fredag, desember 16, 2011

Bunnløs nåde for den største synder, del 1

John Bunyan (bildet), forfatteren av 'En pilegrims vandring', den mest oversatte boken etter Bibelen, skrev også en selvbiografi. På norsk fikk den tittelen: 'Bunnløs nåde for den største synder'. Den ble skrevet mens Bunyan, baptistpastoren, satt fengslet. Jeg leste opp igjen forfatterens forord, og synes det er så bra at jeg gjerne vil dele det med bloggens lesere. Hør bare:

Mine barn. Nåde være med dere. Amen.

Da jeg må er blitt berøvet min frihet og således ikke kan være hos dere og fylle den oppgave som Gud hat lagt på mitt hjerte, nemlig ytterligere å oppbygge dere i tro og hellighet, så vil jeg likevel ennå en gang la dere forstå at min sjel er fylt med faderlig omsorg for deres åndelige og evige vel. Tidligere har jeg våket over dere fra toppen av Senir og Hermon, nå gjør jeg det fra løvenes boliger og fra panterens fjell (Høy 4,8), og jeg lengter inderlig etter å se at dere når frelst frem til himmelens herlige mål.

Jeg takker Gud hver gang jeg tenker på dere, og selv nå da jeg befinner meg meg i løvens gap i ødemarken, gleder jeg meg over den nåde og barmhjertighet og den kunnskap om Jesus vår Frelser, som Gud har utgytt over dere og om viser seg i overflødig tro og kjærlighet. Deres hunger og tørst etter ennå mer å lære å kjenne Faderen i Sønnen, deres hjertegode mildhet, deres frykt for synden, deres sindige og hellige vandel innfor både Gud og mennesker er til stor oppmuntring for meg, for I er vår ære og vår glede (1.Tess 2,20).

Samtidig sender jeg dere en dråpe av den honning om jeg har hentet fra løvens kropp (Dom 14,5-9). Jeg har selv spist av den og er blitt styrket. Første gang vi møter fristelser, er de om den unge løven om brølende kom imot Samson. Men dersom vi overvinner dem, vil vi neste gang finne at det er honning gjemt i dem. Filisterne forstår meg ikke. Det finnes en sammenheng mellom Guds nådevirkninger i min sjel, helt fra første stund og til nå, en sammenheng som en må ta i betraktning når det gjelder såvel mine nederlag som mine oppreisninger. Han sårer, men Han leger også. Det står i Skriften: 'En far lærer sine barn om din trofasthet'. (Jes 38,19) Ja, derfor var det jeg lå så lenge ved Sinai og så ilden og skyen og mørket, for at jeg skulle frykte Herren alle mine livs dager og forkynne Hans herlige gjerninger for kommende slekter (Salme 78,3-5).

(fortsettes)

Ingen kommentarer: