fredag, desember 18, 2015

Falsk identitet

Undrer meg over kristne forkynnere som opptrer i debatter på Facebook og ellers på Internett med fiktive navn og pseudonymer for ikke å røpe hvem de er. En av de som opptrer på denne måten blir riktig ufin i sine karakteristikker av andre, når han opptrer 'anonymt', men røper seg selv med de samme skrivefeilene han ellers er kjent for.

Denne forkynneren har tatt mål av seg å være dommer over alle andre som ikke mener det samme som han, og ser det som sin store oppgave å forsvare den 'rette troen'. Definisjonen av denne sitter han selv med. Han må kjenne alles hjerter. Hovedsaken er visst at de sier de rette tingene hele tiden og i alle sammenhenger. Gjør man det er alt greit. Da kan man også late som man selv er en annen enn den man er.

Jeg får stadige meldinger fra denne personen om hvor villfaren jeg er, fordi jeg skriver om ting han ikke liker. Dessverre klarer han ikke å skille journalistikk fra personlige ytringer. Det må være slitsomt stadig å utgi seg for å være andre personer, og sitte med definisjonen på hva som er sann kristen tro, og dømme andre troende nord og ne.

Ingen kommentarer: