torsdag, februar 26, 2009

Baptister i Paraguay satser på opplæring for å plante nye menigheter





Det er ikke så ofte vi hører fra Paraguay. Landet som har 5,5 millioner innbyggere og med grenser til Bolivia i nord, Brasil i øst og Argentina i vest og sør, har ca 11.000 baptister. Det skal nå satses på å utdanne arbeidere som kan starte opp evangelisk arbeid i distriktene. 2. august i år starter Baptistkirken i Villa Morra som ligger i landets hovedstad, Asuncion, opp med et seminar for å trene evangelister og misjonærer. Denne menigheten, som selv er en utsendermenighet for flere misjonærer, startet opp et slikt undervisningstilbud allerede i 1994. Dette arbeidet blir nå intensivert.

Seminaret vil gå over flere dager og deltagerne vil få undervisning i bibelsk lære, ekklesiologi, pastoral omsorg, lederskap, ulike kulter og religioner og undervisningen vil bli tilrettelagt på mange praktiske måter. Det legges også opp til et eget seminar som omhandler ungdomsarbeid.

Seminardeltagerne vil overnatte i kirken, og seminaret avsluttes med et utadrettet evangelisk møte.

Baptistmenigheten i Villa Morra ber om forbønn for dette strategiske og viktige seminaret. De håper at mange arbeidere vil kunne reise ut i felten og plante nye menigheter, der hvor det ikke finnes noen evangelisk menighet fra før.

Bildene viser en gruppe deltagere fra fjorårets seminar, og en gruppe fra 1995 som blir transportert til Asuncion fra landdistriktene.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så utrolig bra :)

Vil gi deg en link til ei venninne av meg som jeg gikk på folkehøyskole med, hun er misjonær barn og har bodd mange år der i Paraguay :)

http://www.fruespedal.blogspot.com/

Kjempe glad i deg :) klem

Bjørn Olav sa...

Så spennende da, det visste jeg ikke. Du får fortelle henne om det som jeg har skrevet om her. Skal sjekke ut linken.

Kjempeglad i dattera mi, også.

Anonym sa...

Det har jeg gjort, så jeg tror hun skal skjekke bloggen din, hun er jo kristen og går i tror jeg det var en pinsemenighet i Sandnes, hun har jo giftet seg og er aktiv medlem av krf, hun er kjempe koselig og ei god venninne, jeg har ikke møtt henne på mange år, men hun leser bloggen min og jeg leser hennes, og vi har litt kontakt fortsatt:) kjempe glad i deg pappa:) klem