mandag, desember 07, 2015

Her er hjelp til å be konkret for Israel i en vanskelig tid

Det er viktigere å be for Israel enn noensinne. Vi lever virkelig i det de gamle kalte 'høyprofetiske tider'. Til å hjelpe oss med å be mer konkret har jeg sakset noe fra det ukentlige nyhetsbrevet til mine bønnevenner i Israel. De innleder nyhetsbrevet slik:

'Til å begynne med leser vi følgende vers fra sabbatens profetiske del:

"Eller blåser noen i horn (shofar) i en by uten at folket skjelver? Eller skjer det vel en ulykke i en by uten at Herren har gjort det? For Herren Herren gjør ikke noe uten at han har åpenbart sine skjulte råd for sine tjenere profetene. Når løven brøler, hvem skulle ikke da profetere?" (Amos 3,6-8)

* Vi priser og takker Deg som er Herlighetens konge (Salme 24,7-10)

* Bli opphøyd, Messias er her midt i blant oss! 'Verdig er Lammet, som ble slaktet, til å få makt og rikdom og visdom og styrke og ære og pris og velsignelse'. (Åp 5,12)

* Halleluja, for Gud Den Allmektige regjerer! (Åp 19,6b)

* Pris Herren, for han er god, hans miskunnhet varer til evig tid (Salme 136,1 og v.26)

* Vi er så oppmuntret fordi det er aldri noen krise i himmelen (Salme 103,19)!

* Vi er også oppmuntret av at det ikke er noen ting som er skjult for Dine øyne (Salme139,12)

* Halleluja, vi tjener en oppstanden Frelser som regjerer verden i dag (Matt 28,18)

Her er noen bønneemner:

# Takk, Herre, for en økning i antall jøder som vender hjem fra Frankrike, Belgia, Ukraina og andre vestlige nasjoner. Vi ser på det som et spesielt ansvar for å be for dette og velsigne Deg fordi Du er så trofast.

# Utfordre alle jødene i det tidligere Sovjetunionen som lever i EU til å vende tilbake til Sion.

# Herre, kutt alle bånd og bindinger som fanger Ditt folk i et fremmed land, spesielt de som er våre messianske trossøsken (Jes 35,10 og 51,11)

# Vi takker Deg også for vedtaket om å tillate over 9000 flere etiopiske jøder om å komme hjem. Om det er flere av dem der, må da alle jødene i denne nasjonen få komme til Israel.

# Hjelp den israelske regjeringen med økonomiske mirakler slik at de høye levekostnadene i Ditt land må bli brakt ned til et fornuftig nivå (Jer 32,41-44)

Ingen kommentarer: