fredag, februar 27, 2009

Plutselig sto det to gauper i veien



Sent i går kveld hadde min kone og jeg en forunderlig opplevelse. Vi var på vei til Gardermoen via Skreifjella, da vi måtte sakne farten på grunn av to gauper som sto midt i veibanen!

Nå har jeg trasket mye i villmark de 50 åra jeg har levd, men jeg har aldri sett Gaupe. Gaupa er meget sky, men her sto plutselig to stykker midt i veien. De ble kanskje blendet av lyset fra billyktene, vi så dem helt tydelig. Plutselig bykset de av gårde og løp det beina kunne bære dem. Vi fulgte dem et stykke, i det vi kjørte forsiktig bak dem, men så forsvant de oppover steinura i de bratte Skreiberga. Det var virkelig en sus fra villmarka, skal jeg si. Dessverre var det ingen mulighet til å fotografere dem, men jeg tror verken kona mi eller jeg glemmer dette synet så lett. Hvilken storslått naturopplevelse!

Jeg så etter dem da jeg kjørte hjemover, men dessverre, nå var de borte. Sporene etter dem oppover steinura var likevel tydelige.

Så er min kjære elskede kone på vei til Israel. Hun vant en reise dit i forbindelse med en vervekampanje som pinsevennenes Israelsarbeide hadde, for deres medlemsblad Sjibolet. Hun skal være der i 14 dager, noen av dagene også i Eilat. Dette har hun virkelig sett fram til, og jeg unner henne feriedagene.

Men jeg savner henne allerede! Nå har vi vært gift siden 1982, men dette er første gang vi er borte fra hverandre så lenge som 14 dager! Vi stortrives i lag, og bruker mye tid sammen. Så det kommer til å bli veldig stille i huset, og litt utfordrende med tanke på min sykdomstilstand. Men Herren er med, Poirot passer på meg hele tiden, og jeg skal bruke tid sammen med både datteren og sønnen vår, så det skal gå greit. Likevel - det kjennes merkelig ut at hun blir så lenge borte!

7 kommentarer:

KuleKnut sa...

ÅH JEG VIL OGSÅ SE GAUPE!!!!!

Har hørt nøyaktig samme historien fra fetteren min, så jeg tenker på det hver gang jeg kjører der, det er relativt ofte, men ingen gaupe å se...

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav! Dere var sannelig heldig som fikk se gaupa. De er fantastiske disse skapninger i kattefamilien. Så Skaperen var kreativ når han skapte disse dyrene med det flotte ansiktet. I tusenårsriket har man sjansen til å få nærkontakt med både gaupe, løve og tiger, og å få klappe disse store kattene.

Alle vi som driver med naturfotografering, har alltid drømt om å få se gaupa. Men det er nesten håpløst.

Sterkt at du savner kona. Min elskede hustru og jeg har vært gift i snart førti år, men aldri vært lengre fra hverandre enn ca. 14 dager. Det viser bare de sterke bånd som ligger i et langt samliv. Herren er nådig, som har konstruert og opprettholder ekteskapet. Et kjærlighetens fellesskap, som holder i gode og onde dager.

Ha gode dager som "gressenkemann".
Tiden går fort, og å møtes igjen blir en fornyelse.

Ha en velsignet dag, under det dyrebare blodets beskyttelse.

Anonym sa...

Du må unnvære May-Sissel i 14 dager, - du kan jo se det som en erfaring i fastetiden. Og det er jo greit å lengte når man vet det er tidsbegrenset. Da kan det være en litt god følelse også. Og du kan takke Gud for at dere har det gode fellesskapet.
Ønsker deg lykke til i disse 14 dagene!
Tove O

Bjørn Olav sa...

Ja, dette var en kjempeopplevelse, KuleKnut. Du får kjøre veistrekningen ofte, så dukker de kanskje opp igjen! Det finnes ganske mange spor på stedet, så det er kanskje mulig å ta skiene fatt?

Bjørn Olav sa...

Leins

Ta turen innom her neste gang du er på disse trakter!! Invitasjonen er herved gitt, både til bønnekoia og på Gaupe-"jakt".

Bjørn Olav sa...

Tove O!

Takk for fasteperspektivet!! :D

Måtte Herren rikelig velsigne deg i helgen.

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav!
Hjertelig takk for innbydelsen. Håper det lar seg gjøre, lenger framme.