mandag, februar 23, 2009

Må frasi seg vigselsretten



Den kjønnsnøytrale såkalte "ekteskaps"-loven stiller bibeltroende mennesker overfor en rekke viktige spørsmål og vanskelige avgjørelser. Lørdag var det samling i Doulos-nettverket, som springer ut av Kristkirken i Bergen og som er et nettverk av frie menigheter på luthersk grunn i Norge. I forbindelse med samlingen lørdag ble det rettet fokus mot vigselsretten i lys av den nye "ekteskaps"-loven.

Reidar Paulsen (bildet), tidligere pastor for Kristkirken i Bergen, og leder av Doulos nettverket, er krystallklar i sitt syn på denne famøse loven. Han kaller den antikristelig, og er av den oppfatning at menighetene må frasi seg vigselsretten. Han håper at så mange som mulig vil gjøre dette, og gjerne samlet, slik at det blir et vitnesbyrd i kampen mot den kjønnsnøytrale såkalte "ekteskaps"-loven.

Reidar Paulsen ser for seg at det må utarbeides et skikkelig kirkelig vigselsrituale, og på samlingen lørdag ble det blant lederne som deltok der drøftet ulike typer vigselsritualer. Paulsen mener at tiden ikke er inne for å konkludere med hvilket man bør lande på ennå. Han er likevel tydelig på at det er uholdbart for ektepar som tilhører Doulos nettverket skulle havne inn under den nye loven.

En av de som var invitert til å drøfte disse spørsmålene var biskop elect i Den Nordisk-Katolske Kirke, fader Roald Nikolai Flemestad. Han tar til orde for å drøfte en offentlig registrert samboerkontrakt med derpå følgende kirkelig vigsel som et alternativ til den nye loven. Han deler også synet på at kristne ikke kan akseptere den nye loven. Ekteskapet vil da kunne bygges på en juridisk kontrakt samtidig som offentlighetskravet sikres gjennom en kirkelig vigsel. Dette vil dermed bli noe annet enn et vanlig inngått samboerskap.

Selv har jeg ikke konkludert i denne saken, men jeg er takknemlig for at Doulos nettverket setter dette på sakskartet. Jeg er også glad for at mange med meg sier det rett ut at den nye kjønnsnøytrale såkalte "ekteskaps"-loven er antikristelig. Jeg vil aldri kunne godkjenne vigsler foretatt etter den, som ekteskap i bibelsk forstand. Ganske enkelt fordi det ikke finnes noe grunnlag i Den Hellige Skrift for samkjønnede ekteskap. Derfor omtaler jeg da også konsekvent dette som den såkalte "ekteskaps"-loven.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har nyss läst Bed.nu där SÅ Bredmar
skriver om i kalifornien,där myndigheterna vände i fråga om könsneutrala äktenskap!
Gå in på Bed.nu och läs!
Kanske en bönedag för både Sverige och Norge?
Därför att vi står På Guds ord när det gäller att äktenskapet har och skall Alltid vara mellan man och kvinna!
Hörde en gång en predikant som sa;
Sluta tala om för Gud vilka stora berg du har!Börja istället att tala till berget Vilken STOR GUD du har!
Det är faktiskt inget problem för Gud att sopa undan detta berg som är könsneutrala äktenskap!
Men Gud söker förebedjare!
Kanske något att begrunda över?
Karin

Bjørn Olav sa...

Takk for innspillet, Karin. Det som skjedde i California var inspirerende. Noe av problemet i Skandinavia er at enheten i bønnearbeidet mangler, og det gjør at vi ikke har den samme slagkraften. Men Gud er jo den samme! Kanskje vi burde be om en større enhet blant bønnefolket også?

Anonym sa...

Det gjør godt å lese om den tydelighet som Doulos nettverket har i denne saken. Er helt enig med Reidar Paulsen. Vi må gi fra oss vigselsretten. Kan ikke beholde den og dermed støtte denne antikristelige loven.

Anonym sa...

Vet du noe om hvorfor enhet i bønnearbeidet mangler?

Stener

Bjørn Olav sa...

Kanskje ligger svaret i at det er en del pyramidebyggere. De er opptatt av sine egne tjenester, av å bygge sine egne ting. Fordi det også snakkes så lite sammen, setter den ene i gang noe, en annen noe annet, og så splittes det hele opp, i stedet for å konsentrere seg. Det er av denne grunn vi har startet opp med Nasjonalt bønneråd. Men vi sliter også med å få det til, slik vi har håpet. Nå kommer vi derfor sammen før den nasjonale bønnekonferansen, bare for å be. Ikke snakke og legge planer.

Anonym sa...

Lytt gjerne til denne sangen av Ulf Christiansson:

http://www.youtube.com/watch?v=m1An8npec5M

Stener