tirsdag, desember 22, 2015

SISTE: Iransk pastor satt fri

I kveld har jeg veldig gode nyheter til bloggens lesere: Fra pålitelig hold har jeg nettopp fått vite at den iranske pastoren, Farshid Fatih (bildet), er løslatt. Han ble løslatt mandag. Det bekrefter også den svært pålitelige menneskerettighetsorganisasjonen, International Christian Concern.

Pastor Farshid har vært fengslet i nærmere fire år. Løslatelsen kom overraskende. Det er ikke lenge siden iranske myndigheter la til et ekstra år til den straffen han allerede har fått. Det var derfor ikke ventet at pastor Farshid ville bli løslatt før desember 2017, og må sees på som svar på bønn.

Pastor Farshid ble arrestert sammen med 60 andre iranske kristne 26. desember 2010. Det skjedde i forbindelse med en storaksjon foretatt fra iranske myndigheter mot iranske husmenigheter. Nesten alle disse er senere blitt løslatt.

I den perioden pastor Farshid har sittet fengslet har han vært tvunget til å sitte i isolat, og har vært utsatt for både psykisk og fysisk tortur. Han har sonet både i Evin og Rajai Shahr fengslet, begge beryktede for sine tøffe soningsforhold.

La oss takke Herren for dette under, og samtidig fortsette å be for pastor Farshid. Det er ikke uvanlig at kristne som blir satt fri fra iranske fengsler, blir utsatt for drapsforsøk etterpå.

Ingen kommentarer: