torsdag, desember 01, 2011

1000 møtte opp for å feire anabaptistisk 100 års jubileum i India

Mennonite-kirken i India feiret sitt 100 års jubileum, 27.-30. oktober. Nærmere 1000 mennesker var samlet i Sunderganj Mennonite Church.

Mennonite-kirken er en av fire anabaptistiske grupper i India som er relatert til Mennonite World Conference. De andre er The Mennonite Brethren Church in India, The Bharatiya General Conference Mennonite Kalisiya, og The Brethren in Christ.

Mennonite-kirken i India kan føre sine røtter tilbake til 1911 i byen Balodgahan hvor mennonite-misjonærer satte opp et forslag til en organisering av arbeidet.

En av de som deltok på jubileet var Myron Augsberger, president emeritus ved Eastern Mennonite University og hans kone Esther. Augsberger, som er spesialist på dagens anabaptistiske grupper, sier dette i forbindelse med 100 års jubileet:

"Vi har besøkt menigheten i Chhattisgarh de siste 40 årene, og vi er imponert over det arbeid Den Hellige Ånd gjør med å skape større enhet, løse konflikter, forandre fellesskapet med Kristi kjærlighet og utvikle en sterkere følelse for misjon som et folk som tar del i forsonende nåde."

Ved 100 års jubileet hadde man valgt Åp 3,3 som tema:

"Husk derfor hva du tok imot og hørte! Hold fast på det og vend om!"

Ingen kommentarer: