lørdag, desember 31, 2011

2012: Tid brukt på det indre livet er ikke bortkastet tid

I dag møtes jeg av ordene fra Salme 105:

'Gled dere i hjertet, dere som søker Herren. Spør etter Herren og hans makt, søk alltid hans ansikt'. (v.3-4)

Å søke Guds ansikt - Giveren, fremfor gavene, er det viktigste vi kan gjøre i det året som ligger foran oss. For Hans egen skyld, ikke vår. Søke Hans vennskap. Bli Hans betrodde.

Abba Arsenios (ikonet), en av mest elskede av ørkenfedrene, har sagt:

'Strev med all din kraft etter å bringe din indre aktivitet i tråd med Guds, og du vil overvinne dine ytre lidenskaper'.

Tid brukt på det indre livet er aldri bortkastet tid, sa Henri Nouwen. Og det er sant. Det vi investerer i vårt indre liv, har evig verdi. Måtte 2012 bli et år hvor vi investerer tid i å grunne på det vi leser i Bibelen, bruke tid i stillhet og bønn, overgivelse. Kanskje 2012 er året da du tar del i en retreat for aller første gang? Sandom, Thomasgården og Lia har mange gode tilbud. Det finnes også mange andre retratsteder rundt om i Norge. Du finner oversikten her:

http://retreater.no/

Kanskje 2012 er året du tar mot til deg og finner en åndelig veileder, som kan være en medvandrer på trosveien?

Jeg har stilt meg selv dette viktige spørsmålet hvert år i mange år nå:

Hvor stanser Den Hellige Ånd i mitt liv akkurat nå?

Så ber jeg om nåde til å forbli der Ånden stanser meg, og leve i den begrensningen dette gir.

1 kommentar:

PowerShot-x sa...

Veldig nyttig å bli bevist det indre livet, siden vi som kristne er kalt til å leve ut det indre livet, da vi ble født på ny.

Jeg tror det er veldig viktig for en kristen til å lære å lytte, og la lære seg å bli ledet av det indre. Det har ihvertfall betydd alt for meg å kunne høre fra Gud.

En kristen stilte dette spørsmålet litt klagende; hvorfor hører jeg ikke fra Gud, jeg tror på evangeliet å alt det der, men jeg kan ikke høre han snakke til meg.

Problemet var at han gikk for å høre etter en ytre røst, men det er slik det fungerer. Gud taler til oss ifra vårt indre som et vitnesbyrd, en fornemmelse. Vi kan oppøve lydhørheten ved å bli bevist den indre røsten, lytte på innsiden av oss, og handle på det, slik bli vi mer lydhøre etterhvert.

Jeg har en blogg hvor jeg tar opp ulike slike ting til oppmuntring. Jeg tar opp også en del vanskelige spørsmål ang tro og lære. Stikk gjerne innom for å ta en titt på bloggen Betrakning, http://betraktning.blogspot.com/