fredag, februar 06, 2009

Barn i folkeskolen skal opplæres i New Age relaterte øvelser



Det er flere og flere tegn på at nyreligiøsiteten og New Age inspirerte fenomener er på fullt fart inn i barnehager, skoler og institusjoner. I går deltok 350 danske lærere, pedagoger og psykologer på en konferanse "om barns spirituelle og eksistensielle intelligens." Etter min menig er det bare et tidsspørsmål før vi får et lignende seminar i Norge. Med den store interessen for alternativ medisin og behandlingsformer som finnes i Norge i dag, med kronprinsessens engleskole som det store forbildet, er nok et slikt seminar noe helt akseptabelt for riktig mange. Men det er skremmende, fordi dette kan være barns første møte med okkulte krefter.

Det danske seminaret ble arrangert på Falconer Centeret i København i går med tittelen: "Den 9'de intelligens". Gjennom ulike teknikker skal barn læres til å åpne seg for "sin indre verden", og bli kjent "med seg selv". En av foredragsholderne, "mener at konkrete øvelser til at arbejde med de fem kompetencer åndedrættet, hjertet, kreativiteten, kroppen og bevidstheden kan være med til at styrke børns spirituelle og eksistentielle intelligens," leser vi i Kristeligt Dagblad.

En av foredragsholderne, Jes Bertelsen, sier det slik: "erfaringerne omkring de fem kompetencer blandt andet kommer fra de store spirituelle systemer."

Da er det vel ikke så vanskelig å forstå at han her snakker blant annet om zen-buddhisme, taoisme, og ulike hinduistiske retninger, og andre ting som er kjent innenfor New Age.

Våre mennonitevenner snakker mye om hjemmeundervisning av barn. Jeg forstår mer og mer at de kan ha rett i at det blir bare større og større behov for dette, når barna og barnebarna våre skal utsettes for New Age og andre okkulte fenomener. Dette er en svært alvorlig utvikling.

Bildet er hentet fra det danske seminaret og viser danske lærere, pedagoger og psykologer som deltar i noen av øvelsene barna skal lære. (Foto:Mette Frandsen/Kristeligt Dagblad)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Virkelig skremmende. Kommer nok til Norge også. Hvordan er det med de troende lærerne som må følge opp alt dette? De blir vel fratatt sitt yrke.
Det du skrev om bladet Blikk som og skal inn i skolen er ødeleggende.
Må Gud hjelpe oss til å vise den oppvoksende slekt at der finnes et godt alternativ til dette ugresset som blir sådd.

Anonym sa...

Er det et åndelig tidsskille: før og etter Snåsamannen? - Nå åpner TV-mediet, og andre medier, for healere og andre okkulte behandlere. Og det som serveres der på "øverste hylle" er helt uspiselig, og kan gi åndelig magetrøbbel. - Og det synes som den helbredende kraften i Jesu navn blir tonet ned i det offentlige rom.

Vær på vakt. Djevelen kommer ofte i en engels skikkelse. Han er en mester i å kopiere. Dypdykk i Guds ord er tidens løsning.

Takk for at du har en klar basun, Bjørn Olav.

Anonym sa...

Fint at du skriver om dette. Og at du tar stilling og er tydelig. Det er det dessverre få som er når det kommer til disse spørsmålene. La oss be for de kristne lærerne.

Lars

Anonym sa...

Det märks mer och mer på alla vis att vi befinner oss i den sista tiden.Därför att fienden försöker på alla vis få in alla falska läror å lögner,både i samhället och enskilt!Det enda som gäller nu det är att stå Fasta på Guds ord,och ännu mera hålla oss Mycket, Mycket nära Jesus!
Låt oss be att vi ALLTID ska ha hela vår Vapenutrustning på oss!

"Vaka själ och bed,
Och till strids dej red!
Vet att frestarn lägger snaran,
där du minst kan ana faran.
Vaka själ och bed!"
Karin