fredag, februar 13, 2009

Kan du identifisere en bibelsk menighet? Del 3



En bibelsk menighet underviser hva Bibelen sier. Det høres jo ganske så selvsagt ut, men er slett ikke det i vår tid. I en del av de "moderne" menighetene leses det sjelden eller aldri fra Bibelen, og langt mindre undervises det i den. En moderne trend er også at gudstjenestene skal være korte, og en preken bør ikke overstige 20 minutter. Men det er interessant å legge merke til at en del av de som klager over for lange gudstjenester og prekener, har ingen problemer med å sitte to-tre timer foran TV skjermen hver kveld!

Når Jesus gir befaling om å gjøre alle folkeslag til disipler, sier Han også: "og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere..." (Matt 18,20)

På grunn av denne befalingen vil en sann menighet lære, dele og gi videre sannhetens ord. En sann menighet holder fram, ikke fragmenterte og isolerte deler av sannheten, ikke bare det som er populært for øyeblikket, men hele sannheten, uten å forfalske den.

Til sin unge medarbeider Timoteus skriver apostelen Paulus: "Legg vinn på å kunne fremstille deg for Gud som en som holder prøve, en arbeider som ikke har noe å skamme seg over, en som på rett måte utdeler sannhetens ord." (2.Tim 2,15) Litt senere i det samme brevet skriver Paulus: "Forkynn Ordet! Vær rede i tide og utide, Overbevis, irettesett og trøst, med all tålmodighet og lære." (2.Tim 4,2)

Til den kristne forsamlingen i Korint, skriver apostelen Paulus:

"Vi har sagt oss løs fra alle skammelige snikveier og farer ikke fram med list. Heller ikke forfalsker vi Guds ord, men ved å legge sannheten åpent fram ...." (2.Kor 4,2)

En del "moderne" forkynnere burde tenke nøye igjennom disse ordene. Det er de som forfalsker Guds ord i dag, også ved det at de unnlater å forkynne de upopulære tingene.

En bibelsk menighet, vil holde frem sannhetens ord, uansett motstand, sjikanering, latterliggjøring, ja selv døden.

Bildet er hentet fra en arabisk baptistmenighet i USA, og er hentet fra deres nattverdfeiring.

Ingen kommentarer: