennesker. Heldigvis er vi født forskjellige. Vi kan lære av hverandre i stedet for å slå hverandre i hel. Og ta imot menneskder i stedet for å stenge dørene. Slik vi også vil at vi selv skal bli tatt imot når vi er utenfor Norges grenser.

Du skal være mot andre slik du vil at andre skal være mot deg selv...

Så enkelt er det.

Men jeg innrømmer at jeg selv har problemer med dere. Men det er jo fordi dere ikke aksepterer meg først. Det er ikke bare det at dere ikke aksepterer meg men dere dømmer meg og hevder jeg havner i et helvete. Jeg velger å overse dere og forsøke å være et godt menneske allikevel - og satse på at det er en Gud som tenker annerledes enn dere og som ser meg som hele menneske. Og jeg går jo ikke rundt og hater mennesker for det de er. Jeg elsker mennesker og jeg elsker også de av samme kjønn. Det ville vært mye verre om jeg hatet.

Splittelsen i Kirken synes jeg ofte dere må takke dere selv for. For kjærligheten og medmenneskeligheten oppleves ganske stort for de fleste. De fleste ønsker å ikke diskriminere og se menneskeverd hos alle. De aller fleste ser at homofile er bare mennesker det også - og ikke det dere gjerne fremstiller oss som. Og jeg tror gjerne at mange synes dere har veldig feil fokus i en verden som er full av krig og terror. Fred er noe de fleste er opptatt av. Det vet jeg dere er også, men å skape fred gjøres - tror jeg gjennom respekt. Det mangler litt på det mange ganger. Iallfall slik veldig mange homofile opplever angrepene deres.

Beklager at jeg ikke er så flink til å snakke i bibelkoder. Jeg vil gjerne at folk skal forstå meg, og har aldri skjønt hvorfor dere må si " å søke ly i høyestes skjul" og sånne ting. Kanskje en ide å snakke så vanlig folk også forstår. Ja for det er faktisk mye uforståelig.. ;-)

Anonym sa...

Som du sier Bjørn Olav: Bibel og Bønn er tidens løsning. Ingen tvil om at stien blit brattere og tøffere. -- Ble mint om Salmenes bok: "Ditt ORD er et en lykt for min fot og et LYS på min sti". (119,105)

Morten Tobias sa...

Du blander kortene kjellemann.

Jeg nevnte Canada som et eksempel hvor en pastor ble dømt for å ha krenket en homofil, enda han leste opp fra sin bibel. Han praktiserte sin trosfrihet og ytringsfrihet.

At du vrir det til at jeg er for hatefulle ytringer mot homofile for stå på din regning. Jeg hater ikke homofile, men jeg krever i likhet med andre troende å få sitere hva bibelen sier uten å bli tatt til inntekt for hatkriminalitet.

Problemet med arguemntasjonen din videre kjellemann er at du vil tvinge folk med loven i hånd til å ha respekt for hverandre. Dette bryter funadmentalt med friheten til å mene, tenke og tro hva man vil. Skal staten bestemme hvem du skal respektere?

Du må ikke vri det dithen at jeg er for at folk ikke skal respektere hverandre. Det er ikke det jeg snakker om. Jeg snakker om vern av ytringsfriheten på tross av krenkede følelser.

Alle kan føle seg krenket, og man kan føle seg krenket av de mest absurde ting. Det er en privat sak. Man må lære å leve med det.

Det er hva jeg mener.

Anonym sa...

Morten Tobias: Det var dette du skrev: [..] "Der har folk blitt stilt for retten og sendt i fengsel for å ytre seg hatefult mot feks homofile."

Beklager om jeg misforsto dette.

Jeg blander ikke i kortene det jeg selv opplever Morten Tobias. På samme måte som dere føler dere krenket føler jeg meg også krenket av å bli dømt til helvete fordi jeg har en legning. Nå overlater jeg alt dette til Gud jeg da, men det kan jo være mennesker som føler det tungt når andre mener dette og kanskje ikke tør å være seg selv og kanskje lever livet sitt på en løgn. Så spørs det da hvilken synd som er verst; å lyve seg gjennom livet eller å leve ut sin kjærlighet. (altså ikke et hat)

Nå tror jeg ingen her i Norge opplever forfølgelse I NORGE. Men det er vel ikke noen stor hemmelighet at det er mange som blir såret av uttalelsene deres. Jeg tror de fleste mennesker har respekt for tro så lenge de som tror har nok med å følge troen selv - mer enn å overføre troen sin over på andre, og at den troendes regler skal gjelde for alle.

Hva krenkelse angår: Jo det er sikkert fra person til person hvordan krenkelse oppleves. Det er litt annerledes når hele grupper krenkes. Så som samene har blitt det, eller tatere eller sigøynere eller homofile. Kristne som gruppe er vel ikke krenket? Kristne er jo både liberale og konservative.

Anonym sa...

Kjellemann.

Jeg svarer når jeg kommer hjem. Jeg skal forsøke å redgjøre for mitt syn og hva jeg mener.

Når det gjelder helvete så skiller ikke bibelen mellom syndere. Det handler om å tro og leve ut troen slik den er gjengitt i Skriften. Til tider kommer vi alle til kort, men gud vil tilgi. Gud ønsker ikke at noen skal fortapes men ha evig liv. Han vil at alle skal komme til Ham og få liv.

Vi er alle i samme båt. Redningen er Kristus. Det er ingen grader av synd. Synd er synd.

MT

Anonym sa...

Synd er synd mener du. Men synden i å være homofil skader ikke akkurat noen da. Det er jo en gjensidig frivillig kjærlighet mellom to parter.
Løgn skader, stjeling skader, drepe skader, og feks utroskap skader, men jeg ser ikke at en homofil kjærlighet skader, iallefall ikke mer enn den heterofile.

Men nå jeg vet dessverre at dette vil dere på en måte aldri forstå. Enn så opplagt jeg synes det må være. Og jeg er blitt vant med så mangt. Alt fra å bli sammenlignet med pedofili til sex med dyr. Det er mange rare fantasier for å si det sånn.

For noen kan sikkert en redning finnes i Kristus - men det er helt ok for meg også at noen finner redningen andre steder. Det viktigste er å være et godt menneske og respektere medmennesker som de er så lenge de ikke skader andre. Og normalt skader man ikke andre hvis man oppfører seg mot andre slik man vil at andre skal oppføre seg mot deg.

Men gleder meg til du forklarer mer..

Bjørn Olav sa...

Det er ikke slik at synd er synd bare fordi det skader mennesker, Kjellemann. Det er heller ikke slik at det ikke er synd når det ikke skader noen. Syndens konsekvenser kan skade oss, blant annet gjennom konskvenser som vi påfører oss selv, ved f.eks seksuell overførbar smitte. Men synd er noe mer enn syndens konsekvenser her i dette livet. Synden har konsekvener både i dette livet, og i evigheten. Synden skiller oss fra fellesskap med Gud - nå, i dag, og vil gjøre det i evigheten, om vi ikke har tatt imot Jesus som vår Frelser og Herre.

Skal du forstå hvordan kristne tenker, så nå du forstå hvordan Bibelen definerer begrepet synd. Uten det utgangspunktet blir en samtale rundt dette håpløs.

Synd er det som skiller oss fra Gud, fra fellesskapet med Ham. Bibelen taler både om synd og synder. Synder er noe vi begår fordi vi alle lever under syndefallets konsekvenser.

Bibelen definerer homoseksualitet som synd. Det må vi som kristne faktisk forholde oss til. Vi kan ikke omdefinere dette, og si at dette ikke er synd. Det ville i såfall være å lyve.

Anonym sa...

Ja, men dette er jo ifølge din tro da. Og mange som har lik tro med deg tenker faktisk annerledes. Det du sier da er at de ikke tror like bra som deg eller like riktig som deg?

Jeg har iallefall ikke denne troen. Kanskje er jeg homofil av en god grunn? Hva vet jeg. Fikk jeg dog velge om igjen ville jeg fortsatt velge å være homofil. Det har gjort meg til det menneske jeg er og med de eraringene jeg har som jeg mener har gjort meg til et ganske godt menneske. Men ikke godt nok. Man skal alltid strebe etter å bli bedre. Bare ikke på bekostning av andre. Jeg kunne aldri forlange å sette krav til andre om å bli som meg selv fordi jeg mente at feks en homofil legning var bedre enn heterofil, eller at Unitarkirken var bedre enn den norske kirken. Da ville jeg heller tatt det jeg synes er BRA i den norske kirken og brukt det til å utvikle meg. Det er jo faktisk sånn at alle religioner jeg kjenner har noe bra ved seg. Noe verdifullt som jeg kunne tenke meg å bruke.

Dessverre finner jeg svært lite med den fundamentalistiske troen jeg kan lære av, enten det nå er kristen, muslimsk eller nazistisk eller om det så fantes noe som het homofundamentalisme.

Dog ser jeg jo at dere også gjør gode ting. Bare så synd at jeg synes dere har et fryktelig egoistisk menneskesyn. Egoistisk fordi jeg mener dere driver den misjon dere gjør og setter krav til mennesker at de er gode nok først når de blir som dere. Ja endatil om dere har samme Gud.

Jeg har også venner som har fått ødelagt mye i sine liv pga bla kristen fundamentalisme. Som ikke er aksepterte i familien og som ikke er velkomne lenger - FØR de blir som dem.

Hva kalles dette da om det ikke er stor synd??

Og jeg må få lov å spørre: Kjenner jeg Jesus så dårlig når jeg tror at det ikke er slik han ville ha gjort mot sine barn??

Bjørn Olav sa...

Kjellemann:

Det er litt vanskelig å vite hva du sikter til med følgende:

"Ja, men dette er jo ifølge din tro da. Og mange som har lik tro med deg tenker faktisk annerledes."

Sikter du til definisjonen av hva syndsbegrepet, eller sikter du til hva Bibelen sier om homofili og synd? Eller begge deler?

Jeg vil tro de aller fleste kristne, uansett ståsted, vil være enig i definisjonen av syndsbegrepet.

Jeg forstår at du forsøker å få stemplet meg som fundamentalist. Det gjør det jo lettere for deg å få satt meg i en bestemt bås. Føler du deg lettere da?

Men det er forskjell på det å tro på troens fundament, og det å være fundamentalist i den moderne betydningen.

Jesus ville aldri støte noen fra seg som søker Ham. Han ville lege deres sår, tilgi deres synder og sette dem fri fra det de var bundet av.

Du kjenner nok Jesus dårlig om du tror at Han ville si at synd var ok.

Anonym sa...

Jeg mente begge deler. Det er jo mange kristne som mener at jeg ikke synder fordi jeg har en homofil legning.

Jeg har lært meg i gjennom flere år i bloggverden og kristne blogger at kristenfundamentalist er en hedersbetegnelse i den forstand at en fundamentalist tror på urkristendommen og er såkalt bibeltro.

Ikke snakk om å sette folk i bås da Hansen... Du setter jo alle homofile i samme bås. Tror vi i tilfelle er like gode der.

Har du ikke meninger om foreldre som jager ungene sine vekk fra hjemmet?

Bjørn Olav sa...

Poenget mitt er at forståelsen av selve begrepet synd (da snakker jeg ikke om ulike synder vi gjør) er nok en felles forståelse for de aller, aller fleste kristne. Det er litt viktig at du forstår dette, så er det lettere å forstå at vi ikke bare handler om du er god. Du kan godt være god og snil, men du er likevel en synder for det som gjør synd. Skjønner du? Alle har nemlig syndet, sier Guds ord.

Følgende fra Wikipedia.no er nyttig å ta med seg for å få en bedre forståelse av hva en fundamentalist er:

Fundamentalisme som bevegelse startet fra en gruppe protestantiske teologer I USA som utga en skriftserie de kalte «The Fundamentals» (fra 1909). I møte med tidens omtolkninger av kristen tro («modernismen») argumenterte disse teologene grundig for klassiske kristne dogmer som jomfrufødsel, Jesu oppstandelse, Jesu guddommelige natur, menneskets fallenhet osv.

Fundamentalisme brukes ofte synonymt med fanatisme, kjennetegnet ved svart/hvitt tenkning, mangel på saklighet og balanse, mangel på vilje til å forstå og respektere annerledes tenkende. Slike tendenser finner man både i religiøse, anti-religiøse eller andre sammenhenger.

Jeg identifiserer meg med den første gruppen.

Som far kunne jeg aldri jaget mine barn hjemmefra. Jeg ville elsket mine barn uansett. Det betyr likevel ikke at jeg ville ha synes det var lett, at de valgte å leve i synd.

Anonym sa...

Ja men så var det ikke så galt å kalle deg fundamentalist allikevel da.

Bjørn Olav sa...

Da har du misforstått veldig, Kjellemann. LES teksten EN gang til. Det er altså forskjell på en som tror og bygger livet sitt på det som er det kristne fundamentet, og en fundamentalist. Og i hvertfall er det stor forskjell på det og den andre betydningen.

Men du er vel kanskje ikke så interessert i å bringe den riktige fremstillingen av mitt syn. Det passer vel ikke så godt inn i båsen du vil sette meg i.

Anonym sa...

Det hadde ikke skadet om Kjellemann hadde lagt noen av fordommene sine til side en stund, og brukt tiden på å sette seg litt bedre inn i hva den kristne tro angår.

Unitarforbundet han snart skal bli prest for hevder at de feirer de jødiske og kristne høytidene. Hvordan kan de f.eks feire påske når de fornekter Jesu soningsdød og oppstandelse?

Hvordan kan Kjellemann feire påske, når han fornekter at Jesus sto opp igjen?

Lars

Anonym sa...

Vet dere hva? Det kan godt hende at jeg har fordommer mot dere. Joda - jeg har det. Men er det noe rart? Se på dere selv om det ikke er slik om dere ikke selv også innehar en hel rekke fordommer. Ja til nær sagt alle som ikke er som dere selv. Der leder jeg litt nemmelig for jeg er ganske openminded - iallefall openminded - for de aller fleste mennesker.

Så innrømmer jeg iallefall at jeg er fordomsfull. Så er det jo om dere tør å innrømme det da...
Neppe.

Og Lars: Hvis du sørger for å feire påsken din slik du ønsker å i trå med det du tror på så skal jeg klare å feire påske slik jeg tror det er riktig. No problem! Jeg skal ikke engang spørre hvordan du har tenkt å feire den.
Ha en nydelig påske - og gjerne i Jesu navn.

Anonym sa...

Men Kjellemann da! Dere påstår at dere FEIRER DE KRISTNE høytidene. Derfor spør jeg: Hvordan kan dere feire noe dere ikke tror på?

Hva er den kristne påsken for noe? Kan du fortelle meg det?

Lars

Bjørn Olav sa...

Lars har et godt poeng, Kjellemann. Du skal altså bli prest. Unitarforbundet hevder de feirer både de jødiske og de kristne høytidene. Påsken handler om Jesu død OG OPPSTANDELSE. Hvordan skal du feire at Jesus har stått opp igjen fra graven, og lever, når du tror Han er død og at Jesu død ikke betyr noe for menneskenes frelse?

Anonym sa...

Oi! Jeg kan jammen se deg for meg Lars. Fryd over å ta Kjellemann. Hevn!

Men jeg har allerede svart på dette. Feire påsken på deres måte dere og så skal jeg feire slik jeg vil det og mener er rett - eller ikke feire i det hele tatt.

I Unitarkirken er man velkommen uansett hva man er, eller hvem man er, eller hvordan man feirer livet.
Som kjent er vi opptatt av respekt, toleranse og frihet. Det har jeg forresten vært hele livet også før jeg ble kjent med Unitarkirken.

Men jeg har vel sagt det før. Jeg har virkelig problemer med å gi dere respekt. Men det henger jo sammen med at dere ikke gir respekt tilbake.

Nå er det en del som sier til meg: "At du gidder å diskutere med dem". Vel, det er jo en ypperlig anledning alt så lenge jeg plutselig var bra nok til å få si noe på denne bloggen. Ytringsfriheten har liksom ikke vært like aktuell her for å si det sånn.

Men jammen har dere rett. Det er mitt eget valg å være her. Og nå har jeg fått en kraftig overdose -

Jeg vil også nevne at dere er velkommen til å delta på min egen blogg. Og dere kan si akkurat hva dere vil. Det er bare n o e n som mener det er satans blogg.

Bjørn Olav sa...

Nei, du har ikke svart på det Lars eller jeg spør om, Kjellemann. Dere sier selv at dere feirer den kristne påsken. Da får du spørsmålet: Hvordan kan dere feire noe dere ikke tror på?

Det er ikke jeg som sier at dere feirer en kristen påske. Du skal bli prest, Kjellemann, og Unitarforbundet sier selv at den feirer kristen påske. Hvordan skal du klare det, når du tror at Jesus er død og at hans soningsdød ikke betyr noe for menneskenes frelse.

Anonym sa...

Det var da en voldsom reaksjon, Kjellemann. Jeg spurte bare om hvordan du kan feire noe du ikke tror på. En kristen påske er ikke det samme som Kvikklunsj og appelsiner. Det er jo en kristen påske du skal feire.

Lars

Anonym sa...

Det er sikkert uvant for deg Hansen. Men du skjønner at i Unitarkirken er det litt mer rom for å tro. De åpner dører der - i stedet for å stenge dem.

Jeg må vel nesten beklage at jeg ikke forandrer meg noe særlig fordi om jeg blir prest i Unitarkirken. Faktisk er det bekreftet av Unitarkirken at det er fordi jeg er som jeg er at jeg har blitt spurt.

Min tro har jeg ikke særlig behov for å forsvare eller forklare overfor dere. Jeg ville gi alle respekt - enten de tror på Gud, Jesus, Allah eller Muhammed eller Buddha eller kua eller hva nå mennesker finner en Gud i. Men jeg gjentar enda en gang. Jeg har vanskelig for å gi fundamentalister respekt. Enten det nå er basert i urkristendom eller svart/hvitt tenking. Jeg tror at det er ganske opplagt at vi er kommet lengre her i verden enn den tiden Bibelen var skrevet. Ikke engang du lever på bibelsk tid Hansen, der du sitter og styrer et imperium over datamaskinen din og sletter kommentarer slik du finner for godt. Vel, du snakket om synd med konsekvenser? Det er da enda godt at ikke datamaskinen er nevnt i bibelen - eller koranen for den del.

Jeg vil jo til slutt bare nevne at denne prestegjerningen er en stor oppgave jeg har tatt på meg. Og jeg har mye å lære. Jeg lærer forsåvidt hele tiden jeg - av alle mennesker jeg møter.
Iallefall synes jeg du skal ha respekt for at jeg ikke er ferdig utlært Unitar ifølge meg selv. Ifølge Unitarene er jeg altså bra nok.
Jeg foreslår at dere går inn på hjemmesiden eller bloggen til Unitarkirken og stiller spørsmålet der. Kanskje der de kan svare bedre enn det jeg kan.

Min Gud er min egen. Og jeg er imot misjon. Jeg synes alle kan få tro hva de vil hvis de mener det er til det gode for dem selv og det ikke skader andre.

Holder dette svaret - eller vil du gjerne hevne deg mer?

Jeg har full forståelse for at dere har vanskelig for å forstå dette, for dette må jo være fjernt fra det dere tror. Det er derfor jeg aldri kan bli helt enige med dere heller. Men jeg har da sett at du også kan være grei Hansen. Og at du synes at jeg også har krav på å ytre meg. Jeg synes også at Gilbert skal få ytre seg. Og Siw Jensen. Og du også. Faktisk.

Anonym sa...

Nei Lars. jeg synes ikke dette var en voldsom reaksjon. Men det er vel gjerne det du gjerne skulle ha sett - slik at du kunne tatt meg for det. Men jeg tror de fleste ser at det ikke var en voldsom reaksjon.

Jeg gjentar: Du kan få feire påsken akkurat slik du vil og jeg feirer den slik jeg vil - eller kanskje jeg ikke feirer den i det hele tatt.

Så?? Klarte du å lese dette uten å bli forferdet??

Bjørn Olav sa...

Det er greit alt dette, Kjellemann. Men kall det ikke å feire en kristen påske. En kristen påske handler ikke om Muhammed eller allah, eller gudsfornektelse for den saks skyld. Ikke om påskeharer eller påskeegg eller Roald Øyen. En kristen påske handler om Jesu soningsdød på Golgata kors, Hans seierrike oppstandelse over død og grav. Derfor blir det fullstendig feil når dere sier dere FEIRER de KRISTNE høytidene. Dere feirer aldeles ingen kristen høytid. Man kan ikke feire noe man ikke tror på.

Du har aldeles rett i dette: "Min Gud er min egen."

Det er en gud skapt i ditt eget bilde, og etter ditt eget hjerte.

Anonym sa...

Du har også din egen Gud Hansen. Du mener denne Guden og din tro er bedre enn alle andres - ja selv de som tror på "samme" Gud og leser samme Bibel.

Nei, dette ble feil.

Du mener DU og alle andre som tror det samme som deg er bedre enn alle andre. Og du krever at alle andre bør bli som deg.

Det ble riktig - eller?

Du med flere er ute etter å ta meg. Finne feil. Få stemplet meg. Finne navn på grisen og sette han i riktig bås for den store synder. Så andre likesinnede kan klappe i hendene å frydefullt si: "der tok vi han".

Det dere glemmer er at jeg innrømmer lett jeg tar feil mange ganger. Jeg er bare et menneske skjønner du. Mennesker gjør feil. De fleste ganger når jeg gjør feil eller urett ber jeg om unnskyldning. Det har jeg gjort mange ganger bl.a til deg.

MEN vet du hva? Jeg har aldri fått et unnskyld tilbake. Ikke et eneste unnskyld fra deg, og ikke noen andre kristenfundamentalister heller.

Og jeg tenker - og overfører dette til feks Gaza og Israel og meningene dine der. Har du husket å be om unnskyld når DU har tatt feil der? Har du husket å sagt unnskyld eller tilgi Stein Lillevolden når han står og sier unnskyld - det gikk for langt, i demonstrasjonene?

JEG burde også lære meg å si unnskyld mange fler ganger enn det jeg gjør.

Men det slår meg at jeg aldri har sett deg be noen om unnskyldning?

Er dette fordi du ikke gjør feil? Er dette fordi du ikke selv kommer med påstander som viser seg å være feil? Tror du at mennesker du snakker om på bloggen her føler seg mange ganger såret og gjerne skulle sett en unnskyldning?

Eller er det som jeg liker å antyde og påpeke at din tro og din Gud er så perfekt - at dine meninger og dine tanker, bare din Gud og din tro ER PERFEKT - altså selve sannheten som bør gjelde alle mennesker, så du ikke trenger å be noen om unnskyldning?

I en slik tankegang - hvem er det da som forfølger?
Bør dere ha mer rett til å ytre dere enn feks Gilbert?
Er mennesker som tror noe annerledes enn dere, ikke like bra som dere? Hvorfor er det bare dere som kommer til himmelen - tror dere?
Og hva med Gud? Er det ikke den store allmektige Guden som bestemmer til siste slutt - eller kan hvem som helst i verden gå rundt og snakke i hans sted å si at dette er en befaling fra Gud, JEG har lest min bibel og min tolkning er rett...? Er det Gud, du eller han som sitter med Sannheten?

Jeg tror det er pga mennesker som hele tiden hevder de sitter med sannheten som gjør at det er kriger i verden. Dette ispedd en del maktbegjær og pengebegjær. Det er dette som dreper uskyldige og som ikke lar mennesker få leve i fred. Kanskje er det Gilbert sin skyld også litt - men det er også mye din skyld, eller min for den saks skyld. Hvis vi sitter og hevder at vi sitter på selve sannheten og at vår sannhet skal gjelde for alle. Hvis ikke så dreper vi dere.

ER det virkelig en Gud som har som ett av de viktigste budene at; du skal ikke drepe, størst av alt er kjærlighet osv - som støtter dette?
Eller er det bare menneskene som bruker Gud eller Allah og sin EGEN sannhet i kampen for å få mennesker lik seg selv. Er det egentlig menneskenes sannhet som gjelder og ikke Gudens sannhet?

Hvorfor kriger ikke ateistene like mye?

Hvis noen kunne saklig forklare meg litt sine tanker rundt dette så ville jeg være takknemmelig.

Kjellemann

Anonym sa...

hm.. Hvordan feier du selv Påsken Hansen?

Kanskje jeg skal feire den ved å bry meg ekstra mye om mine nærmeste i år? Jeg tror Jesus ville sette stor pris på det. Særlig hvis jeg gjør det på ordentlig og ikke bare sitter her og sier at jeg skal gjøre det.

Ellers håper jeg du feirer påsken slik du finner det riktig Hansen og gjerne i Jesu navn.

Er det lov å si God påske?

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Kjellemann

Jeg har nok ikke en egen gud, som deg. Du sier det jo med egne ord: "Min Gud er min egen." Jeg tror på den eneste Gud som finnes, himmelens og jordens skaper, på Jahve, Abrahams, Isaks og Jakobs Gud, Jesu Kristi Far. Det, Kjellemann, er noe ganske annet. Han er ikke en gud skapt i mitt bilde, en gud som passer til mitt syn. Han er den Gud, den tre ganger hellige Gud, som vi leser om i Bibelen.

Nei, jeg er ikke ute etter deg. Jeg spør ganske enkelt: Hvordan du som prest for Unitarforbundet vil feire påske - for Unitarforbundet sier selv at de FEIRER de KRISTNE høytidene. Samtidig tror dere altså ikke på Jesu soningsdød og oppstandelse. Da er mitt - og andres spørsmål - hvordan kan dere feire noe dere ikke tror på?

Du svarer at innenfor Unitarforbundet kan man tro hva man vil. Javel, men dere sier altså noe annet på nettsiden deres. Der sier dere konkret at dere feirer de jødiske og kristne høytidene. Så da må dere jo tro noe om dette.

Du svarer med indignasjon og sinne. Er det en måte å svare på når man spør om hvordan dere feirer en høytid?

Og hvorfor dette snakk om å drepe. Jeg kjenner ingen kristne som vil drepe noen. Selv tilhører jeg en kirkelig sammenheng som aldri har forfulgt eller drept noen mennesker, men som selv har måttet utstå grusomme forfølgelser, drap, lemlesting og tortur og sjikane.

Du spør hvordan jeg selv feirer påske? Jeg vil tro som de fleste kristne.

Vi reiser veldig sjeldent bort i påsken. Jeg vil gjerne være sammen med min forsamling da. Skjærtorsdags kveld samles vi for å spise det vi kaller et Agapemåltid, eller kjærlighetsmåltid. Slik de første kristne feiret det. I forbindelse med måltidet, bryter vi brødet og feirer nattverd. Vi leser fra Bibelen, vi ber sammen og synger lovsanger.

Langfredag er den stille dagen. Dagen da vi minnes Jesu død på korset. Vi leser de nytestamentlige beretningene om Jesu lidelse og død. Det er en dag da vi ikke gjør noe arbeid, vi ber sammen og lytter kanskje til musikk.

Sorgen over Jesu død fører oss over i påskeaftenen, hvor vi også leser fra evangeliene.

Tidlig om morgenen,før solen har gått opp, går jeg som oftest ut for å være alene. I det de første solstrålene går opp over Mjøsa, løfter jeg mine hender i tilbedelse og synger gjerne høyt en av påskens nydelige salmer.

1.påskedag samles vi gjerne til påskefrokost og derpå følgende 1 påskedags gudstjeneste som er sterkt preget av at minnes at Jesus har stått opp igjen og lever!

I vår sammenheng hilser vi gjerne hverandre 1. påskedag med dette glade utropet:

KRISTUS ER OPPSTANDEN!

og så svarer forsamlingen:

JA, HAN ER SANNELIG OPPSTANDEN!

Dette er kristen påskefeiring. Derfor spør jeg: Hvordan kan dere feire påske, når dere ikke tror på dette?

Anonym sa...

Det går ikke an å være tunghørt når det står skrevet, gjør det??
Jeg skriver enda en gang at jeg har svart.

For noe tull å påstå at du ikke er ute etter å ta meg. ;-) Du sier det jo selv at du har den eneste riktige guden, "den eneste Guden som finnes". Nå skal du sette opp fellen så du får bevist at du har rett og at du er bedre. Dette er misjon. Bli som meg og først da er du bra nok.

Jeg håper for din del at det er sol over Mjøsa den dagen du skal heve dine armer og tilbe og synge høyt. Og jeg forstår at det ikke blir noe innlegg fra bloggen din de dagene her for du er opptatt av å be hele dagen og være stille og lytte til musikk. Det er flott.

Ja og dette unner jeg deg virkelig, selv om det nok ikke løser så mye av problemer ellers.

Bjørn Olav sa...

Nei, Kjellemann, du har ikke svart på dette spørsmålet. Du svarer bare at folk i deres sammenheng får gjøre som de vil, men det er altså ikke det samme som å feire en kristen høytid. Det som er sant - ut fra det du skriver - må være at dere ikke feirer noen kristen påske i det hele tatt. Er det ikke like greit å si det da? Så lenge du ikke tror at Jesus sto opp igjen fra de døde, så feirer du vel ikke Jesu oppstandelse da.

Kristen tro, Kjellemann, handler om at man tror at Abrahams, Isaks og Jakobs Gud - Han som er Jesu Kristi Far - er den eneste Gud som finnes. DET betyr at kristne tror at andre guder er avguder.

Dessverre, Kjellemann, dette kan ingen kristen gjøre noe med. Du må gjerne mene at det er intollerant, dømmende etc, men verken du eller jeg kan endre på dette. Du må kunne forholde deg til at den kristne tro er slik.

Og ja: misjon er en del av den kristne tro. Jesus som vi bekjenner som vår Frelser og Herre har sagt: "Gå ut i all verden og forkynn evangeliet for all skapningen." (Mark 16,15)

En kristen er et vitne, pr definisjon.

Vi kan ikke late som om dette ordet ikke står der, bare for at Kjellemann fra Skien skal bli tilfreds.

Så godt at du ønsker meg litt sol da, Kjellemann. Det var da vennlig av deg. Her er det minus 20 i dag. Nei, jeg har ikke sagt at jeg ikke skal blogge den dagen, så der blir du nok skuffet. Bloggingen er en del av min tjeneste i Guds rike, en del av det å være vitne. Men du behøver jo ikke lese det jeg skriver. Det er jo ditt valg.

Anonym sa...

Synd at du ikke gidder svare på alt det andre jeg skrev om forresten. Men du - jeg er allerede fått overdosen min i dag fra denne bloggen.

Jeg trenger å puste.

Bjørn Olav sa...

Kan du gjenta de spørsmålene, Kjellemann. Du skriver om så mye, at det ikke alltid er like lett å få med seg det du skriver. Jeg har passert 50 vet du. :D

Anonym sa...

Det er en interessant samtale som føres mellom Kjellemann/Hansen. Sistnevnte gir uttrykk for det vi kan kalle "klassisk kristen tro", mens Kjellemann på sin side vil forbeholde seg retten til å definere hva den kristne tro er. Når han gjør det definerer han seg bort fra klassisk kristen trosforståelse.

Kjellemann gir uttrykk for et svært annerledes syn på den kristne tro, enn hva flertallet av kristne vil gjøre. Kanskje på de fleste punkter. Når man avviser både Jesu død på korset, og hans oppstandelse sitter man igjen med Jesu etiske undervisning. Knapt nok det.

Men Kjellemann uttrykker ikke bare en annen tro, et annet evangelium, som Bibelen avviser. Han krever også av en evangelisk troende som Hansen er skal avvise trosgrunnlaget sitt.

Det faller på sin egen urimelighet, uansett hva man måtte mene om den kristne tro. Når Hansen definerer seg som en evangelisk kristen, så burde Kjellemann kunne ta hensyn til hva det faktisk betyr. Det er ikke slik at Hansen har en helt spesiell tro, som er annerledes enn det evangeliske kristne har. Det er ikke slik at Hansen definerer hva denne troen er selv, han har, slik jeg ser det ved å slutte seg til Lausannedeklarasjonen og Den Evangeliske Allianse (se headingen på denne nettsiden) definert hva hans tro innebærer. Det bør Kjellemann sette seg inn i. Det burde være det minste man forlangte når man gir seg i kast med en debatt som denne.

Når man fører samtaler med evangeliske kristne, bør man ha såpass basiskunnskap så man vet hva denne troen representerer. Slik Kjellemann til tider uttrykker seg viser han at han mangler denne basiskunnskapen.

Mitt råd er at han setter seg ned med en god kristen dogmatikk, og leser den, eventuelt sammen med Det nye testamente. Det bør han, selv om Unitarkirken avviser dogmene. Han bør i hvert fall vite hva den kristne læren går ut på. Lausannedeklarasjonen finnes også på nett. Gå til nettsiden til NORME.

Men så lenge Kjellemann trenger å puste, bør han kanskje få gjøre det først. Hans sinne skinner så mye igjennom at det ikke er så lett å følge hans tankegang. Å telle til 100 før han setter seg ved tastaturet er en god ide.

Inge

Anonym sa...

Hei Inge!
Kristen tro kan saktens være så mangt. Den deler seg i mange grener. Jeg har selv sett at Hansen deler den kristne tro i liberal kristen tro og den han selv representerer - altså den fundamentalistiske tro.

Skien er en av de 3 norske byene med flest trossamfunn. Jeg tror det er langt over 40 forskjellige. Jeg prøver å respektere alle - men jeg prøver å si at det er ikke så enkelt å respektere når man ikke mottar respekt tilbake.

Nå har ikke jeg avkrevd å få vite hvilken kristen gren alle her inne sitter på om det er statskirkelig eller baptist, metodist, Smiths venner, syvendedagsadventister eller hva de heter alle sammen.

Det er ikke for hvem som helst å avgjøre hvem av disse som har "klassisk kristen" tro. Og jeg vil tro at det finnes grader av religiøsitet blant menighetene i alle de ulike. Men felles for dem er at de ikke godtar meg som homofil. Ja det er tydelig at det er flere de ikke godtar - også de som blir kalt liberale kristne.

Det vi egentlig diskuterer her er en evt kristenforfølgelse i Norge. Jeg nevner inledningsvis at det kan vel neppe kalles kristenforfølgelse fordi jeg og andre homofile har fått en mulighet til å gifte oss i kjærlighet? Når dette kalles kristenfiendtlig så tror jeg ikke akkurat at denne loven er kommet bevisst for å være fiender med de kristne men heller for å la vær å diskriminere en gruppe mennesker som ikke har samme rettigheter som alle andre. Jeg tror det bare er kirken selv som taper på å stenge dørene for homofile - eller mennesker som vi mest er ansett som blant "vanlig folk".

Jeg har stillt spørsmål ved fokuset kirken i dag har. Er det riktig å gjøre homosaken så stor og så alvorlig og så splittende når det er en verden der ute som er full av kriger, terror og elendighet? Er det ikke ting som er mer verdt å kjempe for - hat mellom mennesker - enn å angripe de som faktisk elsker hverandre?

Det er vel i dag bare religiøse som har en rett til å diskriminere mennesker slik de gjør. Ellers er det jo ikke lov å diskriminere pga seksuell legning.

Hva påfører så de kristne meg som homofil - enten jeg nå selv er kristen eller ikke? Jo de påfører meg av sin kristne tro og nekter meg å være en likestillt del av samfunnet. Det er hva slags sex jeg har som avgjør hva slags menneske jeg er. Å få lov å være homofil er jo også en ytringsfrihet. Det er ikke lenger ulovlig å være homofil. Homofile i dag har også rettigheter. På samme måte som dere roper høyt om diskriminering og forfølgelse, mener jeg at vi kan rope de samme ordene. Og forskjellen ligger jo i at homofile driver ikke akkurat misjon og krever at andre skal bli som oss. Vi sier at alle har en rett til å få lov å leve som den de er og bli respektert for den de er. Det er ikke hva mange kristne sier om homofili. Det kan jeg si om kristne - MEN da må de først vise meg respekt og se på meg som et medmenneske som OGSÅ gjør bra ting. IKKE bare se for seg det jeg gjør under dynen om natta.

Jeg blander meg ikke inn i hvordan en kristen lever sitt eget liv. En kristen må da først sørge for at han lever etter sin bibel og det han tror på. Selv når han har sørget for det har han da ikke noen rett til å forsøke å endre meg. Jeg er jo lykkelig som det jeg er og jeg passer mitt eget liv og forsøker å gjøre det beste ut av det. Det er mange som har bedt for meg opp gjennom årene om at jeg skal bli fri fra homofili. Jeg forandrer meg ikke. Kanskje er det Guds vilje og at en Gud mener at jeg lever livet mitt best som homofil? Hva vet jeg. Jeg vet bare at jeg ikke har valgt selv å være homofil. Jeg kan heller ikke skylde på noen for at jeg er det. Og jeg vil heller ikke være noe annet enn det jeg er. Hvorfor er det så viktig for kristne å forandre meg da?

Jeg har tro på at mennesker kan leve side om side og respektere hverandre. Bruke det gode i hverandre og lære - og å utvikle seg sammen, i stedet for å forsøke å endre hverandre til å bli til det vi selv mener er en sannhet eller riktig i følge en Gud vi selv tror på. Dette er min mening - men altså - jeg sitter jo heller ikke med fasit. Jeg ser jo at dette er noe de kristne ikke er enig i. De kan ikke la meg være i fred.

Jeg kan føre hvilken samtale jeg vil med alle her. Hvorfor skal jeg ikke det? Vi er da alle like mye verdt - etter min mening. Jeg trenger ikke annen basiskunnskap enn det jeg selv har av livserfaringer og kompetanse jeg har oppnådd gjennom et liv. Du vet sikkert at jeg har vært utestengt fra denne bloggen i lang tid - og det av et menneske som roper høyt om ytringsfrihet. Og mens jeg har vært utestengt har navnet mitt vært outet og diskutert uten at jeg har hatt mulighet til å forsvare meg - annet enn på min egen blogg. Vet det ikke skal nevnes og at jeg står i fare for at alt det jeg skriver blir slettet. Men det er jo allikevel et faktum. Jeg har sagt jeg synes det er stort av Hansen å la meg få uttrykke meg å få lov å snakke de homofiles sak i temaer han har oppe her om det emnet. Samtidig kan man jo diskutere hvor stort det er av han - om det ikke egentlig er ganske selvfølgelig at man kan gjøre det. Det handler ikke om å ikke respektere - men det handler om dialog og en rett til å si imot.

Jeg er ikke en mann av få ord ;-) Kanskje synes du at jeg ikke har fått svart deg ordentlig. Jeg har iallefall prøvd å sammenfatte det jeg er opptatt av i forhold til kristen tro.

Ja, jeg trenger iblant å puste. Jeg er ganske alene om å diskutere imot her inne. De fleste tror jeg har gitt opp. Det fører ofte ikke noe godt med seg. Og angrepene er mange. Ja fra meg også. I forsvar.

Anonym sa...

Hansen: Spørsmålene jeg gjerne ville ha svar på er i kommentar kl 0739. Jeg skulle vel ikke trenge å gjenta dem enda en gang?

Bjørn Olav sa...

Kjellemann

Nå er det veldig mange ting å skulle svare på i dette innlegget. Noe har jeg svart på allerede, men jeg får prøve:

1. Nei, jeg har ikke min egen Gud. Jeg tror på den ene, sanne Gud, Skaperen, den tre ganger hellige Gud, som åpenbarer seg i Den Hellige Skrift, som Abrahams, Isaks og Jakobs Gud. Den Gud som er Jesu Kristi Far. Den Gud som Jesus lærte oss å be til. "Vår Far, du som er i himmelen..."

2.Denne tro, som baserer seg på Jesu fullbrakte verk på Golgata kors, der Han sonet all verdens synd, er den eneste sanne tro. Ingen annen tro er frelsende. Bare Jesus frelser, og kun Jesus er veien til Gud og det evige liv.

3. Det betyr ikke at man er bedre enn andre.

4. Nei, jeg krever ikke at andre blir som meg. Men jeg understreker at Jesus er Frelseren, og skal man få evig liv, kan det bare skje ved at man omvender seg, og tar imot Jesus som sin Frelser og leve med Ham som sin Herre.

5. Nei, jeg er ikke ute etter å "ta deg". Men det er tydelig at du er ute etter å få stemplet meg som "fundamentalist".

6. Jeg gjør mange feil. Jeg er en synder som deg, og alle andre. ALLE har syndet, ingen er god, uten Èn, Gud.

7. Jeg vet ikke helt hva du mener jeg skal be om unnskyldning for. Jeg kan ikke be om unnskyldning for at jeg tror på Jesus.

8. Hva skal jeg tilgi Stein Lillevolden for? Det er bra at han innrømmer at pøblene i Oslo gikk for langt, men han ble nå også bøtelagt av politiet. Skal jeg beklage det?

9. Ja, Gud er perfekt. Som ingen annen.

10. Gilbert må gjerne ytre seg, men han og du bør tåle at andre setter spørsmålstegn ved det han sier. Husk: Han støtter Hamas, en av verdens terrororganisasjoner og har inntil nylig støttet terroranslaget mot USA.

Vet ikke om jeg fikk svart på alt.

Bjørn Olav sa...

En liten kommentar til ditt svar til Inge:

Kristen tro kan være så mangt. Ja, det er riktig. Men det finnes noen fellestrekk, Kjellemann. Blant annet at de kristne tror at Jesus sto opp igjen fra de døde, og lever i dag. Ingen kristne tror at Jesus er død. Vi skilles ad når det gjelder synet på dåp, nattverd, kirkelig ledelse, etc. Men det finnes altså noe de aller, aller fleste kristne er enige om. Det er nok det Inge sikter til når han bruker ordene "klassisk kristen tro".

Et av problemene dine er at du ikke kan akseptere at kristne er forpliktet på Guds ord.

Om det hadde vært greit for deg at kristne hadde fått lov til å tro som de mener er riktig, så hadde du vel ikke hatt slikt stort behov for å imøtegå dem som du gjør her på bloggen. Sannheten er nok at du ikke vil akseptere at noen tror annerledes enn deg.

Du skriver at folk vil ikke la deg i fred.

Det tror jeg ikke noe på. Det er du selv som OPPSØKER debattene. Om det er fred du vil ha, ro rundt din egen livssituasjon, så er det jo bare å la være å ta del i disse samtalene og debattene. Jeg har aldri skrevet på bloggen din, Kjellemann. Jeg lar deg i fred der. Selv om du selv, og andre skriver mye om meg som jeg opplever krenkende.

Men jeg tror du liker disse samtalene, Kjellemann.

Det må vel være greit det også.

Bjørn Olav sa...

Kjellemann:

Jeg setter pris på om du ikke begynner å gjenta gamle saker i dine kommentarer. Det synes jeg er et misbruk av kommentarfunksjonen. Noen av sakene du tar opp er gamle, og folk har ikke mulighet for å sjekke hva saken gjelder. Da må de lete seg fram i gamle bloggartikler.

Anonym sa...

Saken er ikke eldre enn at det er først nå nylig at jeg har kunnet kommentere her. Og jeg bekrefter jo bare at jeg har vært utestengt. Det er jo tilfelle. Og dette har jo med saken å gjøre for det handler i aller høyeste grad om ytringsfrihet. Selv om flere her vil hevde at min ytring har gått på bekostning av din og kristnes meninger og tro. Jeg har fulgt bloggreglene dine om ikke å være anonym, jeg har ikke bannet osv. Men jeg ble utestengt. Og mens jeg ble utestengt så ble jeg diskutert her uten mulighet til å forsvare meg, annet enn på min egen blogg. Er ikke dette en realitet? Forstår ikke helt hva du mener.

Bjørn Olav sa...

Du ble utestengt av en bestemt årsak, Kjellemann, og den kjenner du veldig godt til. I perioden du har vært utestengt har du fortsatt med å skrive sjikanøse kommentarer om meg på bloggen din, og tillater andre å gjøre det samme.

Nå har du i flere innlegg henvist til tidligere debatter på denne bloggen. Dermed bør du ha fått anledning til å gjenta gamle beskyldninger. Dette settes det punktum for nå. Delta gjerne i den øvrige debatten, men de gamle sakene dine hører ikke hjemme på nye bloggposter. Det bør du kunne respektere.

Anonym sa...

Jeg kaller det ytring - du kaller det sjikane. Og det er blitt ytret tilbake ting som jeg også kan oppfate som sjikane - som dere har full mulighet til og full rett til. Problemet er jo at jeg ikke kan få forsvart denne ytringen.

Jeg er spent på å lese hvordan du forsvarer at det er riktig med tanke på ytringsfrihet. Skal ytringsfrihet bare gå en vei?

Bjørn Olav sa...

Det er forskjell på ytring og sjikane. Vi står overfor et moderne fenomen, som går ut på at det er den som opplever seg sjikanert som skal be om unnskyldning og det er den som sjikanerer som skal få bestemme om den andre skal oppleve det som sjikane eller ikke! Jeg opplever at en del av det som skrives om meg på bloggen din er ytterst krenkende. Men jeg kommer ikke til å svare på din blogg. Dere får bare holde på når dere har slik glede av det.

Ytringsfrihet går selvsagt begge veier. Men jeg valgte å stenge deg ute fra denne bloggen, av den årsaken du veldig godt kjenner til.

Når jeg nå har valgt å oppheve utstengelsen, så er det fordi jeg har lagt denne saken bak meg.

Bjørn Olav sa...

Og når det gjelder kommentarene fra ulike hold på bloggen her, etter at du ble utestengt, så var vel det i de fleste tilfeller kommentarer til ting du skrev på din egen blogg.

Anonym sa...

Det er sikkert noen som ikke kan forstå hvordan det er å bli omtalt uten å¨få lov å forsvare seg der omtalen skjer. Og de fleste vet godt at det er derfor jeg har måttet forsvare meg på bloggen min. Der har også andre som er utestengt her og satt "munnbind" på fått lov å uttale seg. Og det flotte med det er at du har vært invitert til å si imot eller bevise på min blogg alt du vil. Når du ikke vil dette, så er det helt opp til deg. Ytringsfriheten din er i behold. Meg forsøkte du å kneble. Det går ikke å komme med beskyldninger når man ikke kan bevise det. Slik er det nå engang i denne verden.

Og jeg må da få lov å bli sint og skuffet over å bli kneblet på denne måten. Det har jeg helt sikkert gitt uttrykk for ja. Det er jeg den første til å innrømme. Og har jeg vært for urettferdig så har jeg faktisk bedt om unnskyldning to ganger. Det har jeg til gode å høre fra deg.

Jeg synes det er greit at folk får vite sannheten om dette også - slik du snakker om forfølgelse av din tro og deg og så lenge du snakker så varmt om ytringsfrihet. Ytringsfrihet må gjelde på ting man ikke liker å høre også da. Men enda viktigere må det jo være at folk kan få forsvart det som er ytret.

Jeg synes det er merkelig at du ikke ser det som opplagt.
Men Hansen, jeg er mer enn villig til å tilgi om du bare kunne gjort deg så liten at du hadde bedt om unnskyldning tilbake.

Bjørn Olav sa...

Men hva skal jeg be om unnskyldning for, Kjellemann? Skal jeg be om unnskyldning for at jeg føler meg krenket av det du har fremsatt av påstander på meg? For jeg opplever at du har krenket meg, og sjikanert meg. Det kan da vel ikke være den som opplever seg krenket som skal be om unnskyldning? Og det holder ikke å si at du ikke forstår hvordan ordene dine kunne krenke meg den gangen. Spør hvordan JEG opplevde dem.

Denne saken har vi diskutert SVÆRT mange ganger. Og jeg er inderlig lei den. Men du er en hevngjerrig person, Kjellemann, som bare MÅ ta andre som ikke har samme mening som deg. Og da særlig konservative kristne.Nå har du sett ditt snitt til å dra en gammel sak frem igjen, etter å ha kommentert en stund uten å nevne den. Jeg trodde du var real nok til å la den ligge.

Sannheten er at du ble utestengt fra denne bloggen på grunn av en helt bestemt sak. Deretter satte du i gang en offensiv på din egen blogg, hvor du også oppfordret og oppmuntret andre til å skrive negative ting om meg. Du påtok deg til og med ansvaret med å publisere kommentarer på din blogg, som ble avvist her, fordi de brøt med kommentarreglene. En stund var det et råkjør uten like mot meg, fra deg og noen få andre. En av dem ble også utestengt her. Det er jeg i min fulle rett til å gjøre. Det er faktisk min blogg.

Nei, jeg kommer IKKE til å kommentere på din blogg. Den opplever jeg til tider så krenkende at jeg overhodet ikke vil ha noe med den å gjøre.

Klart man i ytringsfrihetens navn må tåle å høre ting man ikke liker. Det er jeg ganske vant til. Men det er forskjell på friske meningsutvekslinger og sjikane og krenkelser.

Men som sagt, Kjellemann. Jeg er FERDIG med denne saken.

Anonym sa...

Krenket? Kan det hende at ting du også sier oppleves krenkende? Skal du selv få kunne si akkurat det du vil om andre - men når andre kanskje vil forsvare seg så skal de ikke få det??

Hva kaller du det når du outer navn på bloggen din og til og med arbeidsplassen til folk som deltar på bloggen din? Tror du det kanskje er krenkende? Når du omtaler en hel menneskegruppes liv som avskyelig - tror du det oppleves krenkende?

Når du beskylder et menneske for å ha skrevet melding til deg sjikanøst så må du også kunne bevise at så er gjort. Det kan du ikke? Hvorfor lar du ikke meldingen stå da så alle kan se at du er den som har rett? Nei, det du gjør er at du sletter den og så kommer du med din versjon og utestenger folks rett til å forsvare seg. Det er redelig sant???

Når du opptrer på denne måten må du forvente at folk reagerer. Vi kan ikke sitte rolig og godta alt som blir skrevet. Når jeg er utestengt her for å forsvare meg så er eneste mulighet å forsvare seg på min egen blogg.

Hvor er redeligheten og rettferdigheten din Hansen? Du snakker om forfølgelse?? Du som forsvarer av ytringsfrihet?? Du har kneblet flere her på din blogg. Og du er med på det jeg like godt kan kalle "forfølgelsen av homofile".

Helt greit at du ikke vil be om unnskyld. Jeg forventer heller ikke det fra deg. Du er jo Pastor Hansen! Jeg er bare en liten syndefull homo som ikke er ordentlig kristen engang! Hva hadde jeg hatt å stille opp med om jeg ikke hadde bevist alt på min blogg? En blogg du dyrt og hellig har informert dine lesere om at du ikke vil gå inn å lese noengang - men som du til stadighet allikevel referer til? Det er løgn det Hansen! Men den løgnen betyr kanskje ikke like mye det når en pastor gjør det, som når en simpel ukristelig homo gjør det?

Du er bare opptatt av ytringsfriheten din selv du Hansen. Det er bare å se på alle meldingene her på bloggen som er slettet det.
Du vil bare være i fred med fanklubben din du slik at dere kan få spredd alt stygt dere kan komme på om alle andre som ikke er som dere. Og kanskje aller mest de homofile. Når noen sier imot lenge nok så blir de utestengt eller kneblet eller outet eller spredd ikkebeviselige rykter om.

Og NÅ er det riktig å si at jeg er sint.

Bjørn Olav sa...

Så er vi i gang - igjen. Det er ikke noe nytt i det du sier her, Kjellemann. Det er den samme gamle reprisen. De samme anklagene.

Jeg kommer ikke til å kommentere den siste utblåsingen din.

Ha en god kveld.

Anonym sa...

Nei det er ikke igang igjen. Dette er første gang jeg har fått lov å si det her på bloggen uten at det er blitt slettet.

Så det er godt å se at du også blir bedre Hansen.

Jeg også kan bli mye bedre.

Men urettferdighet har jeg aldri taklet.

Og nå får du bare fortsette med homofokuset ditt. -det er visst viktigere enn alt annet det.

Bjørn Olav sa...

Neida, dette er bare repriser og oppgulp av ting du har skrevet MANGE ganger før!

Og kravet er det samme: Jeg skal be om unnskyldning for at du og andre har krenket og sjikanert meg.

Bjørn Olav sa...

Om du med den siste kommentaren din sikter til dagens artikkel om bladet Blikk og deres pornoannonser, så forundrer det meg at du ikke er opptatt av det.

Anonym sa...

Neida Hansen. Du leser feil enda en gang. Jeg skrev at jeg IKKE forventet unnskyldning.

Så kan vel jeg også kalle homoengasjementet ditt for det samme: Det samme oppgulp av samme ting du har skrevet mange, mange ganger før.

Og hva homomagasinet Blikk angår: Jeg leser bare nettutgaven av det bladet og jeg har aldri sett porno der. Men som leser av papirutgaven har du sikkert dine ord i behold da. Og det er vel ikke mye pupp du skal se før det kalles porno kanskje? Jeg vet ikke.

Det jeg vet er at du jakter på enhver anledning til å få forfulgt homofile. Det finner man også lett ut ved å lese bloggen din. Det er bare å se på de siste bloggoppslagene det. Kristenpropaganda heter det kanskje?

Jeg beklager om jeg har krenket deg. Det er i tilfelle totalt uvitende. For sjikanert deg har jeg aldri gjort. Jeg har forsvart meg med de midlene jeg har hatt. Det er noe helt annet.

Bjørn Olav sa...

Først sier du: "Men Hansen, jeg er mer enn villig til å tilgi om du bare kunne gjort deg så liten at du hadde bedt om unnskyldning tilbake."

Så når jeg spør deg om hva jeg skal be om unnskyldning for, svarer du ikke på det. Men litt senere skriver du at du ikke hadde forventet noen unnskyldning.

Kanskje en ide å lese det du selv skriver en gang til?

Saken om Blikk er ikke noe oppgulp. Den er ny den. Og det var nytt for meg at den rødgrønne regjeringen støtter porno. Selv leser jeg ikke Blikk. Jeg støtter meg til det som kommer av informasjon om dette i norske medier.

Men om jeg ikke husker feil har du jo selv solgt porno, og du hadde ikke den gangen heller noen særlig motforestillinger. Det er tydelig at du heller ikke nå har de helt store motforestillingene. Jeg tror folk flest misliker dette svineriet, og ser hvor fornedrende og krenkende porno er.

Anonym sa...

Oi! Der fikk du endelig sagt det! Har ventet på den.. Kjellemann har solgt lovlige Narvesen-blader i kiosken han eide!

Du er heldig i dag Hansen!

Porno er iallefall ikke det verste som skjer i verden i dag. Det er vel det du prøver å sitere meg på?

Jeg er stor motstander av vold og voldsfilmer, voldsleker og voldsspill. Barn er blitt så vant med det at de reagerer ikke en gang. Vold er en del av hverdagen og brukes som underholdning for kristne som ateister, barn som voksne. Da sier det seg selv at jeg er sterk motstander av porno som er basert på misbruk av kvinner og vold mot kvinner.

Men en pupp eller en tiss har aldri skadet noen å se. Men det eneste måtte være at jeg er veldig imot diskrimineringen av mannen i pornoen. En kvinne skal brettes ut som et bruksobjekt usladdet mens mannens penis er noe stygt som ikke må sees i noen tilstand.

Jeg har sett masse flott erotikk både i blader og på nett. Bra erotikk synes jeg er kunst. Erotikk er noe vi virkelig trenger i denne harde brutale verden - laget av seriøse og med mennesker som frivillig og likestillt er med på det.

Men nå tror jeg at jeg bannet i kirken. Der skjer jo alt under dynen i mørket - og vi innrømmer iallefall ingenting?

Anonym sa...

Vel Hansen, hva unnskyldning angår.

Det er lov å håpe på unnskyldning - men som sagt, jeg forventer det ikke.

Klart hvis du mener at du alltid har vært fair og rettferdig og alt jeg sier er feil og løgn så skal du da aldeles ikke be om unnskyldning. Da burde jo jeg krype for deg.

Bjørn Olav sa...

Det er noe som heter bluferdighet. Det synes jeg er noe fint vi skal ta vare på. Sex hører ekteskapet til.

Vårt samfunn er særdeles sexfiksert. Fører det virkelig noe godt med seg? Porno er i aller høyeste grad kvinne- og manns FORNEDRENDE. Den fremstiller menensket som sexobjekt. Jeg trodde du var opptatt av å si at homoseksualitet handlet om noe mer enn sex?

Narvensen porno har det vært aksjonert mot tidligere. Det er interessant at du er stolt av å ha videreformidlet den.

Bjørn Olav sa...

Den unnskyldningen du ber om handler om at jeg skal be om unnskyldning for at du har krenket meg. Det er virkelig å snu virkeligheten på hodet.

Anonym sa...

Sez hører ekteskapet til, sier du.

Det er noe med å stikke fingeren i jorden og se seg rundt og se seg tilbake.
Mennesker har opp gjennom alle tider hatt seg både før, under og ved siden av ekteskapet. Kristne har ikke vært bedre enn andre når det gjelder det. Sex har vært brukt som maktmiddel både av prest og menigmann i alle år. Ikke minst har man sett det innenfor katolismen. Og da snakker vi ikke bare om det å ha sex med voksne engang. Homofile, bifile og heterofile har sex på hjernen i mer eller mindre grad. Forsøk å endre det du Hansen!

Jeg er overhode ikke imot sex. Jeg er kjempeglad i sex selv. At sex krydres så partneren og deg selv blir glad og kåt er da bare flott. Selvfølgelig skal ikke dette komme på bekostning av andre - helst.

Det finnes knapt nok noe vakrere enn et nakent menneske, gammelt som ungt. Den som har skapt mennesket og naturen har virkelig gjort jobben sin. Vi nyter naturen og vi burde nyte kroppene til hverandre også. Selvfølgelig er sex personlig og selvfølgelig skal den være frivillig, men hvordan kan man dømme to mennesker som elsker med hverandre når vi lever i en verden full av mennesker som hater hverandre og dreper hverandre og hvor nettopp dette har blitt så naturlig at vi ikke leer øyelokket en gang? Leer øyelokket? Vi ler jo av det og lar oss underholde av det! Jeg leser sjelden eller aldri om dette på kristne blogger. Kanskje fordi kristne underholdes av vold selv?

Du må gjerne kritisere meg for å selge lovlig Narvesen-porno. Men når du kritiserer det må du gjerne også ta med at jeg er en av de som var medvirkende i at pornobladene ble pakket i plast, slik at barn ikke kunne bla i dem. Og jeg har vært stor forkjemper for at forsidene skulle være mer deilikate og ikke så provoserende. Og jeg har alltid vært en motstander av vold og misbruk og bruk av uskyldige - enten det gjelder i krig eller porno.

Jeg kan dog ikke redde verden fra porno. Det finnes overalt også på denne maskinen du har foran deg hver dag Hansen. Sexfiksering er også overalt - ikke minst i reklamen. Også der savner jeg mye større engasjement blant feks kristne.

Sex er feil når det blir feil for noen. Men sex er bra når det bare er bra for de som frivillig deltar i det.

Til slutt: Mange homser er sexfikserte. Men å si at homser er mer sexfikserte enn heterofile kan være veldig feil å hevde. Men så har homofile en helt annen bakgrunnshistorie enn hva heterofile har. Pga at det var ulovlig oppsto det en del møteplasser hvor det skjedde sex. Disse plassene finnes den dag i dag. Kanskje er det synd og klart mange synes det er ekkelt. Men da må man ikke glemme at det fortsatt lever så mange fordommer. Det er ikke som dere kristne liker å hevde at det bare er å leve i sølibat. Dere vet jo ikke hva dere snakker om før dere har prøvd å bli tvunget til å lyve dere gjennom livet selv.

Nå er det vel også ganske absurd å påstå at det ikke finnes sexmøteplasser for heterofile.

Bjørn Olav sa...

Så det er ok å bruke porno til å pirre sexlivet. Interessant. Så mennesker som er offer for sexindustrien er et bruk/kast materiale for å tilfredstille begjæret hos andre. Hvilket forferdelig menneskesyn. Så kynisk.

Du skriver:
"Sexfiksering er også overalt - ikke minst i reklamen. Også der savner jeg mye større engasjement blant feks kristne."

Det er ganske selvmotsigende dette, Kjellemann. Plutselig er du opptatt av at kristne skal engasjere seg mot sexfiksering i reklamen.Så fint da, men du synes jo at det er helt ok å bruke porno. Du følger dårlig med i timen om du ikke har fått med deg at mange kristne er engasjert i dette. Her i distriktet har man engasjert seg for å fjerne pornobladene fra hyllene. Jeg snakket for kort tid siden med en bønneleder fra Danmark. Der hadde de lykkes med å fjerne all porno fra bensinstasjoner og supermarkeder. Det var et engasjement kristne hadde stått bak, sammen med samfunnsbevisste menn og kvinner.

Selv om sex har vært misbrukt, også av kirkens menn, hører sex ekteskapet til. Det vi ser i dag handler om det frafall og ikke minst forfall som vil prege tiden før Jesus kommer igjen.

Bjørn Olav sa...

"Nå er det vel også ganske absurd å påstå at det ikke finnes sexmøteplasser for heterofile."

Jeg har ikke sagt det. Dette finnes selvsagt. Og er like forkastelig.

Her i distriktet har vi en rasteplass med et offentlig toalett. Det er en kjent sak at denne plassen er en møteplass for homofile. Politiet har vært på stedet en rekke ganger. Det er nedgriset med brukte kondomer. Den nærmeste naboen - som selv er politimann, er svært lei denne trafikken.

Anonym sa...

"Jeg har ikke sagt det. Dette finnes selvsagt. Og er like forkastelig."

Det hører bare til sjeldenhetene at jeg ser deg skrive om at det heterofile sexmøter er like forkastelig.

Det er jo rart hvis det er like forkastelig.


Det er mangt jeg kunne vært enig med deg i Hansen - men det er i det hele tatt forkastelig - som sagt så mange mange ganger før - at fokuset ditt og mange andre kristne også, dreier seg i så stor grad rundt homofili. Du som selv er så opptatt av sjikane og personangreper og krenkelser, burde tenke litt mer på hva du selv sier.

Jeg synes det er et godt tips. Ja, for oss begge.

Jeg kan godt beklage at all denne negative omtalen om min legning - alle dratt under en kam - gjør meg så fryktelig sint. Men jeg ber også om forståelse. Dere angriper ikke mennesker for en tro de har valgt, men en gruppe mennesker som bare er det de er og som de ikke kan noe for. Homofile finnes i alle kategorier og dermed angriper dere også homofile kristne brødre og søstre. Men det verste er jo at dere angriper dem i det hele tatt. At man skal elske sin neste handler vel også om å vise det? Du viser ikke det Hansen ved å støtte opprop om at min livsstil er farlig for barn. Sånn apropos krenkende.

Bjørn Olav sa...

Homofilisaken er aktuell ikke minst pga den kjønnsnøytrale såkalte "ekteskaps"loven. Den er aktuell fordi Fordelingsutvalget vil frata kristne ungdomsorganisasjoner statsstøtte fordi de ikke vil ansette homofile ledere, og dermed blander seg inn i disse organisasjonenes indre anliggender. Den er aktuell fordi Guds ord angripes når det kreves at homofile skal ha rett til vigslede stillinger. Osv.osv

Dermed er det helt naturlig å skrive om det på denne bloggen. Ikke minst for en blogg som blant annet handler om bibeltroskap.

Har du lest de siste artiklene om ekteskapet, og de andre jeg har skrevet om dette tema, sammen med artikkelserien om De 10 bud. Ja, da VET du at jeg også har skrevet mye om hetrofile forhold. Det du skriver stemmer nemlig ikke.

Du skriver:
"Det er jo rart hvis det er like forkastelig."

Når du kjenner mitt syn på ekteskapet og at sex hører ekteskapet til, burde du vite at jeg synes dette er like forkastelig som at homofile møtes til sextreff.

De finnes kristne som er homofile, men som velger å leve i selvvalgt sølibat. De støtter jeg fullt ut. Noe annet kan jeg ikke støtte, ikke som kristen og som tror at Bibelen er Guds autoritative ord.

Jeg elsker ikke min neste om jeg sier at det er ok å synde. Da forteller jeg en løgn. For Gud velsigner ganske enkelt ikke noe Han selv fordømmer.

Anonym sa...

Og når du skriver det du hevder er sannheten så skal alt respekteres. Men når noen prøver å forsvare seg mot det du skriver da er det plutselig krenkende og en forfølgelse.

Du støtter uttalelser om at homofil livsstil er uegnet for barn, men jeg som homofil skal altså ikke synes det kan være krenkende at du mener det.

Mens din egen livsstil selvfølgelig er den eneste riktige og riktig for alle.

Er det riktig forstått?

Dette var et ja/nei spørsmål.

Anonym sa...

Det er vel den store forskjellen på oss Hansen. Jeg forsøker å elske min neste uten masse vilkår.

Jeg mener dog at det ikke alltid er lett. Særlig er det ikke lett når man ikke blir respektert selv.

Det ligger veldig mye i dette; Man skal oppføre seg mot andre slik man vil at andre skal oppføre seg overfor seg selv.

Det er veldig vanskelig dette å vende det andre kinnet til. Jeg håper dere ser at jeg forsøker.

Når jeg var liten ble jeg veldig mobbet både fysisk og psykisk. Når mobberne kom så la jeg meg ned slik at de kunne sparke seg ferdig og rope skjellsordene sine ferdig.
I dag ville jeg møtt de annerledes. Gjennom dialog. Heller ikke det er lett. Men det er iallefall mer rettferdig.

Du er vel også klar over det Hansen at når du dømmer homofile slik du gjør så rammer du mange som ligger nede. Jeg klarer å stå oppreist og det er mange som meg - som ikke bryr seg og som er blitt vant med å få kalt sine liv for avskyelig. Vi klarer oss vi. Men det er jo synd på de som ikke takler det på samme måte.

Det er gjerne disse jeg har i tankene når jeg i det hele tatt gidder å bry meg med det du uttaler i harde ordelag, ikke for meg selv - slik jeg har inntrykk av at mange her tror.

Jeg har et spørsmål til deg. Tenker du noen ganger på hvem du har med på laget som er enig med deg i slik du beskriver homofile? Nazister mener jo akkurat det samme som deg. Nå jubler feks nynazister over paven i Roma for innsettelsen av han som fornekter Holocaust. Det var ikke bare jøder som fikk føle nazismen på kroppen, men også de homofile.
Jeg lurer på om du tenker noen gang på dette? Bekymrer det deg? Er det feil av meg å se det slik?

Fint om du opplyser meg.

Bjørn Olav sa...

Dette handler nok først og fremst om noe helt annet, Kjellemann: Dette handler først og fremst om din trang etter å diskutere disse spørsmålene med mennesker som du ikke liker. Og din stadig understrekning at du forsøker så godt du kan å være det gode medmennesket.Du elsker din neste, og til påske skal du visst bare tenke på din neste. I motsetning til de du diskuterer med.

I min tjeneste som pastor møter jeg mennesker som sliter med livet. Av ulike årsaker. Det burde være unødvendig å si at man viser empati og lever med de som lider. Jeg har det ikke for vane å fortelle om slikt.Jeg har møtt noen utfordringer selv i livet også.

I 1972 møtte jeg Jesus. Det forvandlet mitt liv. Denne oppstandne og høyst oppegående Frelseren har jeg sett i aksjon så mang en gang, hvor Han har satt mennesker fri fra syndens grep og jeg har mange ganger sett Ham helbrede syke. Når jeg møter syke, la oss si de har kreft, så tar jeg del i deres liv rundt disse spørsmålene. Jeg har holdt en del mennesker i hånden til de dør. Jeg sier ikke: Neida, du har ikke kreft. Jeg forholder meg til situasjonen. Slik også i spørsmålene om synd: Jeg sier heller ikke til de som sliter med synd, at de ikke er syndere når jeg skal hjelpe dem til å bli løst fra sin synd. Vi fornekter ikke livets virkelighet. Derfor kan jeg heller ikke si til deg: Det at du lever som homofil er helt greit for Gud. Ikke når sannheten er at Han sier det er synd. Mennesker på Jesu tid ble også støtt av Jesus. Det Han sa og det Han gjorde var anstøtelig for dem. De vendte seg bort fra Ham. Det er ikke slik du og andre ynder å fremstille det, som om Jesus bare strøk folk over hodet og sa: Helt greit at du synder. Nei, Jesus satte mennesker fri fra deres synd. Men da måtte de først være villig til å omvende seg fra den. Omvendelsen er nøkkelen.

Jeg vet, og mange med meg, at det alltid vil være strid om sannheten. Kristne er blitt forfulgt siden menigheten ble grunnlagt på grunn av den. Og slik vil det være til Jesus kommer igjen.

Men jeg opplever ikke dine meninger som forfølgelse.

Sammenligningen med mine meninger og nazismen, vet jeg at en person du kaller din venn, vil synes er helt flott.

Men det blir ikke mer sant av den grunn. Nazismen er meg og den kristne tro SVÆRT fremmed.

Anonym sa...

Jeg har nok ikke så mye mer å si deg jeg Hansen. Jeg har fått sagt det meste jeg har på hjertet og jeg har fått svar som forventet.

Du har sagt så mange ganger før at jeg heller bør skrive på min egen blogg. Du vet den forferdelige satans blogg. Det kommer jeg til å gjøre - garantert. Og jeg kommer heller ikke til å nekte noen å fortsette å si sine tanker og meninger. Om de så angår Bjørn O. Hansen.

Her inne kan jeg aldri bli noe annet enn en simpel homo - en satans stedfortreder uansett. Det minnes jeg jo om stadig vekk. Så hva er vitsen å prøve å dele meninger og tanker med dere? Man sliter seg jo bare ut og blir bare deprimert og sint - og fryktelig lei seg.

Jeg er sikker på at jeg gleder mange ved at jeg nå sier takk for meg. Så kan dere sitte med ytringene deres i fred. Jeg lagde da litt røre i den sure vellingen da. Og jeg kjenner meg mer hatet enn noen gang til tross for at jeg endelig fikk snakke ut. Du slettet faktisk bare en melding. Det er virkelig grunn til å sette kryss i taket.

Jeg ønsker deg bedre helse og alt godt - tro det eller ei.

Bjørn Olav sa...

Disse beskrivelsene av deg selv, og bloggen din har jeg aldri kommet med.

Kommentaren som ble slettet hadde jo sammenheng med en kommentar av en annen, som beskrev deg. Din kommentar kunne derfor ikke bli stående, all den stund du kommenterte kommentaren som var slettet. :D

Du er fortsatt velkommen til å skrive her. At du fortsatt holder din blogg åpen for sjikansøe og krenkende kommentarer av meg, overrasker meg ikke.

Ha en god helg.