onsdag, februar 25, 2009

Tore Haugerud er død



En god og kjær venn har gått hjem til Herren. Hoteldirektør, gründer og misjonær Tore Haugerud ble bare 58 år gammel. En kreftsykdom satte punktum for et usedvanlig fruktbærende liv, i beste Hans Nielsen Hauge stil.

Jeg ble kjent med Birgit og Tore Haugerud for noen år siden, da jeg sammen med Arne Borgersen og Bønnetjenesten for Norge, holdt bønneretreater på Haugen Hotel på Geilo. Tore hadde et slikt vinnende vesen - så varm, inkluderende, sympatisk, åpen. Han var hungrig etter Gud, etter Guds nærvær og en åndelig fighter, alltid på hugget for Guds rike. Det er sjeldent jeg har møtt en så hungrig og tørst menneske etter det som hører Guds rike til. Om Tore kan det virkelig sies: Han var en mann etter Guds hjerte.

Haugen Hotel ble et begrep for mange. Her møttes man til konferanser, ferier, små sammenkomster, hvile, bønn. Det er vakkert på Geilo, Birgit og Tore gjorde det enda vakrere, fordi de skapte en atmosfære på stedet, som var badet i bønn.

Men Tore var ikke bare på Haugen, han var ute i frontlinjene i misjon, brennende engasjert av at mennesker måtte få høre om Jesus. Han preket, ba for syke, inspirerte andre - enten det var djupt inne i jungelen, eller det var på talerstolen på Haugen.

Vi hadde mange, lange samtaler inn i de små timer, da jeg var på Geilo. De kommer jeg til å ta vare på som vakre minner om en stor Guds mann.

Utenfor Haugen Hotel vaiet det israelske flagget, og det norske. Du var ikke redd for å flagge det du trodde på, du, Tore!

Hva skal det bli av Birgit nå, tenker jeg. Så glade de to var i hverandre. Men Herren er enkers forsvarer og farløses trøster. Vi skal be for dem alle, om at Herren kommer dem inderlig nær.

Jeg skjønner meg ikke på Gud. At Han skulle ta Tore hjem når vi trengte ham så veldig. Både familien, vennene og Norge. Men det er mye vi ikke forstår før vi er hjemme hos Herren. Tore er hjemme nå. Der er det enda bedre enn på Geilo!

Men det er lov å si: Vi savner deg fælt allerede, Tore!

Velsignet være ditt gode minne.

(Foto: Norge idag)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var veldig trist, men jeg takker Gud for at Tore Haugerud er frelst og hjemme hos Herren. Ser tilbake med stor glede, på de gangene jeg var så heldig å få bo på Haugen Hotel. Gud velsigne deg, Birgit!

Anonym sa...

Å nå ble jeg skikkerlig lei meg når jeg leste det, var utrolig trist å høre! Jeg har jo møtt han, og visst hvor en utrolig Guds mann han var og er. Men jeg tenker sånn selv om det er utenkelig, og urettferdig så vet jeg allikevell at han har det godt nå, man kan tenke sånn at man ikke skjønner helt hvorfor Gud tar han hjem i en så ung alder, men han hadde det sikkert ikke så bra her på jorda pga han var syk. Men han har det veldig bra nå i himmelen, og det må være helt spesielt og møte Jesus. Vi kan tenke oss hvordan det er der oppe, men vi vet jo ikke, å det kan skremme oss litt å tenke på at en gang er det vår tur. Men da får vi se han igjen og vi får se Jesus. Det er utrolig urettferdig at han er borte fra oss, og oss som er igjen her på jorda som blir lei oss og har det fælt, spesielt kona. Vi får bare be om at hun får det bra, selvom vi sørger så må vi også be om at vi vet han har det godt. At han ser ned på oss her på jorda og ønsker oss alt godt, vi savner han, men vi vet at snart ser vi han igjen og da har vi det utrolig godt. I himmelen er han ikke syk, han har glede i seg, og som du skrev så tenkte han mye på himmelrike, og endelig får han møte Jesus. Vi som er igjen her på jorda har det fælt, men vi trenger en trygghet og det er det bare Gud som kan gi.

Kondulrer så mye, å mye bønn til alle som sto han nær!

P.S: PAPPA DIN BLOGG ER EN AV MINE YNDLINGS BLOGGER, OG JEG LESER DEN HVER DAG :) KJEMPE GLAD I DEG PAPPA :)

Anonym sa...

Tråkigt att höra om denna Guds man,som nu inte längre finns med oss,men som det är sagt han är hemma hos Herren nu!Må Gud hjälpa och beskydda hans familj!
När du beskriver denne broder BjornOlav,hans längtan efter Herren,så då blir det så levande för mej!Det är ju detta som vi behöver idag! Ifrån ens inre från hjärtana våra en
"LÄNGTAN EFTER GUD"!
Det är detta som jag ser lite av
när jag besöker de äldre.
Många äldre med fårade ansikten,där det rinner en tår,när de hör de gamla kära sångerna som påminner om deras gamla mor som kanske sjöng dessa sånger för dom!
Sådana gånger märker man en längtan efter Gud,hos dom!
Guds Välsignelse!
Karin

Anonym sa...

Det var trist å høre. Det er bare noen få uker siden vi hadde forbønn for han og hans familie på nærradioen. En av programlederne har kjent ham i mange år. De var visst nok gode venner Det var veldig fint å høre om alt han har gjort for Guds Rikes sak. Han blir savnet av mange.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Birgir!
det skulle vara trevligt om jag kunde få din postadress .Ett kort väntar på att skickas till dej.Du kan väl ge den till BjornOlav,så sänder han den vidare till mej,för han har min postadress.
Det här med din närradio,har gripit mej väldigt mycket!Så om jag har din postadress,så kan jag på något vis vara med i din radio,med att föreslå sånger till ex.,ja även naturligtsvis för det första att vara med i bön!
Vad säger du?
Guds välsignelse till dej!
Karin

Anonym sa...

Karin. Jeg har sent post til Bjørn Olav. Du er velkommen til å foreslå sanger og å gi oss bønneemner vi skal ta med på radioen. Vi er takknemlige for alle vi kan be for. Vi får også mange takkeemner når noen har fått bønnesvar. Herren er velsignet god.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Jeg vet et sted der aldri felles tårer, Der skifter sorg og glede ei som her. Jeg vet et sted hvor intet mere sårer, En evig solklar dag opprinner der. Åp. 7,17

Jeg vet et hjem hvor intet farvel høres, og ingen skilles skal fra sine der. Den siste tåre der av øyet tørres, Ei død og savn der finnes skal som her. Åp. 21, 3 – 4.

En morgen uten noen sky opprinner. En evig morgen uten kveld og natt. Og intet ondt, TENK INTET ONDT MAN FINNER! Der finnes ingen som er syk og matt. 2. Sam. 23, 3 – 5.

Å skjønne hjem, snart åpnes dine døre. En hvitkledd skare samles der til fest. Og Herren Selv har lovet oss å føre Til dette hjem, hvor det blir ALLER BEST! Åp. 7, 9 – 14.

(Schibboleth nr. 550)

Takk Benedicte!

Du er sannelig en ”himmelborger” gitt – tenk - skriver så ekte og varmt om det som opptar meg – DAG og NATT; - for, tenkda å få skue Ham, Frelseren, Trøsteren, Han som aldri blir trett av alle mine sukk samt barnslige begjæringer. Ja, bare Han er verdig all pris og takk i ALL evighet!
Gleder meg – VELDIG!

Men –
Inntil så skjer,
ARBEIDE venter!!
Masse arbeide!