lørdag, februar 14, 2009

Kalenderen fra Helgeland



For en tid tilbake fikk jeg en stor konvolutt i posten, som blant annet inneholdt en vakker årskalender med motiver fra Helgeland. Kalenderen har fått sin hedersplass over kjøkkenbordet, slik at vi ser den hver eneste dag. Det har fått meg til å begynne å be for Helgeland, et område som for meg som kommer sørfra er helt ukjent land! Dessverre ble konvolutten med adressen til den som gav meg kalenderen borte, så jeg har ingen mulighet til å få takket vedkommende. Men som jeg forsto på brevet som fulgte med, var giveren leser av bloggen. Bloggen har gitt oss mange nye venner og kontakter, som vi er glade for. Av og til dukker det opp brev. En diktsamling fra en kvinne i Kristiansand har betydd mye for meg i sykdomsperioden jeg er inne i. En dyptfølt takk også til henne.

Men denne kalenderen er "merkelig". Den inneholder vakre landskapsbilder fra Helgeland, en fellesbetegnelse på 18 kommuner i Nordland fylke, med 77.200 innbyggere. Her finnes byene Sandnessjøen, Mo i Rana, Mosjøen og Brønnøysund. Det er omtrent det eneste jeg vet. Men bildene har vært som en magnet, som har skapt en trang etter å be. Jeg kjenner ingen i dette området fra før av - så vidt jeg vet - men av og til er det slik at Herren leder oss til å be for bestemte geografiske områder. Nå er den tiden der for å be for Helgeland. Derfor vil jeg sette meg ned for å skaffe meg mer bakgrunnsinformasjon, slik at jeg kan be mer målrettet. Om det finnes lesere av denne bloggen fra Helgeland, send meg gjerne bønneemner, og gjerne mer bakgrunnsinformasjon. Det vil være til stor hjelp for oss.

Dere kan bruke epost: bolahans@online.no

Kanskje det er flere som vil være med på å be sammen med oss for Helgeland? Siden Herren minner oss om å be for akkurat dette området, ville det ikke forundre meg om Han har spesielle planer med stedet!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vet at Svein Magne Pedersen har startet en bladmisjons-kampanje for Norges land. Og han har blitt ledet til å begynne med Helgeland. Da distibuerer han bladet sitt til alle husstandene i denne regionen og ber spesielt for området. Så han er også i bønn for Helgeland i disse tider.
God helg!
Tove O

Anonym sa...

Har sendt E-post

Bjørn Olav sa...

Takk for respons! Interessant dette med Svein Magne Pedersen og hans bladmisjonskampanje. Det visste jeg ingenting om. Kanskje det er en besøkelsestid i vente for Helgeland? La oss storme himmelens trone, og rive himmelriket til oss!

Anonym sa...

Opplyser at Svein Magne skal ha kampanje på Helgeland, lørdag den 6. juni i Stamneshallen i Sandnessjøen, og søndag den 7 juni i Samfunnshuset i Brønnøysund. Klokkeslettet vet jeg ikke, men det blir sansynligvis på ettermiddagen (18.00?).



Vær med å be for disse møtene, og også for Helgeland med alle de mange bebodde øyene.

Som salmisten sier: "Herren regjerer. Jorden skal fryde seg og mange ØYER skal glede seg." (97,1)

La også folket på Helgeland få oppleve den gleden!

Dagfinn Stærk sa...

Fint at du vender oppmerksomheten mot Helgeland, Bjørn Olav. Jeg var pastor i Rana Frikirke i 12 år, og jeg var da også en del rundt og besøkte andre steder. Sender deg derfor en e-post, men ønsker altså offentlig å takke for din interesse for området.

Petter sa...

Min yngste sønn, Hallvard, har jobbet for Ungdom i Oppdrag på basen Nordtun som ligger i Nordland, i to og et halvt år. Han og hans forlovede skal fortsette som stab i dette arbeidet ett og et halvt år til. De jobber med barn og unge og opplever mye åpenhet for evangeliet.
Sender litt mer opplysninger på e-post.
mvh
Petter Lid