torsdag, februar 12, 2009

Vil den globale økonomiske krisen fremskynde Jesu gjenkomst? Del 3



I to artikler har vi sett hvordan den økonomiske krisen verden nå opplever, kan være med på å bane veien for Antikrist. For øyeblikket fremstår de europeiske nasjonene som alt mer sekulære. Men det er bare forbigående. Antikrists regime vil innebære langt mer enn sosio-politiskiske aspekter. Det vil også støttes oppe av et enormt religiøst engasjement. New Age er en del av dette, men også inter-religiøse sammenhenger, og Kirkenes Verdensråd.

Johannes skriver, inspirert av Den Hellige Ånd, om "et annet dyr, stige opp av jorden." (Åp 13,11) Det er "liksom et lam, men talte som en drage." Dette dyret kjennetegnes av følgende:

"Det gjør store tegn. Til og med får det ild til å falle ned fra himmelen på jorden for menneskenes øyne. Det forfører dem som bor på jorden, på grunn av de tegn som ble gitt det å gjøre for dyrets øyne." (Åp 13,13-14) Disse versene beskriver en stor religiøs forfører, som også er referert til som "dn falske profet". (Åp 19,20) De miraklene denne personen utfører vil bringe den sekulære æra til en ende. Mennesker i hopetall vil bli bedratt. Hans innflytelse vil bli enorm. Det ser vi når vi leser videre i Åpenbaringsboken:

"Det utvirker at det blir gitt alle, små og store, rike og fattige, frie og treller, et merke i sin høyre hånd eller på sin panne, og at ingen kan kjøpe eller selge uten den som har merket, dyrets navn eller tallet for dets navn." (Åp 13,16-17)

Legg også merke til det som står i vers 12:

"... og det gjør slik at jorden og de som bor på den, tilber det første dyr..."

Denne falske profeten vil spille en ledende rolle i å overtale menneskene på jorden til å akseptere og gi sin støtte til den kommende forvandlingen av verdens økonomiske og politiske strukturer. Dette vil føre menneskeheten inn i et kolossalt slaveri, med en diktator til å bestemme over seg.

Den nye verdensorden vil få store likheter med det babylonske. Et av kjennetegnene vil bli verdenshandelen:

"... skipslaster av gull og sølv og edelsteiner og perler, av fint lin og purpur og silke og skarlagen, all slags velluktende tre og all slags kar av elfenben og all slags kar av kostelig tre og av kobber og jern og marmor, og kanel og salveolje og røkelse og myrra og virak, og vin og olje, fint mel og hvete, storfe og sauer, hester og vogner, treller og menneskesjeler..." (Åp 18,12-13)

Forskerne og politikerne sier at vi bare er ved begynnelsen av en verdensomspennende krise. Det antikristelige systemet vil løse den, men den vil også føre til at mennesker blir slaver av den nye verdensorden.

Og de som ikke vil underordne seg, og tilbe dyrets bilde, de skal drepes, jfr Åp 13,15.

Men også det antikristelige regimet har sin ende!

"Deretter hørte jeg likesom en mektig lyd av en stor skare i himmelen, som sa: Halleluja! Frelserog æren og makten tilhører vår Gud! For sanne og rettferdige er hans dommer. For han har dømt den store skjøge, hun som ødela jorden med sitt horeliv, og han har krevd sine tjeneres blod av hennes hånd." (Åp 19,1-2)

Den som holder ut inntil enden, skal bli frelst.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=558432

13 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen kan kjøpe å selge uten dyrets merke. Det er vel det pengeløse elektroniske samfunn?
Og flere forkynnere kobler datateknologen og tallet 666 sammen med www, som noen mener er tallverdien til tallet.
Har du noen formening om det.

Arkiverer denne serien om den øk. krisen. Den er uhyre aktuell. Og voldsom mediafokus på denne krisen,
som ingen "økonomer" har svar på!

Anonym sa...

Hei pappa! Tusen tusen takk for koselig kommentar :)Tusen takk for tips :) der skal jeg få meg fadderbarn :)Tusen takk :) Du også :)

Anonym sa...

Bare sånn til opplysning, etter denne bloggens heftige debatt om katolikker:
Den Katolske kirken er IKKE medlem av Kirkenes Verdensråd. :o)

http://www.oikoumene.org/en/who-are-we/background/frequently-asked-questions.html#c14047

Bjørn Olav sa...

Nå må du ikke glemme at Romerkirken har et nært samarbeide med Kirkenes Verdensråd, og sender observatører til alle de største konferansene Kirkenes Verdensråd arrangerer. Det såkalte pavelige råd for fremme av kristen enhet, velger også 12 fullverdige medlemmer av det som kalles Faith and Order Commission innenfor Kirkenes Verdensråd.

Bjørn Olav sa...

Leins

Jeg kommer inn på dette i en egen artikkel litt senere.

Anonym sa...

Jo, DKK snakker med hvem det skal være. Men de kan ikke melde seg inn i KV, fordi det er et råd av "kirker" (likeverdige) og de ser på seg selv som Kirken. (den eneste) Alt annet er "religiøse sammenslutninger, foreninger osv" De anerkjenner likevel medlemmene av slike foreninger som troende (selv om de ikke er enige om alt.) Målet er full enighet, altså at de andre skal tilslutte seg den katolske kirken, den kirken som Jesus grunnla.

Av samme grunn har de heller ikke felles nattverd, fordi det ville være å symbolisere en enhet som ikke er der. Men målet er å engang kunne samles rundt Herrens bord, sammen.

Bjørn Olav sa...

De færreste kristne kan og være enig i en slik definisjon som denne. For den stemmer ganske enkelt ikke. Romerkirken kan ikke være den kirken som Jesus grunnla, av flere årsaker. For det første skjedde det et skisma i 1054, hvor Vestkirken skilte lag med Østkirken. Dernest finnes det i kirkens lære ting som strider klart og tydelig imot Guds ord. Dernest er dette en kirke med blod på hendene, som har forfulgt kristne gjennom århundrene.

Bjørn Olav sa...

Men la meg få legge til at jeg setter stor pris på at du deler dine synspunkter, og at vi kan ha en meningsfull ordveksling. Gud velsigne deg.

Anno 2008 Nym sa...

Bjørn Olav, Du skriver: "Forskerne og politikerne sier at vi bare er ved begynnelsen av en verdensomspennende krise. Det antikristelige systemet vil løse den, men den vil også føre til at mennesker blir slaver av den nye verdensorden."

Det høres ut som du tror at det er like før personen Antikrist tar styringen. Tror du dette kan være bare et par år til? Jeg bare spør.

Bjørn Olav sa...

Jeg vet ikke. Kun Gud vet. Men tegnene er mange, og den økonomiske krisen vi er så vidt inne i, er et av dem. Det er interessant at det er ikke-kristne økonomer, forskere og politikere som sier at dette er mer alvorlig enn vi våger å tro. De er på en måte mer "profetiske" enn mange kristne, som er mer opptatt av å lykkes og bli velsignet, enn av å tyde tidens tegn og gjøre seg rede.

Så langt jeg kan se er Antikrists periode to ganger tre og et halvt år. Den første fasen vil verden bli bedratt av hans elegante formuleringsevner, og karisma. I den andre fasen avslører han seg som den diktator han er.

Slik jeg tolker Skriften skal også Templet i Jerusalem bygges opp igjen. For Antikrist skal sette seg i Templet og vanhellige det. Derfor må jo Templet bygges.

I dag ser jo det håpløst ut, siden det skal stå i nærheten av Klippemoskeen i Jerusalem. Men tro om ikke Antikrist vil bidra til at det blir bygget, og at hans evner vil føre til en midlertidig fred mellom jøder/muslimer? Kanskje det er en av årsakene til at han blir så populær?

Om det tar fem år, 10 eller 25, det kan ingen av oss vite. Men at dette ikke er så langt unna oss, det tror jeg ikke.

Anonym sa...

Skal lure på hva slags menneske Obama er! Det kan virke som han har en del kapasiteter inne. Han kan sitte i 8 år og kan utrette en del på denne tiden.
Hilsen
Thomas i S.

Anonym sa...

Noen sier at det er plass til templet på tempelplassen, men ikke forgården, for den ville ta plassen fra Omarmoskeen, og de henviser til Åpenbaringen 11,2, der det står at forgården er gitt hedningene (av plasshensyn i 42 måneder, 3,5 år)?

Og jeg har også hørt at gjenstandene, og all som skal brukes til ofringene er laget. De skal kunne sees på tempelmuseet i Jerusalem? Og at byggemateriale er ferdig. De venter bare på en fredsavtale, så de kan gå i gang med å bygge.

Mange jøder er vel mere opptatt av templet enn av av landløftene, da templet er jødenes store kulturelle samlingspunkt gjennom tidene.

Kanskje er drømmen om å gjenreise templet nærmere enn i aner?

Anonym sa...

Jeg tror denne sangen passer veldig godt inn i tiden vi lever i nå:

Det gryr mot dag, og natten er snart omme. En evig morgen venter Jeus Kristi brud. En evig morgen uten skyer snart vil komme. Da er vi hjemme og skuer Gud.

Kor: Ja, samlingsdagen nå snarlig kommer. Vi kjenner tiden at den er nær. Og mens vi venter en evig sommer, Vi synge vil om Jesus Frelseren kjær.

Det gryr mot dag, vi når den store seier, Som Gud av nåde gir til hver en sjel som tror. Da oppfylt blir det håp som i vår sjel vi eier. Vi møter Jesus, vår venn og bror.

Det gryr mot dag, og vi skal åpenbares Med ham i herlighet og Jesus Kristus se. Og Gud har lovet at for ham vi skal bevares Til dagen kommer i herlighet.

Det gryr mot dag, se oppad frelste skare! Snart morgenstjernen lyser klar på himlens hvelv. Fra trengselsnatten hjem til himlen skal vi fare, Fra jorden hentes av Herren selv.

Det gjelder å være rede i tide og utide.

Mvh.: Birgir