onsdag, februar 04, 2009

Vi må forberede oss på å lide for Jesus



I 14 år satt han i fengsel med andre kriminelle eller i enecelle djupt under jorda. Hans forbrytelse? Han var jøde, kristen og prest. Richard Wurmbrand (bildet) vet hva han snakker om når han taler om å lide for Jesu navns skyld.

Jeg har tidligere på denne bloggen skrevet om mitt møte med ham. Etter at jeg hadde skrevet gårsdagens bloggartikkel om en kommende forfølgelse av kristne i Norge, kom jeg til å tenke på hva denne uredde og trofaste mannen led. For Jesus. I en tale han holdt, hvor han ba oss om å forberede oss på de vanskelige tidene som ligger foran oss, sa han blant annet:

"Lidelse kan ikke unngås i undergrunnskirken. Forberedelse for å gjøre et arbeid i en menighet som lever skjult for omverdenen, begynner med å studere 'lidelsesologi' og 'martyrologi'. En kristen pastor må lære hva en undergrunnskirke er og hvordan den fungerer."

Når jeg leste disse linjene kom jeg til å tenke på det som Paulus fikk høre da han ble omvendt til Gud. Først får han høre:

"For han er et utvalgt redskap for meg, til å bære mitt navn fram både for hedningefolk og konger og Israels barn." (Apgj 9,15)

Fremtidens tjeneste hørtes jo lovende ut. Men så sies det:

"FOR JEG SKAL VISE HAM HVOR MYE HAN MÅ LIDE FOR MITT NAVNS SKYLD." (v.16)

I enkelte land er det en meget høy pris som må betales for å følge Jesus. Noen mister sine familier, noen fengsles, totureres, plages, sjikaneres. Noen som tar imot den Herre Jesus i et muslimsk land, vet at det kan koste ham eller henne livet. Herren forbereder dem på hvor mye de må lide for Hans navn.

En slik forkynnelse er nesten fraværende i Norge. Det forkynnes mye om at vi må få et bedre selvbilde, om hvor rike og velsignet vi blir når vi gir penger til visse predikanter, om hva jeg kan få etc. Sjelden hører jeg om korset. Sjelden om hva en radikal ettefølgelse innebærer.

Men en slik forkynnelse vil bli nødvendig i tiden fremover. Vi må forberede oss på at vanskeligere tider ligger foran - og fremtiden kommer raskere enn vi aner. La oss arbeide mens det ennå heter i dag. Jesus sa at når natten kommer, da kan vi ikke arbeide. Hvor sanne er ikke de ordene!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav! Ikke så gode nyheter på mårrakvisten. Men det er den usmiskede sannhet!
Mere bibeltrosakp, mere overgivelse smaker ikke så godt for kjøttet. - Det koster å følge Lammet hvor det går. Men så er vi tross alt borgere av Himmelen.

Det merkes at en mere og mere fremmede her nede.

Ha en god dag og Guds fred og velsignelse skal hvile over din gjerning!

Bjørn Olav sa...

Guds signing over dagen, leins. Vi trenger å høre sannheten, for sannheten setter fri. Jesus har satt deg fri, og det takker jeg Gud for idag.

Anonym sa...

Takk Bjørn Olav for hilsningen.

En sangstrofe rann meg ihu av den flotte sangforfatteren Mattias Orheim: (etter hukommelsen):

Så lat då koma som koma vil
eg har ein stad eg kan springa til
Når eg og Jesus åleina er
då er det hugnad å VÆRA HER!

Morten Tobias sa...

Alle som vil leve gudfryktig må forvente å bli forfulgt på den ene eller den andre måten. jesus har selv sagt dette.
men vi kan likevel be Herren om å fri oss fra det onde.
Gud lover beskyttelse, men kanskje ikke alltid slik vi tenker er til vårt eget beste.
Jeg vet ihvertfall at vi ikke skal fristes eller prøves over evne. Som vår dag er skal vår styrke være.

Jeg tror bønn, bønn og atter bønn er nøkkelen i tiden som ligger foran.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.